سیدعباس میرهاشمی با اشاره به سابقه فعالیت انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، گفت: این انجمن از حدود سال 80 بهطور خودجوش به همت تعدادی از عکاسان و با احساس نیاز نسبت به جمعآوری، ساماندهی، اسکن، استانداردسازی، آرشیو و ... آثار مربوط به حضور حماسی مردم در انقلاب و دفاع مقدس تشکیل شد.
او ادامه داد: به منظور ارائه خدمات بهتر به علاقهمندان، بخصوص محققان و پژوهشگران، این مجموعه فعالیت خود را تحت حمایت موسسه روایت فتح در دو عرصه انقلاب و دفاع مقدس پیگیری کرد.
میرهاشمی حفظ انسجام و تقویت ارتباط با عکاسان انقلاب و دفاع مقدس را بخش دیگری از اهداف و برنامههای انجمن دانست و افزود: جمعآوری بیش از یک میلیون فریم نگاتیو و عکس اورجینال جنگ از عکاسان و مراکز مرتبط با جنگ تحمیلی، برگزاری نمایشگاههای عکس با استانداردهای لازم برای مراکز و مجموعههای مختلف فرهنگی، انتشار و عرضه کتب تخصصی عکس و عکاسان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و چاپ 19 جلد کتاب از تصاویر مربوط به انقلاب و دفاع مقدس در سطح استانی و ملی مثل زن در دفاع مقدس، خرمشهر، اصفهان در دوران دفاع مقدس، حماسه الوند درباره استان همدان و نیز دو مجموعه در حال چاپ از استان های آذربایجان شرقی و کرمانشاه و بهطور کلی نگهداری، تدوین و حمایت از آثار عکاسی جنگ تحمیلی و انقلاب، از عمده برنامههای این انجمن است.
وی با بیان اینکه سه تعریف کاربردی از عکاسی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس وجود دارد، گفت: تعریف اول مربوط به کسانی است که با سابقه و تجربه فعالیت عکاسی به عرصه عکاسی انقلاب و دفاع مقدس وارد شدهاند، تعریف دوم شامل افرادی است که همراه با این دو جریان تاریخی به مقوله عکاسی وارد شدهاند و خود نیز در صحنه بودهاند و صمیمیت خاصی در عکسها و سوژههای آنها دیده میشود و دسته سوم نیز کسانی هستند که با دوربینهای خانگی و غیرحرفهای اقدام به گرفتن عکس کردهاند.
مدیرعامل انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس اضافه کرد: مسلما گروه اول و دوم به لحاظ اهمیت، بازدهی، پیام و ضرورت جمعآوری و نگهداری، موقعیت ویژهای دارند، هر چند عکسهای گروه سوم نیز از نظر نوع سوژه، مکان، زمان و شخصیتها اهمیت خاصی دارد.