به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، سردار احمدرضا رادان در حاشيه ديدار مسوولان ناجا با مردم (197) اظهار داشت: برخي در نظر دارند ذهن مردم را مشوش كنند و شايد براين اساس، به دنبال معطوف كردن ذهن ما و رسانهها به سمت و سوق خاصي هستند.
وي با بيان اينكه تعجب ميكنم بعضي وقتها موجهايي ايجاد ميشود كه ناآراميهايي را در پي دارد، افزود: موضوع كاشمر مربوط به دو ماه گذشته بوده و عوامل دخيل در آن نيز همگي دستگير و توسط مراجع قضايي به سزاي اعمال خود رسيدهاند؛ حال سووال اينجاست كه پس از گذشت دو ماه، دليل مطرح شدن اين موضوعات چيست؟
رادان در ادامه با طرح اين سووال كه آيا دستگاه قضايي يا نيروي انتظامي چشم خود را بر اين واقعيتها بستهاند، تصريح كرد: سابقه برخورد دستگاه قضايي و همچنين نيروي انتظامي در برخورد با اراذل و اوباش و مزاحمين نواميس نشاندهنده عزم اين دستگاهها براي برخورد شديد با اينگونه جرايم است كه ميتواند از صدمات آتي جلوگيري كند و طرح اينگونه مطالب با توجه به اين عملكردها جاي سووال دارد.
وي برخورد با اراذل و اوباش را نمونهاي از شدت برخورد با اينگونه موارد اعلام كرد و گفت: لازم است با هر جرمي به فراخور نوع و شدت آن برخورد صورت گيرد كه در همين ارتباط برخورد بسيار شديدي با اراذل و اوباشي كه در گذشته دستگير شدند، داشتيم.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي با تاكيد بر اينكه قرار نيست به اراذل و اوباش در بازداشتگاهها خوش بگذرد، افزود: اگرچه به اين جرايم به سرعت رسيدگي ميشود اما رسانهاي شدن آنها در تسريع رسيدگي به اين دو جرم تاثير داشته است.
رادان با اشاره به حادثه خمينيشهر اظهار داشت: در آن حادثه، كار تخصصي پليس دستگيري افراد مرتبط با اين حادثه بود كه با شدت و دقت انجام شد و از آن جمله ميتوان به دستگيري سه نفر از اين افراد در ايرانشهر و زاهدان اشاره كرد. جانشين فرمانده نيروي انتظامي اضافه كرد: همچنين براي دستگيري و سرعت عمل بخشيدن به اقدامات ناجا لازم بود احكام قضايي مرتبط نيز صادر شود كه با توجه به هماهنگي و همكاري مطلوب دستگاه قضايي، اين اقدام صورت گرفت.
وي در پاسخ به سووال خبرنگار ايرنا مبني بر اينكه گفته ميشود يكي از عوامل شركتكننده در حادثه خمينيشهر به جرم قاچاق مواد مخدر، سابقه كيفري دارد، خاطرنشان كرد: نكته مهم براي فرماندهان ناجا در مورد حادثه خمينيشهر، دستگيري اين افراد بود؛ حال اينكه فردي از اين عده داراي پرونده ديگري نيز باشد، در زمان رسيدگي، مد نظر مراجع قضايي قرار خواهد گرفت.
رادان در تشريح اين حادثه گفت: لازم است چند نكته را از هم جدا كنيم؛ اينكه عمل مجرمانهاي اتفاق افتاده است، به هيچ وجه قابل توجيه نيست اما اگر بخواهيم به ريشهها و علتهاي وقوع اين جرم بپردازيم، عدم رعايت موازين شرعي بياثر نيست.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي اضافه كرد: تجري يافتن مزاحمت به نواميس از بدپوششي آغاز ميشود.
رادان تصريح كرد: البته وقوع اينگونه حوادث به اندازه خود عمل مجرمانه بهشمار ميآيد و قابل توجيه نيست اما اين نكته را نيز بايد در نظر بگيريم كه در بسياري از پارتيها تا چه حد تعرض داخلي صورت ميگيرد و به واسطه اينكه افرادي در اين پارتيها شركت ميكنند و شئونات را نيز در حد ابتدايي رعايت نميكنند، در ميزان وقوع تاثير دارد.
وي ساخت برنامههايي از قبيل 'شوك' و 'تب' را كه پيشتر از صدا و سيماي جمهوري اسلامي پخش شده بود، در آگاهسازي مردم موثر اعلام كرد و گفت: لازم است رسانهها مواردي از اين قبيل را مورد توجه قرار دهند تا نسبت به وقوع اينگونه حوادث پيشگيري هاي لازم انجام شود.
** كشف 3/90 درصدي جرايم در سال گذشته
رادان با اشاره به كشف 3/90 درصدي جرايم و دستگيري متهمان آن در سال گذشته، گفت: متهماني كه مرتكب جرم شده بودند، پس از دستگيري، به مراجع قضايي معرفي شدند و به سزاي اعمال خود رسيدند.
