کد خبر 573808
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۰

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام قیمت‌های اینترنت و تلفن ثابت را گمانه‌زنی دانست و گفت: امیدواریم تا پایان خرداد ماه خبر خوشی را در این زمینه به کاربران نهایی بدهیم.

 به گزارش مشرق، محمود واعظی در حاشیه جشنواره ملی فاوا در نشست خبری به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
 
وی با بیان اینکه موضوع برگزیده شدن اپراتورهای ارتباطی به زودی از سوی سازمان تنظیم مقررات اعلام می‌شود، ادامه داد: نخواستیم این موضوع را در روز جشنواره ملی فاوا اعلام کنیم و این موضوع را جداگانه بررسی خواهیم کرد.
 
توضیحات واعظی در مورد کاهش قیمت اینترنت
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه قرار بود تا پایان اردیبهشت ماه قیمت اینترنت ۱۵ درصد کاهش یابد، گفت: ما کمیته‌ای در وزارت ارتباطات تشکیل داده‌ایم تا کاهش تعرفه اینترنت را بررسی کند و امیدواریم طبق قولی که داده‌ایم اوایل امسال به قول‌مان عمل کنیم البته در آن زمان ما موعدی را مقرر نکرده‌ایم و گفتیم موعدی و عددی را برای کاهش تعرفه‌ها اعلام نکردیم.
 
واعظی ادامه داد: پایین آوردن تعرفه اینترنت باید اقتصادی و بدون ضرر بنگاه‌های ارتباطی باشد و باید همه ذینفعان را در نظر بگیریم که امیدواریم تا پایان خرداد ماه خبر خوشی را در این زمینه به کاربران نهایی بدهیم.
 
وی بار دیگر و در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اعلام کاهش حداقل ۱۵ درصدی قیمت اینترنت که پیش از این سوی وزیر ارتباطات مطرح شده بود، خاطرنشان کرد: اینها در حد گمانه‌زنی است و طی چند هفته دیگر امیدواریم به یک جمع‌بندی نهایی در مورد نرخ اینترنت برسیم.
 
قیمت‌های مطرح شده در مورد افزایش نرخ تلفن گمانه‌زنی است
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد اعلام برخی اخبار در خصوص نرخ‌های مطرح شده برای افزایش تعرفه تلفن ثابت گفت: تمام این موارد در کمیسیون تنظیم مقررات مطرح شده است اما همه در حد پیشنهاد بوده و هنوز به هیچ جمع‌بندی مشترک و قطعی نرسیدیم.
 
واعظی با بیان اینکه تا هفته آینده امیدواریم به جمع‌بندی در مورد تغییر نرخ مکالمات تلفن برسیم، خاطرنشان کرد: باید در این تصمیم‌گیری، پیشنهادات شرکت مخابرات نیز بررسی شود و تا زمانی که به جمع‌بندی قطعی نرسیده‌ایم، نباید ذهن مردم را مکدر کرد.
 
وی در مورد کف قیمت‌گذاری اینترنت موبایل نیز تاکید کرد: کارگروهی با حضور اپراتورها، این موضوع را در حال بررسی دارند‌ و تمام تلاش این است که با مقررات‌گذاری در مورد کف قیمت‌ سرویس‌های ارتباطی، رقابت ناسالم را از بین برده و علاوه بر اپراتورهای ارتباطی، سایر شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت نیز بتوانند به حیات خود ادامه دهند؛ این موضوع نیز تا یک ماه آینده مشخص خواهد شد.
 
آماده ترابردپذیری هستیم
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد زمانبندی اعلام شده برای اجرای طرح ترابردپذیری شماره تلفن که امکان جابجایی اپراتورها را بدون تغییر شماره برای مشترک فراهم می‌کند، گفت: کارها طبق زمان‌بندی پیش رفته و همه چیز آماده بود که امروز این طرح‌ را اجرایی کنیم اما با توجه به تداخل پیش‌آمده با پروژه‌های زیرساختی، این برنامه را به هفته آینده موکول کردیم.
 
وی اضافه کرد: هم‌اکنون سه اپراتور آماده اجرای این طرح هستند و همه تست‌ها نیز با موفقیت به اتمام رسیده و به نظر نمی‌رسد مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد.
 
