مرحله اول این دوره آموزشی شنبه گذشته به پایان رسید و همزمان مرحله دوم این دوره ها آغاز شد.
آموزشهای ارائه شده در این دورههای ویژه نظامی و عقیدتی شامل دریافت مبانی تئوری مبارزات نظامی، آموزش و تمرین استفاده از سلاح کلاشینکف، آموزش نحوه استفاده از تونل های محور مقاومت در غزه و دریافت مبانی اعتقادی برای مبارزه با دشمن صهیونیستی است.
بنا به اعلام مسئولان ، این دورههای آموزشی که بر اساس الگوی نیروهای بسیج ایران یا نیروهای ذخیره ارتش های کشورهای دیگر کپیبرداری شده، شامل مهارتهای نظامی و مانورهای مختلف و پرتاب تیر و مهارتهای دفاع مدنی بعلاوه پرداختن به قهرمانی های اسطوره ای رزمندگان مقاومت در کنار مباحث عقیدتی است.
گردانهای القسام اعلام کردند که دوره جدید از این آموزشها برای نهادینه سازی ارزشهای اسلامی و آماده کردن ارتش پیروزیبخش جهت آزادی نهایی فلسطین برگزار شده است. برخلاف دورههای حزبی که القسام به صورت سالیانه برگزار میکند، این مراکز از جدیت بیشتری برخوردار بوده و کادر نظامی مقاومت برای ایجاد نسل آزادیبخش در ابعاد معنوی ، جسمی، رفتاری و عقلی فعال هستند تا بتوانند نقش خود را در آزاد سازی آینده فلسطین ایفا کنند.
این دوره آموزشی با عنوان "اجناد القدس" ( لشگر قدس) برگزار شد. القسام برگزاری این دورههای آموزشی را برای آشنا کردن نسل آینده به ارزشهای مقاومت و مبانی آن لازم می داند.
در این دوره حدود 30 هزار کارآموز با این مبنا آموزش داده میشود که " چیزی که با زور گرفته میشود، جز با زور محقق نخواهد شد". شهدای مقاومت بهترین الگو برای شرکت کنندگان در این دورهها هستند. القسام شرکتکنندگان را به گروههای سنی متعددی تقسیم کرده که از نوجوانان 15 ساله آغاز شده و تا 60 ساله ها امتداد دارد. هر گروه سنی آموزشهای مختص به خود را میبینند.
شرکتکنندگان در این دوره ها در 25 مرکز آموزشی در بخشهای مختلف نوار غزه توزیع شدند، آموزشهای مورد نظر در دو مرحله انجام شد که هر مرحله یک هفته طول میکشد. در مرحله اول ، نوجوانان و افراد سالخورده حاضر میشوند و در مرحله دوم تنها جوانان حضور دارند.
ابو حمزة یکی از مربیان نظامی حاضر در این اردوگاهها گفت که استقبال مردم از این دورههای آموزشی بسیار گسترده بود. برخی خانوادهها اصرار داشتند که فرزندان آنها را نامنویسی کنیم که این موضوع باعث تمدید زمان ثبتنام و افزایش ظرفیت ثبتنام شد. وی که چهره خود را با نقاب پوشانده است، به روزنامه الاخبار لبنان گفت که شرکتکنندگان در این دورههای آموزشی نشاط و روحیه بسیار بالایی دارند و از این دوره ها نسلی تربیت می شود که میتواند در برابر ارتش اشغالگر صهیونیستی مقابله کند.
دوره های موسوم به طلائع التحریر واکنش گسترده رسانههای رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته و آنها از طریق دفتر تبلیغاتی این دورههای آموزشی اقدام به پوشش خبری آن کردهاند. به این ترتیب به نظر میرسد که پیام مورد نظر حماس در زمینه این دورههای آموزشی شامل مشارکت گسترده جوانان و افراد سالخورده از میان اهالی نوار غزه برای صهیونیستها نیز مخابره شده است.