وي سرعت رسيدگي به جرايم را در جلوگيري از وقوع جرم داراي نقش دانست و افزود: وقوع حادثه در برخي از پروندهها به دليل اينكه در منظر پليس نيست، در نتيجه پليس نميتواند نقش پيشگيرانه را داشته باشد اما اينكه فردي به سزاي عمل خود برسد و به واسطه جرمي كه مرتكب شده است، دستگير شود، از وظايف پليس بهشمار ميرود.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي سرعت در دستگيري و تشكيل پرونده عاملان جرايم را در پيشگيري از جرم موثر دانست و خاطرنشان كرد: لازم است برخي جرايم و نتيجه رسيدگي به آنها به صورت رسانهاي اعلام عمومي شود.
رادان در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا مبني بر آنكه رسانهاي شدن اين قبيل جرايم تا چه ميزان در تنوير افكار عمومي و جلوگيري از وقوع جرايم تاثير دارد، گفت: لازم است بعضي از احكام به صورت عمومي اعلام شود كه البته تصميم براي اين موضوع از اختيارات قاضي بهشمار ميرود.
وي با بيان اينكه بازتاب اعلام برخي پروندهها از نظر منطقهاي و عمليات رواني در اين مورد بنا به نظر قاضي است، تصريح كرد: از نظر عمليات رواني، منطقه و جغرافياي شكلگيري جرم لازم است پليس و دستگاه قضايي به تنوير افكار عمومي بپردازند.
** هر اراذل و اوباشي متجاوز نيست
جانشين فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه هر اراذل و اوباشي متجاوز به عنف نيست، اظهار داشت: لازمه پيشگيري از تجاوز به عنف، برخورد سخت است.
وي ادامه داد: بسياري از اراذل و اوباش پس از طرح مقابله با آنان، به زندگي عادي خود بازگشتهاند.
** در ماموريتها از بسيج استفاده ميكنيم
رادان با بيان اينكه در صورت لزوم در ماموريتهاي خود از كمك بسيج استفاده خواهيم كرد، گفت: در بحث امنيت اخلاقي به واسطه همراهي مردم و اقدام پليس نيازي به بهرهگيري از كمك بسيج نداريم.
وي در تشريح فعاليتهاي ناجا از ابتداي آغاز طرح امنيت اخلاقي اظهار داشت: در بررسيهاي صورت گرفته از زمان آغاز اين طرح، پوششها وضعيت بهتري داشته و مطلوبتر شده است.
جانشين فرمانده ناجا اضافه كرد: البته اين به معناي آن نيست كه وضعيت به نقطه قابل قبول رسيده و لازم است طرح ادامه داشته باشد.
رادان در حوزه مراكز توليدي نيز به بررسيهاي صورت گرفته اشاره كرد و افزود: در اين ارتباط چند مركز توليدي پوشاك كه به رغم هشدارهاي پليس به اعمال مجرمانه خود ادامه ميدادند، پلمب شدند و چند مركز فروش نيز كه خود را با شرايط اعلامي ناجا مطابقت ندادند، از ادامه فعاليت آنها جلوگيري شد.
** طرح امنيت اخلاقي سراسري ميشود
رادان گفت: ظرف چند روز آينده چند استان ديگر به زمره استانهايي كه طرح تشديد برخورد با بدپوششي، مزاحمت به نواميس، سگ گردي و آلودگي صوتي اضافه ميشوند و پس از آن، اين طرح به صورت سراسري در كل كشور به اجرا درخواهد آمد.
وي به رضايت مردم استان هاي گيلان و مازندران از زمان اجراي اين طرح اشاره كرد و افزود: از زمان آغاز اين طرح، رضايت مردم در اين استانها بالاتر رفته و وضعيت مناسبتري را در اين استانها شاهد بودهايم.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي همچنين از تلاش براي تسري اين طرح به دريا خبر داد و خاطرنشان كرد: اقداماتي در اين زمينه صورت گرفته و با توجه به اجراي طرح سالمسازي دريا از سوي وزارت كشور، به اقدامات ناجا نيز افزوده ميشود.
** برخورد شديد با رمالان
رادان با اشاره به اينكه آمار دقيقي از رمالان وجود ندارد، گفت: بيشترين طعمه اينگونه افراد زنان و دختران جوان بهشمار ميروند.
وي افزود: در برنامههاي پخش شده از سوي صدا و سيما به خوبي زواياي عملكرد اينگونه افراد مورد بررسي قرار گرفته اما سووال اينجاست كه اگر رمالان و دعانويسان توانايي انجام كارهايي را كه ادعا دارند، داشتند، دليل وضعيت نامناسب خودشان چيست؟
جانشين فرمانده ناجا به اطلاعرساني و نقشآفريني بيشتر رسانهها درباره اينگونه افراد تاكيد كرد و گفت: به واسطه اينكه افراد با طيفهاي مختلف، طعمه رمالان ميشوند، لازم است اطلاعرساني و آگاهسازي بيشتري صورت گيرد.
رادان همچنين در مورد عملكرد امروز خود در مركز 197 تصريح كرد: در اين مركز به درخواست 150 نفر مراجعهكننده و 45 تماس تلفني رسيدگي شد.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه حادثه كاشمر در دو ماه گذشته اتفاق افتاده بود و عوامل آن نيز دستگير شدهاند، گفت: رسانهاي شدن اينگونه حوادث بعد از گذشت زمان طولاني، جاي سوال دارد.