به گزارش مشرق به نقل از فارس، مهدي چمران در سيصد و هشتاد و چهارمين جلسه شوراي اسلامي شهر تهران در نطقي خارج از دستور با اشاره به مباحث مطرح شده درباره تغيير نرخ كرايههاي حمل و نقل در پايان خرداد، تصريح كرد: نرخ كرايههاي حمل و نقل عمومي با توجه به بررسيهاي صورت گرفته نسبت به نرخهاي مصوب شورا كاهش يافته است.
وي به روند انجام شده در خصوص نرخ كرايهها اشاره و تصريح كرد: پس از تصويب نرخ كرايهها بر منوال سالهاي گذشته براي فرماندار و وزير كشور ارسال شد كه مورد اعتراض فرمانداري قرار گرفت و اجرايي نشد ولي با برگزاري جلساتي متعدد و در نهايت در ستاد هدفمندسازي يارانهها نرخ هاي جديد مورد توافق قرار گرفت.
رئيس شوراي اسلامي شهرتهران، ادامه داد: براي تصميم گيري نهايي مسئولان مترو، اتوبوسراني و تاكسيراني به همراه مسئولان وزارت كشور محاسبات خود درباره هزينهها و نرخهاي حمل و نقل عمومي ارائه كردند كه مشخص شد هزينههاي محاسبه شده بسيار نزديك به هم بودند.
چمران در خصوص نرخهاي محاسبه شده با بيان اينكه هر 7 كيلومتر يك مسير محاسبه شده است در خصوص نرخ اتوبوسها گفت: براساس محاسبات انجام شده هزينه جاري هر مسير اتوبوس بدون در نظر گرفتن استهلاك آن 210 تومان است كه سهم هر مسافر 70 تومان ميشود اين در حالي است كه در حال حاضر از هر نفر 25 تومان دريافت ميشود و مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران نرخ جديد اتوبوسهاي شركت واحد را 420 ريال و افزايش نرخ تعدادي از خطوط اتوبوسهاي خصوصي را 250 ريال تصويب كرده است.
وي ادامه داد: براي تاكسيها هم در سال جديد طبق افزايش هر ساله 15 درصد نرخ آخر سال 89 افزوده شده است.
* نرخ بليت تك سفره مترو 300 تومان ميشود؛ قيمت بليت 2 سفره تغيير نميكند
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه تنها درصد كمي از مسافران مترو از بليتهاي تك سفره استفاده ميكنند، گفت: براي تشويق مردم به استفاده از بليتهاي چند سفره و كارتهاي اعتباري و مدت دار نرخ بليت تك سفره با كاهش 50 توماني نسبت به 100 تومان افزايش مصوب شده به 300 تومان ميرسد.
* 16 تومان به قيمت بليتهاي اعتباري و مدتدار اضافه ميشود
وي با تأكيد بر اينكه بليت 2 سفره تغييري نرخ نخواهد داشت درباره بليت هاي چند سفره كارتهاي اعتباري و مدت دارد اعلام كرد: اين بليتها و كارتها تنها حدود 16 تومان به صورت متوسط افزايش يافته است.
حمزه شكيب رئيس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهرتهران با اشاره به حجم 5 درصدي كارتهاي منزلت پيشنهادي در قالب تغيير محل تأمين اعتبار اين كارتها ارائه كرد.
رئيس شوراي اسلامي شهرتهران نيز در همين خصوص در قالب پيشنهادي گفت: شهرداري رقم تامين اعتبار را به شورا ارائه كند تا درقالب اصلاح بودجه اين رقم تأمين شود.
محمدعلي نجفي، عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اينكه بارها از سوي مسئولان شهري اجراي طرح تفصيلي شهر تهران از اول فروردين ماه عنوان شده است، گفت: متأسفانه در پي تماسهاي مكرر شهروندان و بررسيهاي به عمل آمده اين طرح هنوز بلاتكليف است؛ بهتر است در خصوص طرح تفصيلي و نحوه و زمان اجراي آن توضيحاتي ارائه شود.
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران در ادامه اظهارات نجفي تصريح كرد: مراحل تصويب و تكميل طرح تفصيلي به تلاش فراوان تهيه شده و به تصويب رسيد و در نهايت در كميسيون ماده 5 بررسي و تصويب نهايي شود.
