درحالی که رسانه دولتی انگلیس اصرار دارد تا معترضان را غارتگر و دزد بخواند، ازنگاه کارشناسان، ریشه‌های این قیام در تبعیض اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای است که نظام سلطنتی انگلیس بر مردم رواداشته است.

به گزارش مشرق، رسانه دولتی انگلیس اصرار دارد تا معترضانی را که سرکوب می‌کند غارتگر، دزد و آشوب‌طلب بخواند و ریشه این اعتراضات را به مسایل اقتصادی حواله دهد. اما آنچه که بارز و مشخص است، تبعیض‌های اقتصادی و اجتماعی بین نژادها و مذاهب گوناگون در انگلیس است که از سوی سیاستمداران و مقامات انگلیس اعمال می شود و امروز شعله‌های آن نقاط مختلف شهرهای اصلی انگلیس را به آتش کشیده است.

در یک نگاه کلی به قیام‌های کشورهای مختلفی چون تونس، مصر، لیبی و انگلیس که همگی دارای نظام سلطنتی هستند، آنچه که نمود بیشتری دارد، سرخوردگی ملت‌ها از نظام شاهنشاهی است به طوری‌که اعتراضات ملت‌های کشورهای پادشاهی حاکی از پایان دوران سلاطین و ملکه هاست.

نظام سلطنتی انگلیس سالهاست که نظام طبقاتی مملو از تبعیض اجتماعی را بنیان نهاده و مواهب اجتماعی را بر اساس شهسوار، شوالیه، سر، لرد و ... تقسیم می کند و طبقات اجتماعی پائین دست را از این مواهب بی‌بهره می کند. همچنین این نظام سلطنتی برای تامین مخارج دربار، هزینه‌های هنگفتی را بر مردم خود، حتی در شرایط بحران اقتصادی تحمیل می کند. چنان‌چه در عروسی سلطنتی نوه ملکه انگلیس، بيش از 48 ميليون دلار از شهروندان ماليات دهنده اين كشور براي تامين هزينه مراسم عروسي خود دريافت كردند. و حالا پس از خنده‌های روزهای عروسی سلطنتی، مردمی که مشاغل خود را از دست داده اند و برای حل مشکلات خود سر اعتراض دارند را دزد می نامند.

اینطور نیست، این افراد دزد و غارتگر نیستند بلکه تماشاچیان جشن عروسی سلطنتی انگلیس هستند که حدود سه ماه پیش در حلقه امنیتی 5هزار پلیس و لباس شخصی، حس اشرافیت انگلیسی را تماشا می کردند و اکنون در میان سگ‌های 16هزار پلیس حس سرکوب شدن برای اشرافیت انگلیسی را تجربه می کنند.

گفتنی است که جامعه انگلیس جامعه‌ای به شدت پلیسی است که به وسیله چند سازمان پیچیده امنیتی و پلیس شهری اداره می شود و با وجود چهار میلیون و دویست هزار دوربین شهری، قدم به قدم حرکات مردم در شهر کنترل می شود. این تعداد دوربین یک رکورد جهانی است و می‌توان تصور کرد که اگر هنوز دوربین اختراع نشده بود، پلیس انگلیس می‌بایست به جای آن، چهار میلیون و دویست هزار افسر پلیس را در اماکن شهری خود مستقر می‌کرد!

***



***
***

***
***


***
***


***
***


***
***


***
***


***
***


***
***


***
***