گروه بینالملل مشرق - وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود درباره تروریسم، ایران را "در صدر" کشورهای حامی تروریسم قرار داده و گفته است دولت ایران به طرق گوناگون، از جمله حمایت مالی، آموزش و رساندن تجهیزات به گروههای تروریستی در کشورهای مختلف جهان کمک کرده است.
اما منظور وزارت خارجه آمریکا از گروههای تروریستی داعش و جبههالنصره و گروههای تکفیری که غرب آسیا را به خاک خون کشیدهاند نیست، بلکه حمایت ایران از حزب الله لبنان و گروههای مقاومتی است که امروز برای مقابله با تروریسم تکفیری صف بستهاند. آمریکا حزبالله (اصلیترین نیروی مقابلهکننده با جریان تکفیری) را "تهدیدی جدی برای ثبات لبنان و منطقه" دانسته است!
در این گزارش همچنین به حمایت ایران از گروههای مقاومت و بسیج مردمی در عراق، دولت قانونی بشار اسد و گروههای حماس و جهاد اسلامی در فلسطین اشاره شده و نیروی قدس سپاه پاسداران به همراه وزارت اطلاعات ایران متهم شده است که به حمایت تروریسم در سطح جهانی میپردازند.
آمریکا بیش از 30 سال است که ایران در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است. وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود ایران را متهم به حمایت مالی و تسلیحاتی از معترضان شیعه در بحرین متهم کرده است.
علاوه بر این وزارت خارجه آمریکا گفته است که ایران "تمایلی به اجرای عدالت درباره اعضای ارشد القاعده نشان نداده است".
به جز ایران، در گزارش وزارت خارجه آمریکا کشورهای سودان و سوریه هم به حمایت از تروریسم متهم شدهاند.
اتهام حمایت ایران از تروریسم یکی از دلایلی است که باعث شده بانکهای اروپایی به رغم اجرای توافق هستهای، همچنان از معامله با ایران خودداری کنند.
آمریکا در حالی همچنان ایران را بزرگترین دولت حامی تروریسم دنیا در سال ۲۰۱۵ میداند که هیئت ایرانی در این سال در کنار دیگر قدرتهای جهانی به توافقی بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی دست یافتند که روی کاغذ باید به کاهش تحریمهای بینالمللی علیه ایران منجر میشد. با وجود این، تحریمهای مرتبط با حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر آمریکا علیه ایران همچنان پابرجاست و کشورهای اروپایی نیز همچنان از تجارت قابل توجه با ایران خودداری میکنند.