نمایشگاه عرضه دستاوردهای نظامی حماس
یکی از موضوعات جالب و برجسته دورههای آموزشی سال جاری ،اقدام حماس برای تشکیل نمایشگاهی نظامی مانند نمایشگاه گردشگری ملیتا در لبنان است که نیروهای مقاومت بر فراز یکی از کوه های جنوب لبنان برپا کرده و سلاحهای مورد استفاده در جنگ ژولای 2006 بعلاوه بقایای خودروهای زرهی ویران شده رژیم صهیونیستی به دست عناصر حزبالله را در آن به نمایش گذاشتند. نمایشگاه گردانهای القسام در منطقه حی الشجاعیه واقع در شرق شهر غزه برپا شده است ، منطقهای که شاهد تعداد زیادی از عملیاتهای نیروهای مقاومت بود و در عین حال طی جنگ سال 2014 هدف تخریب گسترده نیروهای صهیونیستی قرار گرفته است.
نمایشگاه مذکور همچنین نمونههایی از موشکهای تولید شده به دست گردانهای القسام را به نمایش گذاشته که از موشک قسام 1 آغاز شده و تا موشک آر 160 که در جنگ اخیر مورد استفاده قرار گرفته و شهر حیفا را هدف قرار داد، در آن دیده میشود.
{$sepehr_media_1684472_400_300}
در نمایشگاه مذکور همچنین موشکهای ضد تانک و ضد زره بعلاوه مجسمه ای از هواپیمای بدون سرنشین ابابیل و تعدادی از تسلیحات ضدتانک نیروهای مقاومت فلسطین به نمایش گذاشته شده است. یکی از جالبترین بخشهای نمایشگاه که برای بازدیدکنندگان قابل توجه است، به نمایش گذاشتن تونلی است که نیروهای مقاومت در گذشته بر ضد دشمن صهیونیستی از آن استفاده کردهاند. روزنامههای عبری زبان رژیم صهیونیستی به این تونل نیز توجه ویژهای نشان داده و احتمال میدهند که تونل به نمایش گذاشته شده برای اهداف دفاعی به کار گرفته شده است و تونلی نیست که نیروهای مقاومت را به یکی از مراکز نظامی ارتش رژیم صهیونیستی منتقل کند.
سایت اینترنتی القسام نیز در گزارش خود ضمن اشاره این دورههای آموزشی تأکید کرد که دورههای طلائع التحریر در مرحله اول ویژه بزرگسالان بود و در مرحله دوم نیز نوجوانان و جوانان را شامل خواهد شد.
این سایت اینترنتی با اشاره به اینکه آموزشهای ارائه شده در این دورهها شامل مهارتهای نظامی و تیراندازی و دفاع مدنی بعلاوه داستانهای پندآمیز و نمونههای از قهرمانیهای مقاومت بود، تشکیل این دورهها را با هدف ریشهدار کردن جهاد در مسیر آزادی خواه و ایجاد ارزشهای اسلامی و آمادهسازی برای پیروزی احتمالی آینده و آزادسازی تمام فلسطین اذن الهی دانست.
سابقه دوره های طلائع التحریر
دومین دوره از مجموعههای آموزشی طلائع التحریر در جولای سال گذشته برگزار شد، در این دوره نیز حدود 25 هزار داوطلب در گروههای مختلف سنی بین 15 تا 60 سال شرکت کرده بودند. هدف از دوره دوم آماده سازی نسل آزادیبخش فلسطین از میان جوانان فلسطینی در ابعاد جسمی و روانی و رفتاری و ایجاد کادر آموزش دیده و شایسته اعلام شد که بتواند نقش مورد نظر خود را در درگیری برای آزادسازی فلسطین ایفا کند.
شش ماه قبل از این تاریخ، اولین دوره از مجموعه آموزشهای موسوم به طلائع التحریر در ژانویه سال گذشته میلادی (بهمن 1393) برگزار شد، نیروهای مقاومت در آن دوره تمرکز ویژهای بر روی کودکان و نوجوانان داشته و آموزشهای لازم را به آنها برای مقابله با اشغالگری صهیونیستها و آزادسازی اراضی مقدس فلسطین ارائه دادند. ساختار کلی دورههای آموزشی حماس در هر سه مجموعه مشابه یکدیگر بوده و تغییر اساسی در آن دیده نمیشود.
تنها تغییر قابل توجه اینکه اولین دوره از مجموعههای آموزشی حماس بین گروههای سنی 15 تا 21 سال برگزار شد که هسته گروههای آزادسازی آینده فلسطین را تشکیل میدهند. اما در دو دوره جدید ، گروههای سنی بالاتر نیز در سایه اقبال گسترده مردمی در آموزش ها حضور دارند.