کد خبر 60638
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۹

حج تمتع امسال احتمالاً با یك افزایش چند روزه به 40 یا 42 روز افزایش خواهد یافت.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، یك منبع آگاه در توضیح آنچه كه باعث مطرح شدن احتمال افزایش طول سفر "حج تمتع " امسال شده است، اظهار داشت: هنوز زمان آغاز پروازهای حج تمتع امسال نهایی نشده است؛ در واقع در سال‌های گذشته نیز 10 - 15 روز مانده به زمان آغاز اعزام حجاج، زمان رفت و برگشت به كاروان‌ها و زائران اعلام می‌شد.

وی افزود: در هیچ سالی در این مقطع زمانی، زمان رفت و برگشت زائران اعلام نشده است.
این مقام مسئول خاطر‌نشان كرد: امسال عربستان سعودی بحثی را با ایران و سایر كشورهایی كه اقدام به اعزام حجاج به این كشور می‌كنند، آغاز كرده مبنی بر اینكه "تمامی كشورها باید از اول ذی‌القعده حجاج خود را به عربستان انتقال دهند؛" این در حالی است كه در سال‌های گذشته، اعزام زائران كشورمان از 10 - 12 ذی‌القعده آغاز می‌شد.

وی تصریح كرد: علت این مسئله آن است كه سعودی‌ها در سال گذشته در فرودگاه جده با بحران مواجه شدند و نتوانستند سرویس كامل به پرواز‌های برگشت حجاج بدهند و به دلیل تراكم پروازها مشكلات عدیده‌ای برای زائرین بیت‌الله‌الحرام ایجاد شد اما سعودی‌ها به جای توسعه فرودگاه‌های خود، قصد دارند زمان بازگشت حجاج را طولانی‌تر كنند همچنین می‌خواهند با طولانی‌تر كردن زمان رفت حجاج، بر مشكلاتی كه سال گذشته ایجاد شده بود غلبه كنند.

این مقام مطلع یادآور شد: سعودی‌ها قصد دارند تعداد نشست و برخاست‌های پروازهای خود در طول 24 ساعت را با افزودن به تعداد روزهای نشست و برخاست كاهش دهند تا از این طریق، ترافیك پرواز حجاج در 24 ساعت كمتر شود و سیستم سعودی‌ها بتواند پاسخگوی این تعداد پرواز باشد.

وی متذكر شد: سال‌های گذشته اولین گروه زائران ایرانی 10 ذی‌القعده حركت می‌كردند و 4 ذی‌الحجه آخرین گروه زائران كشورمان به عربستان سعودی اعزام می‌شدند در نتیجه كسی كه مثلا 10 ذی‌القعده حركت می‌كرد، 20 روز ذی‌القعده را در عربستان می‌گذراند و تا 15 ذی‌الحجه كه اولین گروه حجاج ایرانی به كشور بازمی‌گشتند، عملا كل طول سفر تمتع به 35 یا 36 روز می‌رسید.

این مقام مسئول اظهار داشت: اما امسال اگر قرا باشد به جای 10 ذی‌القعده، 7 ذی‌القعده زائران كشورمان حركت كند 3 روز به طول تمتع امسال افزوده می‌شود و اگر 5 ذی‌القعده حركت كنند، 5 روز به طول سفر اضافه می‌شود و اگر قرار باشد اعزام حجاج از ابتدای ذی‌القعده باشد حدوداً 10 روز به طول سفر اضافه خواهد شد.

وی با یادآوری این نكته كه تا این لحظه سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران از پذیرش این مسئله امتناع كرده است، خاطر‌نشان كرد: البته این قاعده‌ كه توسط سعودی‌ها اعلام شده، مختص حجاج كشورمان نیست و برای تمام كشورهایی مانند مالزی، اندونزی، هند، تركیه و... كه سقف زائران آنها بالا است نیز در نظر گرفته شده كه باید زائران خود را در یك دوره یك ماهه به عربستان انتقال دهند.
این مقام مطلع تصریح كرد: مقامات سعودی به جمهوری اسلامی ایران اعلام كرده‌اند كه 100 هزار زائر حج تمتع كشورمان باید در طول 30 روز به عربستان اعزام شوند یعنی در هر روز حدود 3 هزار و 300 زائر به عربستان انتقال یابند.
وی متذكر شد: اگر آنچه توسط سعودی‌ها اعلام شده، عملی شود اقامت حجاج در عربستان به 39 یا 40 روز افزایش می‌یابد اما این مسئله هنوز قطعی نیست و مذاكرات فشرده‌ای با مسئولان سعودی در این خصوص در حال انجام است.
این مقام مسئول ضمن ابراز امیدواری برای اینكه مدت اقامت زائران گشورمان به همان میزان 35 روز سال‌های گذشته باقی بماند، گفت: با قطعی شدن این مسئله، طول مدت دقیق اقامت حجاج كشورمان در حج تمتع امسال اعلام می‌شود.