به گزارش مشرق، دانشگاه ییل آمریکا برنامه جدید مطالعات ضد یهودیت خود را اعلام کرد. ماریس ساموئل از گروه فرانسه این دانشگاه اداره این برنامه را بر عهده دارد. ساموئل اظهار کرده است که او و تیمش بر روی یهودیستیزی معاصر و تاریخی تمرکز خواهند کرد.
دانشگاه ییل در اعلامیه خود مدعی شده است که این دانشگاه دارای کتابخانهای متشکل از «آرشیوهای تصویری فورتونوف که حاوی شهادتنامههای هولوکاست است و نیز مجموعه 95000 جلدی مربوط به مسائل یهودیان میباشد».
دانشگاه ییل با اجرای برنامه قبلی مطالعات یهودستیزی در سال 2006، عنوان نخستین مرکز دانشگاهی آمریکای شمالی را به خود اختصاص داد که به طور اختصاصی به مطالعات یهودستیزی میپردازد. مسئولین دانشگاه ییل پس از لغو برنامه قبلی خود، دست به اجرای این برنامه جدید مطالعات یهودستیزی زدهاند. پس از اینکه مسئولین دانشگاه به این نتیجه رسیدند که برنامه قبلی «استانداردهای تحقیقاتی و آموزشی لازم این دانشگاه را برآورده نمیسازد»، تصمیم به لغو آن گرفتند. این امر خود نشاندهنده مبالغهآمیز بودن حوادث یهودستیزیای چون هولوکاست و نبود اسناد و اطلاعات لازم در این خصوص است که مسئولین این دانشگاه را بر آن داشت تا برنامه قبلی را کنار بگذارند.
هدف برنامه جدید دانشگاه ییل، مظلومنمایی جامعه یهود و بالاخص صهیونیستها در عرصه بینالملل و در طول تاریخ است، به نحوی که حتی برخی از مدرسان این برنامه مدعی شدهاند که «یهودیان یکی از قدیمیترین جوامعی هستند که همواره مورد جور و ستم و نسلکشی قرار گرفتهاند». اظهارات اغراقآمیز در خصوص حادثه هولوکاست در جوامع غربی در طی سالهای اخیر، آن قدر شدت داشته است که گویا خود مروجان و مبلغان این حادثه نیز باور کردهاند که یهودیان نه تنها در حادثه مبالغهآمیز هولوکاست که در طول تاریخ نیز مورد نسلکشیهای گسترده قرار گرفتهاند.
مدافعان این برنامه جدید معتقدند که این برنامه نه تنها باید به مطالعه مسائل تاریخی یهودستیزی بپردازد بلکه باید تهدیدات ناشی از اسلامگراها را نیز مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. برخی حتی مدعی شدهاند که این برنامه باید مواردی چون مسائل ذیل را مورد بررسی قرار دهد:
· سامانههای موشکی قسام، گراد، و دیگر سامانههای موشکی؛ سامانههای ماهوارهای و بمبهای آتشزایی که رژیم صهیونیستی مدعی است حزبالله و دیگر گروههای ضد یهودی بر سر غیرنظامیان، تانکها و سربازان این رژیم میاندازند.
· بررسی متفکران اسلامی، از حسن البنا و سید قطب گرفته تا محمد خاتمی، محمود احمدینژاد یا یوسف القرضاوی.
· مطالعه اخوان المسلمین و اسلامگرایان نه تنها در کشور مصر بلکه در کل خاورمیانه، اروپا، آمریکای شمالی و دیگر نقاط جهان.
· مطالعه ایران و تحلیل اقدامات تحریکآمیز آن در نسلکشی.
· مطالعه ترکیه و اسلامگرایی حقوقی و رابطه آن با ضدصهیونیسم و ضدیهود.
· مطالعه جهاد اسلامی، ترور، طالبان، القاعده و دیگر گروههای تروریستی از دیدگاه غرب.
· پرداختن به ایدئولوژیها و مفاهیم پساشرقشناسی، پسااستعمارگری، و روابط آنها با ضد یهودیت در آثار اشخاصی چون ادوار سعید.
والتر رایش، استاد امور بینالملل دانشگاه جرج واشنگتن، در این خصوص گفته است که این اقدام دانشگاه ییل تنها بر شعله عربستیزی و اسلامهراسی خواهد افزود. وی اظهار کرده است: «این موسسه متهم به نژادپرستی و جناح راستی بودن و نیز نگاه انتقادی بیشازحد نسبت به یهودستیزی اعراب و ایران میباشد».