به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، "خسوس انريكه رخون اگيوليار " مرد شماره 3 كارتل مواد مخدر "لس زتاس " كه اخيرا بازداشت شده، در اظهاراتي از نحوه خريداري و قاچاق اسلحه از ايالات متحده آمريكا پرده برداشت.
اين كارتل بزرگ قاچاق مواد مخدر اسلحه هاي خود را به صورت قاچاق از آمريكا تهيه مي كرده و از طريق قاچاق از "ريو گرانده " به داخل كشور انتقال مي داده است.
رخون كه با نام مستعار "ال ماميتو " فعاليت مي كرد در اعترافي گفته است كه تمام اسلحه هاي مورد استفاده اين كارتل داراي برچسب "ساخت آمريكا " بوده و از طريق رودخانه به مكزيك منتقل مي شود.
او در اعترافات خود گفته است با وجود افزايش قواي آمريكا و مكزيك در مرزهاي خود، براي مقابله با قاچاق اسلحه آنها باز هم محموله هاي قاچاق خود را انتقال مي داده اند.
اين كارتل كار خود را با 7 عضو اصلي آغاز كرده و پس از آن 7 عضو ديگر در طول زمان به آن اضافه شدند و خود او در سال 1999 پس از فرار و ترك ارتش به آن ملحق شده است.
در يك گزارش رسمي كه چندي پيش از سوي دولت مكزيك منتشر شد، آمده است؛ سلاح هاي آمريكايي همه ساله به صورت انبوه به ساير كشورهاي دنيا به ويژه كشورهاي قاچاق مي شود در حالي كه تا ماه هاي گذشته آمريكا به دنبال انكار و مخفي نگاه داشتن اين موضوع بود. در عين حال چندي پيش انتشار يك سند لو رفته از وزارت خارجه آمريكا همه گمانه زني ها را تغيير داد.
بر اساس اين سند، شماره سريال سلاح هاي كشف شده در يكي از انبارهاي قاچاقچيان با سلاح هاي آمريكايي صادر شده به مقصد هندوراس يكي بود، سلاح هاي آمريكايي به گواتمالا، هندوراس و نيكاراگوئه هم قاچاق مي شود و همين امر سبب شده بود كه دانيل اورتگا رئيس جمهور نيكاراگوئه نيز به شدت از آمريكا انتقاد كرده و خواستار جلوگيري از اين روند شده بود.
قاچاق انبوه سلاح به كشورهايي چون مكزيك هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا را بر آن داشت كه به نقش گروههايي در اين كشور درخصوص قاچاق مواد مخدر و اسلحه اذعان كرده و گفت بازار اشباع ناپذير مواد مخدر در آمريكا به تجارت مواد مخدر دامن مي زند.
وزير امور خارجه آمريكا اظهار كرده بود كه اشتهاي آمريكا براي مواد مخدر و ناتواني آن در متوقف كردن قاچاق اسلحه از مرز آمريكا به مكزيك از عواملي است كه به گسترش خشونت در كشور همسايه جنوبي آمريكا دامن مي زند.
وي همچنين درباره قاچاق اسلحه به مكزيك و مسلح شدن قاچاقچيان گفت: ناتواني ما در جلوگيري از قاچاق سلاح به طور غيرقانوني به آن سوي مرز كه اين مجرمان را مسلح مي كند، باعث مرگ افسران پليس، سربازان و غيرنظاميان مي شود؛ احساس مي كنم كه بخشي از مسئوليت اين وضع متوجه آمريكاست.
مركز مطالعات توسعه و بينالملل دانشگاه ژنو نيز به تازگي نتايج يك تحقيق خود را درباره صادرات و واردات اسلحه از كشورهاي جهان منتشر كرد كه در صدر اخبار رسانه هاي جهان قرار گرفت.
بر اساس اين گزارش آمريكا همچنان در اين رابطه پيش تاز است و توليد انبوه سلاح هاي سبك و سنگين، زمينه هاي قاچاق آن را فراهم آورده است.
اين سلاح هاي قاچاق سر از انبارهاي كشورهاي ديگر بويژه همسايگان جنوبي آمريكا درآورده و موجب جنايات فراواني در اين منطقه شده است و به رغم تلاش مقامات و اعتراضات دولتي و مردمي اين كشورها، آمريكا با وجود اذعان تلويحي، اقدام درهوري را تا كنون در اين باره انجام نداده است.
کد خبر 56790
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۲
با وجود كتمان قاچاق از سوي آمريكا، نفر سوم "زتاس " مهمترين كارتل قاچاق مواد مخدر مكزيك، اعتراف كرد كه سلاحهاي خود را از آمريكا تامين ميكنند.