کد خبر 594982
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰

واکنش عمومی در جهان عرب به‌ گونه‌ای است که می‌توان گفت که از نتایج صندوق‌های رای «شوکه» شده‌اند و به سرزنش یکدیگر به دلیل نگاه ایدئولوژیکی یا دینی خود پرداخته‌اند.

 به گزارش مشرق، در فصل ورزشی اتحادیه اروپا که به مناسبت جام ملت های اروپا در فرانسه همه توجه ها متوجه این کشور است و اعراب نیز به نوبه خود متوجه مسابقات روزانه فوتبال و اخبار ستارگان ورزشی هستند، ناگهان خبر نتایج رفراندوم مردم بریتانیا برای خروج یا ماندن در اتحادیه اروپا نگاه ها را متوجه خود کرد به گونه ای که اخبار ورزشی را به حاشیه راند.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، شبکه های اجتماعی در جهان عرب توجه بسیاری به نتایج رای گیری بریتانیایی ها کرده اند و نسبت به آن هر کس واکنشی داشته است. بعضی از ناظران بر این اعتقادند که مهاجرت اعراب به اروپا سبب شده تا توجه خانواده های عرب به سرنوشت اروپا بسیار مورد توجه باشد، به ویژه تمایلاتی که از جانب مهاجرانِ به اروپا رفته مخابره می شود.

اخبار حاکی از آن است که گروه مهاجران عربی که به بریتانیا رفته اند بر سر "ماندن" یا "خروج" از اتحادیه اروپا دچار دو دستگی شدیدی شده اند.

واکنش عمومی در جهان عرب به گونه ای است که می توان گفت که از نتایج صندوق های رای "شوکه" شده اند و به سرزنش یکدیگر به دلیل نگاه ایدئولوژیکی یا دینی خود پرداخته اند. اما نخبگان سیاسی عرب، به ویژه افراد نزدیک به منابع تصمیم گیر گمان نمی کنند که این رفراندوم تاثیر چندانی بر روابط سیاسی بریتانیا با جهان عرب بگذارد.

پژوهشگران تاریخی می گویند که لندن همچنان خود را پایبند به هدایت سیاسی غربی و اروپایی در پرونده های مربوط به جهان عرب می داند، مواضع لندن تا کنون خلاف این نبوده است، به ویژه در مسائل مربوط به منازعات عربی اسرائیلی یا امور مربوط به درگیری های عراق از زمان اشغال کویت تا کنون یا نتایج بهار عربی همیشه با جهان عرب در ارتباط بوده و تلاش کرده است از نزدیک تحولات را پیگیری کند و در بطن ماجراهای عربی باشد.

با این حال بعضی از ناظران عرب بر این اعتقادند که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا لندن را از سیاست خارجی اروپا رها خواهد کرد، از جمله در قبال جهان عرب، به خصوص که لندن تلاش سختی می کند تا سیاست جداگانه ای را در نگاه خود به جهان عرب نسبت به توجهات اروپا داشته باشد، از جمله در رابطه با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و مسائل مربوط به سرمایه گذاری و تبادل تجاری و بازار اسلحه.

دیپلمات های عرب می گویند که مواضع بریتانیا همیشه نزدیک به مواضع دولت های امریکا در قبال جهان عرب بوده است و این سیاست همچنان دنبال خواهد شد، بریتانیا در جنگ 2003 امریکا علیه عراق با وجود محافظه کاری اروپا و مخالفت صریح فرانسه تصمیم به حضور در این جنگ در کنار امریکا گرفت. به اعتقاد این دیپلمات ها دور شدن لندن از تصمیم گیری های اتحادیه اروپا سبب می شود تا بریتانیا در تمامی پرونده ها به ویژه در پرونده های مربوط به منطقه خود را به واشنگتن نزدیک تر کند و اقدام به تطبیق کامل سیاست های خود با سیاست های ایالات متحده کند.

این در حالی است که کارشناسان بریتانیایی بر این اعتقادند که جهان عرب نقشی به سزا در رفراندوم روز پنج شنبه داشته است چرا که عمده حملات و توجه های طرفداران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا متوجه مهاجران عرب بود. به اعتقاد آنها آن چه در پی بهار عربی رخ داد ترکش هایی بود که پناهندگان و ظواهر تروریسم آن را به اروپا آوردند، برای همین شهروندان انگلیسی و عموم شهروندان اروپایی از اعراب ترسیدند و با وجود مخاطرات اقتصادی و امنیتی رای به جدایی از این اتحادیه دادند و خواستار لغو معاهدات کشورشان با اتحادیه اروپا به ویژه در امور مربوط به مهاجرت شدند.

منبع: دیپلماسی ایرانی