کد خبر 60294
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۲

يك كارشناس تغذيه گفت: نوشيدن چاي در وعده سحري باعث افزايش ادرار و دفع نمك‌هاي معدني در بدن شده و موجب تشنگي روزه دار در طي روز مي‌شود.

به گزارش مشرق، ليلا بابايي در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينكه مهمترين مسئله در هنگام افطار، حفظ تعادل قند، آب و مايعات بدن است، افزود: دريافت يك منبع انرژي به شكل گلوكز مانند خرما، آب ميوه و يا شير همراه با خرما، موز يا عسل براي بدن ضروري است.

وي مصرف غذاهايي مانند سوپ، آش سبزيجات و شير برنج كه سرشار از ويتامين‌ها و مواد معدني هستند را يك وعده غذايي سبك و مناسب براي وعده افطار دانست و گفت: با توجه به طولاني بودن روز و گرماي تابستان افراد روزه دار ممكن است هنگام افطار عطش داشته باشند اما نبايد براي رفع تشنگي خود از نوشيدني‌هاي گازدار و بسيار خنك، آب يخ و نوشيدن چاي داغ به صورت پي درپي استفاده كنند چرا كه باعث حجيم شدن معده و بروز اختلالات گوارشي مي‌شود.

اين كارشناس تغذيه با اشاره به عدم استفاده از مواد قندي رايج بر سفره افطار مانند زولبيا و باميه گفت: اين شيريني‌ها سلامت روزه دار را به خطر مي‌اندازد چرا كه از يك سو باعث سيري زودرس، كاهش اشتها و حذف وعده اصلي غذا شده و از سوي ديگر موجب بروز اختلالات گوارشي و تشديد علائم ترش كردن معده مي‌شود.

بايايي مصرف غذاهايي سرخ كردني در وعده سحري را علاوه بر چاقي و اضافه وزني كه براي مصرف كننده به همراه خواهد داشت موجب بي‌اشتهايي هنگام سحر دانست و گفت: هضم چربي‌ها در بدن نيازمند مدت زمان طولاني‌تري است و از طرفي بالا بودن مصرف غذاهاي چرب باعث افزايش كلسترول و چربي خون مي شود.

وي با اشاره به طولاني بودن مدت گرسنگي خاطرنشان كرد: روزه داران بايد غذاهايي مصرف كنند كه به كندي هضم مي‌شوند، غذاهاي حاوي فيبر زياد مانند حبوبات، غلات جو، جو دو سر، لوبيا، عدس و آرد سبوس دار معمولا 8 ساعت در دستگاه گوارش باقي مي‌مانند در حالي كه غذاهاي زود هضم مانند آرد سفيد و مواد قندي تنها 3 تا 4 ساعت در معده مي‌مانند و فرد خيلي زود با مصرف آن احساس گرسنگي خواهد كرد.

بابايي در پايان با بيان اين كه غذاهاي پرادويه بيشتر باعث تشنگي مي‌شوند، گفت: برخلاف تصور رايج در جامعه، مصرف چاي در هنگام سحر نيز باعث تشنگي بيشتر مي‌شود زيرا چاي باعث افزايش ادرار شده و از طريق نمك‌هاي معدني كه بدن به آن نياز دارد از بدن دفع مي‌شود.