تلگرام به تمام درخواست‌های ما پاسخ داد
 
واعظی در مورد وضعیت مسدود کردن کانال‌ها و شبکه‌های تلگرام، گفت: خوشبختانه هر آنچه که ما به این پیام‌رسان فرستادیم، از سوی تلگرام مسدود شده است. البته ممکن است در پیدا کردن این شبکه‌های غیراخلاقی نیز برخی کوتاهی‌ها از سوی دستگاه‌ها صورت گرفته باشد اما به طور کلی آنچه که از سوی ما و قوه قضائیه به عنوان لیست به این شبکه پیام‌رسان اعلام شده، مسدود شده است.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: علاوه بر اینکه کابران باید در استفاده از این شبکه رعایت جوانب را کنند، ما نیز باید مانند سایر کشورها، شبکه اجتماعی داخلی خودمان را داشته باشیم و اعلام می‌کنیم که کسانی که در این زمینه فعالیت خواهند داشت، مورد حمایت مالی و فنی قرار خواهند گرفت و ما امیدواریم شبکه‌های اجتماعی ایرانی بومی داشته باشیم که سرورهایشان در کشور باشد.
 
دفاع وزیر ارتباطات از کیفیت اینترنت
 
وی در مورد حل مشکل کیفیت اینترنت که به عنوان یکی از وعده‌های دولت یازدهم مطرح شده بود، گفت: اختلالات و مشکلات طی دو سال اخیر کمتر شده است و به هیچ عنوان نمی‌توان وضعیت اینترنت را با قبل مقایسه کرد. اگرچه ذائقه و مطالبات مردم بیشتر شده است اما باید انصاف را مد نظر قرار دهیم که وضعیت اینترنت با ۳۲ ماه قبل قابل مقایسه نیست.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امروز ۲۰ میلیون کاربر موبایل و ۱۰ میلیون کاربر ثابت از اینترنت استفاده می‌کنند، خاطرنشان کرد: از نظر فنی تجهیزات عظیمی به وجود آمده و اختلالات بسیار کم شده است و سرعت مشترکان به شدت در حال افزایش بوده و کیفیت نیز به مرور بهتر می‌شود.
 
واعظی همچنین در مورد سامانه آنلاین رصد کیفی اینترنت نیز گفت: هم‌اکنون سامانه‌ای در سازمان تنظیم مقررات، این اقدام را انجام می‌دهد و به تمام ارائه‌دهندگان خدمات برای کیفیت خدمات ارائه شده، تذکر خواهیم داد.
 
وی گفت: حتی با شرکت‌هایی که فرافکنی می‌کنند و مشکل را به گردن زیرساخت یا مخابرات می‌گذارند، برخورد خواهیم کرد. همچنین به دنبال افزایش کیفی و ارتقای این سامانه هستیم تا کاربران نیز بتوانند تشخیص دهند که در چه نقاطی و به چه دلیلی با قطعی شبکه مواجه هستند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به کاهش قیمت پهنای باند داخلی در شبکه انتقال نیز گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کاهش پهنای باند را در شبکه انتقال برای ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی فراهم کردیم تا در نهایت کاربران نهایی بتوانند با کاهش قیمت اینترنت، اگر یک فیلمی را تا پیش از این به قیمت ۱۵ هزار تومان تماشا می‌کردند، امروز بتوانند حتی از قیمت یک سی‌دی نیز کمتر هزینه پرداخت کنند.
 
واعظمی همچنین در مورد طرح ایده در نظر گرفتن کف قیمت اینترنت موبایل، گفت: یک ایده‌ای مطرح شده بود که به جای کف قیمت پنج دهم به ازای هر کیلوبایت دیتا، این رقم به دو دهم تغییر کند، اما اینها همه در حد پیشنهاد است و هنوز قیمت بسته‌های اینترنت به ازای نرخ هر کیلوبایت دیتا مشخص نشده است.
 
کشیدن فیبر نوری به منازل به اپراتورهای خارجی سپرده می‌شود
 
وی از سرمایه‌گذاری و مذاکره شرکت‌های خارجی در پروژه اپراتور فیبر نوری منازل خبر داد و گفت: هم‌اکنون مذاکراتی صورت گرفته است تا کشیدن فیبر به منازل و به محل کار مردم از طریق سرمایه‌گذاری خارجی انجام ‌گیرد که امیدواریم تا دو ماه آینده به نتیجه برسد.
منبع: مهر