کارشناس مسائل حقوقی می گوید: شعارهای تماشاگران ایرانی در جام باشگاه های آسیا نمی تواند ملاک فیفا قرار بگیرد چرا که آنها به بازی های باشگاهی کاری ندارند و فقط سوابق ملی را مورد توجه قرار می دهند.

گروه ورزشی مشرق – پس از ارسال نامه ایران به فیفا و ارائه رونوشت آن به مقامات AFC  به منظور بررسی شرایط کشور بحرین و تضمین امنیت تیم ملی ایران در این کشور برخی از رسانه های عربی جنگ روانی تازه ای را به راه انداختند.
اما برای بررسی این دو اتفاق متفاوت یعنی درخواست ایران برای تامین امنیت تیم ملی و جنگ روانی رسانه های عربی، با هوشنگ نصیرزاده گفتگویی انجام داده ایم که در زیر می خوانید:

نظر شما در خصوص نامه ای که فدراسیون فوتبال ایران برای فیفا ارسال کرده چیست؟
نامه نوشتن در رابطه با شرایط تیم‌های میزبان یک عرف بین‌المللی است و پس از مطالعات فراوان صورت می‌گیرد. با توجه به اینکه بحرین جزء کشورهایی است که دارای تظاهرات خیابانی و آشوب‌های سیاسی فعال است، پس اعتراض ایران به زیر سؤال رفتن امنیت ورزشگاه بدیهی است. فیفا باید به عنوان برگزار کننده، امنیت میهمان را نیز در نظر بگیرد.

 
یک نسخه از این نامه به AFC نیز ارسال شده است. آیا این مسئله کمکی به بررسی هر چه بیشتر موضوع خواهد کرد؟ 
فدراسیون ایران، هم در رابطه با بازیکن تیم امید و هم در رابطه با امنیت بحرین، 2 بار مکاتبات خود را به AFC به صورت کپی فرستاد؛ در حالی که وقتی مسابقات زیر نظر فیفا برگزار می‌شود، نامه‌نگاری با AFC موضوعیت ندارد. از سوی دیگر تیم‌های میهمان حق دارند نسبت به امنیت خود در کشورهای دیگر نگران باشند. به همین دلیل، وقتی در یک کشور بلایای طبیعی یا ناامنی اجتماعی و سیاسی وجود داشته باشد، آنها می‌توانند این موارد را به عنوان منبع برگزاری به فیفا گزارش دهند. اینکه بحرین بگوید ما نیز در ایران بازی نمی‌کنیم چون شعار سیاسی می‌دهند، باید گفت، فیفا در خصوص آنچه وجود دارد می‌تواند قضاوت کند؛ نه آنچه احتمال آن می‌رود. به همین دلیل، اعتراض احتمالی آنها به فیفا در رابطه با وحشت از شعارهای سیاسی، اساسا منتفی بوده و این موضوع امنیت کسی را به خطر نمی‌اندازد.
آیا شعارهای تماشاگران در لیگ قهرمانان آسیا که رسانه های عربی عنوان سیاسی هم به آنها داده اند، می تواند باعث محرومیت از دیدار خانگی تیم ملی ایران شود؟
به هیچ صورت چنین چیزی اتفاق نمی افتد؛ مگر اینکه قبلا به خاطر این رفتار تماشاگران جریمه شده باشیم، آن هم توسط فیفا و در خصوص بازی های ملی. آن وقت است که جریمه ای سنگین تر برای خاطی در نظر گرفته می شود. استناد به شعارهایی که تماشاگران ایرانی در جام باشگاه های آسیا دادند، نمی تواند ملاک فیفا قرار بگیرد. فیفا به بازی های باشگاهی کاری ندارد و فقط سوابقی را که در دیدارهای ملی وجود داشته باشد، بررسی می کند. چون در سوابق ملی ما جریمه و محرومیتی در خصوص شعارهای سیاسی نیست، محرومیت از بازی خانگی هم کاملا منفی است.
 
فیفا چه زمانی به این نامه پاسخ می دهد؟
معمولاً تا یک ماه قبل از مسابقه نامه را جواب می‌دهد. البته ممکن است تا زمان برگزاری دیدار ایران با بحرین صبر کنند چون برای فیفا ملاک تصمیم گیری وضعیت میزبان در زمان برگزاری مسابقه است که ممکن است تا آن زمان شرایط بحرین به حالت عادی برگردد.