به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق؛ اقدام پارلمان آلمان، بوندستاگ، در دعوت همزمان از دو هیئت ایرانی و اسرائیلی برای حضور در این پارلمان، با خشم و اعتراض هیئت اسرائیلی روبهرو شد که بوندستاگ آلمان نیز از حضور ایران دفاع کرد.
پنجشنبه گذشته هنگامی که یک هیئت نمایندگان کنست، پارلمان اسرائیل، بنا به دعوت بوندستاگ، به عمارت پارلمان آلمان در برلین رسیدند، یک شگفتی بزرگ داشتند: روبهرو شدن با هیئت مجلس شورای اسلامی ایران که آنها هم درست در همان ساعت به بوندستاگ رسیده بودند.
درصدر هیئت نمایندگی کنست، شائول موفاز ایرانیالاصل، رئیس کمیسیون امنیت ملی و مناسبات خارجی پارلمان رژیم اسرائیل قرار داشت که همراه با او شماری از اعضای این کمیسیون به این دیدار رفته بودند.
موفاز و هیئت همراه به شدت ناراحت و متعجب شدند از اینکه دقیقاً در لحظه رسیدن به بوندستاگ، متوجه شدند که درست در همان دقیقه، هیئت مجلس ایرانی هم میهمان بوندستاگ است، به گونهای که مقامات آلمانی همزمان میزبان هر دو هیئت حکومتهای ایران و رژیم اسرائیل بودند.
هیئت کنست رژیم اسرائیل در بیانیهای از این اقدام پارلمان آلمان به سختی انتقاد کرد و نوشت: «درحالی که دولت آلمان مدعی حمایت از تحریمهای بینالمللی علیه ایران است، دعوت از هیئت مجلس ایران که جای شگفتی دارد، این پیام را به ایرانیها میدهد که میتوان تحریمها را دور زد».
هیئت اسرائیلی سفر اعضای خود به بوندستاگ را به خاطر روبهرو شدن با هیئت مجلس شورای اسلامی ایران «یک اشتباه» نامیده است، و ضمن مشورت با سفارت اسرائیل در برلین، نامهای انتقادی در این زمینه خطاب به آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نوشته است.
رئیس کمیسیون مناسبات خارجی بوندستاگ آلمان در پاسخی سریع به این شکایت روز جمعه در بیانیهای از تصمیم خود مبنی بر دعوت و پذیرفتن هیئت مجلس ایران دفاع کرده است و نوشته است که تحریمهای ایران منعی برای دیالوگ با حکومت ایران نیست و افزوده است که وی میان تحریمها با گفت و شنود با ایران «تعارضی» نمیبیند.
به نوشته جروزالم پست، علیرغم این که اتحادیه اروپا تحریمها علیه ایران را گسترش داده است، آلمان هنوز بزرگترین شریک تجاری ایران باقی مانده است. آلمان در سال ۲۰۱۰ با افزایش صادرات خود در مجموع سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار صادرات به ایران داشته است.
دیدار روز پنجشنبه هیئت ایرانی از بوندستاگ، مسئله تازهای نبوده و در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ نیز رفت و آمدهایی میان هیئتهای مجالس ایران و آلمان، از جمله با ریاست علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، برقرار بوده است.
شائول موفاز که در تهران به دنیا آمده است، هنگامی که همراه والدینش به اسرائیل مهاجرت کرد، ۹ سال داشت و نام اصلی ایرانی او شهرام است. شائول موفاز که وزیر دفاع اسرائیل و پیش از آن نیز رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل بوده است، هر چند از سران حزب اوپوزیسیون کادیما است، اما در قبال جمهوری اسلامی ایران از سیاستهای بسیارسختگیرانه حمایت میکند.