چمران ادامه داد: پس از اين تصميم گيري، هر هفته 2 تا 3 جلسه كارگروه تشكيل شده و به بررسي مسائل مختلف مي پردازد.
وي به پيگيري معاونت شهرسازي و اصرار بر اجراي آن تاكيد كرد و گفت: اصلاحات كميسيون ماده 5 به مراحل پاياني رسيده و در اولين جلسه آتي اين اصلاحات براي تصويب نهايي آورده خواهد شد.
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران اعلام كرد: در حال حاضر بسياري از مفاد اصولي و اساسي طرح تفصيلي در حال اجراست و ضمن اينكه هر موضوعي كه به كميسيون ماده 5 آورده مي شود براساس طرح تفصيلي بررسي شده و در خصوص آن تصميم گيري ميشود.
چمران همچنين اظهار داشت: پيش از اين مقرر شده بود كه طرح تفصيلي پس از پياده شدن بر روي نقشه GIS اجرا شود كه براي به اجرا درآوردن سريعتر اين طرح قرار شد كه مسئولان شهرداري ديگر منتظر پياده سازي طرح بر روي نقشه نمانده و در كنار اجراي طرح تفصيلي به تكميل اين پروژه بپردازند و هر چه زودتر در فضاي الكترونيك و GIS هم آماده شود تا همه مردم به راحتي به آن دسترسي داشته باشند.
در اين جلسه لايحه اصلاح بند يك ماده دوازدهم از اساسنامه سازمان عمران امور مناطق و سازمان املاك و مستغلات شهرداري تهران پس از بحث و بررسي به تصويب اعضاي شوراي شهر نرسيده، بنابراين اساسنامه مصوب ملاك عمل شهرداري خواهد بود.
براساس اساسنامه مصوب در تركيب هيئت مديره اين سازمانها معاون شهرداري تهران (به انتخاب شهردار تهران) ميتواند به عنوان رئيس هيئت مديره انتخاب شود، كه در لايحه جديد، شهرداري درخواست داشت علاوه بر معاون، قائم مقام وي نيز بتواند به عنوان رئيس هيئت مديره انتخاب شود كه اين درخواست مورد تائيد اعضاي شوراي شهر واقع نشد.
به دليل نوپا بودن سازمان عمراني امور مناطق و بالا بودن اهميت كار اين سازمان و سازمان املاك و مستغلات شهرداري تهران خسرو دانشجو سخنگوي شوراي اسلامي شهر تهران در جريان بررسي اين لايحه با اشاره به اهميت وظايف سازمان املاك شهرداري تهران و برخي ديگراز سازمانها ، اظهار داشت: به دليل اهميت كار و بالا بودن حجم مراودات ريالي برخي از سازمانها از جمله سازمان املاك نياز است كه يك عضو ناظر از طرف شورا در آن سازمان وجود داشته باشد تا بتواند به طور مستقيم بركارها نظارت داشته باشد چرا كه اين كار منع قانوني هم ندارد.
چمران نيز در اين خصوص تأكيد كرد: در شوراي شهر سازمانهايي را كه نياز است عضو ناظر داشته باشند دسته بندي خواهيم كرد و در جلسات آينده پس از معرفي افراد ناظر آن را به تصويب خواهيم رساند.
در ادامه جلسه حسابرس قانوني شوراي شهر تهران گزارش خود را در خصوص عملكرد مالي شهرداري منطقه 15 ارائه كرد.
*چرا سازمان املاك و مستغلات پاسخگوي عملكرد خود نيست
درپايان اين گزارش حسن بيادي نايب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره بخش زيادي از اين گزارشها مربوط به عملكرد سازمان املاك و مستغلات است يادآور شد: چرا سازمان املاك و مستغلات پاسخگوي عملكرد خود نيست ما آن را به سازمان تبديل كرديم كه مشكلات حل شود ولي متاسفانه مشكلات بيشتر شده است.
وي در ادامه براي چندمين بار به نحوه خريد زمين هاي چهاردانگه توسط اين سازمان اشاره كرد و افزود: اگر اين سازمان پاسخگوي سوالات ما نباشد مجبوريم اين موضوع را به صورت سوال از شهرداري مطرح كنيم.