کد خبر 56760
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۳

پس از گذشت 24 سال از بمباران شیمیایی سردشت یک بمب شیمیایی عمل نکرده در منطقه مسکونی این شهر پیدا شده که به گفته فرماندار این شهر اگر منفجر می شد تلفاتی بیشتر از فاجعه انسانی سردشت در پی داشت.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از مهر، 13 تیرماه امسال یک کارگر ساختمانی در حالی که زمین را برای پی ریزی ساختمان حفاری می کرد در عمق دو متری متوجه جسمی شبیه به بمب شد. این کارگر به سرعت موضوع را به مسئولان گزارش داد و مسئولان سردشت به سرعت اطراف بمب را حصار کشیدند و برای مراقبت از آن دو نگهبان قرار دادند.

خبر کشف یک بمب شیمیایی عمل نکرده از دوران جنگ به سرعت در شهر کوچک سردشت پیچید. پس از تماس  فرماندار سردشت از تهران تیمهای ویژه خنثی سازی بمب به سمت سردشت اعزام شدند و در اولین اقدام بمب را به محل دیگری منتقل کردند.

اما پیدا شدن یک بمب شیمیایی عمل نکرده در منطقه آزادگان سردشت پرونده جدیدی را برای حمله شیمیایی به این شهر مرزی باز می کند زیرا پیش از عنوان می شد چهار فروند هواپیمای حزب بحث سه نقطه از شهر سردشت و سه روستا را مورد هدف قرار داده اند، اما اکنون با پیدا شدن این بمب احتمال می رود نقاط دیگر شهر سردشت هم مورد هدف بمب شیمیایی قرار گرفته است.

همچنین این موضوع می تواند موضوع بمباران شیمیایی سردشت را در سطح ملی و جهانی دوباره مطرح کند و با استفاده از آن حقوق به محاق رفته مردم مظلوم این شهر را دوباره به جریان اندازد.

ذبیح الله کاظمی فرماندار سردشت در مورد آخرین اقدامات انجام شده درباره بمب شیمیایی کشف شده گفت: هم اکنون کارشناسان سپاه تهران بمب را به بیرون شهر منتقل کرده اند.

وی افزود: روی بمب نمادها و علائمی وجود دارد که دال بر شرکتهای تولید کننده بمب است ولی متاسفانه با وجود کشف چنین سند محکمی که مظلومیت و قربانی شدن شهروندان سردشتی در جنگ تحمیلی را شهادت می دهد هیچ یک از رسانه ها دعوت ما را قبول نکردند وحتی صدا و سیما هم به محل اعزام نشد.

فرماندار سردشت در پاسخ به این پرسش که در صورت انفجار بمب چه تلفاتی پدید می آمد گفت: اگر این بمب منفجر می شد تلفاتی بیشتر از فاجعه انسانی سردشت رخ می داد.

بمب پیدا شده حاوی خطرناک ترین گاز شیمیایی در نوع خود است

سردار محمد باقر نیکخواه فرمانده پدافند شیمیایی در دوران دفاع مقدس گفت: بمب شیمیایی کشف شده چون در دل خاک مدفون بوده است پایداری بیش از 40 تا 50 سال دارد و قطعا از نوع خردل سولفور موستات یا همان خردل سیاه است.

وی افزود: این گاز خردل می تواند با سرعت و تاثیرگذاری سریع قربانیان خود را بیهوش کند و صدماتی مانند تاول، استفراق، مشکلات تنفسی، پوستی و چشمی ایجاد کند.

نیکخواه اظهار داشت: باید گروه خنثی سازی بقایای بمب را برای موزه جنگ ارسال کرده تا پس از مطالعات اسناد جدید را به سازمان ملل ارائه کنیم.