کد خبر 62186
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۵

بسیاری او را ترغیب کرده بودند تا با جادوگر همکلام شود؛ اما کاپیتان تحصیلکرده تیم ملی نمی توانست همچون مربیان سنتی تصمیم بگیرد. او به توصیه مشاورانش برای فرار از این تشکیک فکری به جای خرافه به عالمی دینی توسل کرد. حضرت آیت الله العظمی بهجت، مرجع عالی قدر تقلید، درخواست اسطوره فوتبال ایران را برای دیدار پذیرفت و جالب این که همان سال سایپا با دایی قهرمان لیگ برتر شد.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، مثل اینکه باور به جادوگر در فوتبال ما، به قصه هزار و يك شب تبديل شده است و هر روز، اخباري از اين قبيل در روزنامه ها و رسانه ها ديده و خوانده و شنيده مي شود!
اظهارات بحث برانگيز صمد مرفاوي در كنفرانس مطبوعاتي پس از بازي مس و استقلال، يك بار ديگر به محل بحث و مناقشه بين اهالي فوتبال تبديل شده است.
مرفاوي پس از باخت خانگي برابر استقلال بدون اينكه پرسشي مطرح شود، بحث متوسل شدن عده‌اي از اهالي فوتبال به كارهاي ماورايي را پيش كشيد و با طعنه به مربي و بازيكنان استقلال مدعي شد، آنها با امدادهاي غيبي در كرمان به پيروزي رسيدند و به این ترتیب، ادعاي عجيب مرفاوي با واكنش تند روزنامه نارگان باشگاه استقلال همراه شد.
اين نشريه در پاسخ به سرمربي مس از او خواست از دیدن سريال‌هاي تلويزيوني ماه رمضان كه بيشتر به مسائل ماوراءالطبيعه مي‌پردازند، خودداري كند.
 
داستان جالب دروازه بانان معروف
شنیدیم مادر یکی از دروازه بانان معروف لیگ برتری طالع بین است، این دروازه بان سرشناس، چند سالی در اوج بود و همیشه یک بسته کوچک به همراه خود داشت. در یکی از بازیهای لیگ برتر، دروازه بان حریف که از این موضوع آگاه بود، کاری می کند که توپ جمع کن تیمش وسط نیمه بازی، بسته این دروازه بان را برمی دارد؛ جالب این که در آن بازی، این دروازه بان معروف گل می خورد و تیم سرشناس هم بازنده از از زمین بیرون می رود و... .
 
خاطراتی عجیب ولی واقعی!
یک بازیکن معروف لیگ برتری گفت: «ابراهیم.ص»، بازیکن پرسابقه یک تیم سرشناس، پایش آسیب دیده بود و وقتی سرمربی لیست هجده نفره تیم را خواند، نامی از او در لیست دیده نمی شد. همان موقع درویش به رختکن آمد. او مدام بچه ها را نگاه می کرد و در پایان گفت، نیست. آن بازیکنی که خواب دیدم گل می زند، کجاست. با گفته هایش فهمیدیم منظورش ابراهیم است. او که نامش در لیست نبود، ساکش را جمع کرده بود و در حال رفتن بود. به اصرار جادوگر زنگ زدند و به ورزشگاه برگرداندنش. او در آن مسابقه، سی دقیقه با پای بانداژ شده بازی کرد و یک گل زد و بعد تعویض شد. ما آن بازی را با همین تک گل بردیم!
 
خرافات و جادوگری در فوتبال نخستین بار در انگلستان
برای نخستین بار، موضوع خرافات و جادوگری در فوتبال انگلستان مطرح شد و سپس به فرانسه، برزیل و برخی از کشورهای آمریکای جنوبی راه یافت، به گونه ای که در جام جهانی 2006 آلمان، مربیان بزرگی چون دومنک فرانسوی با کمک گرفتن از جادوگرها و پیش‌گوها، ترکیب تیم خود را برگزیده و به مصاف حریفان می‌فرستادند.
گفتنی است، مسأله طلسم و جادو در جام جهانی 98 فرانسه توسط دروازه‌بان فرانسه فابیان با رتز دنبال شد. گفته می‌شد که وی درون دروازه، از طلسم برای گل نخوردن استفاده می‌کرده است.
 
اعترافات تکان‌دهنده مدیر سابق درباره همکاری با جادوگر
«الف.الف.» فوتبالی‌ها و روزنامه‌نگاران ورزشی به خوبی با این اسم آشنایند. نام کوچک او امیر و فامیلی‌اش منتسب به یکی از چهرهای بنام تاریخی است؛ او نه بازیکن است، نه مدیر و نه مربی.
از سال‌های گذشته و اگر دقیق‌تر بگوییم از سال 82 نام این چهره غیررسمی فوتبال ایران توسط خبرنگاران ورزشی دهان به دهان چرخید؛ اینکه امیر الف، با بهره‌گیری از نیروی ماوراء‌الطبیعه، باعث برد و باخت تیم‌ها در میادین فوتبال مي‌شود.
 
دستیاران سابق مظلومی در کرمان: «ن.ف» دوره ما که جادوگری نمی کرد!
ادعای مرفاوی در پایان بازی تیمش با استقلال درباره تقلب و ماوراء الطبیعه به بحرانی جدید برای لیگ برتر تبدیل شده است. «ن.ف» دوست قدیمی منصور پورحیدری و پرویز مظلومی است که از دیرباز با کنار فوتبالی های سنتی چون تهرانی و ناصر صرافان که دستی هم در نقل و انتقال بازیکن دارند، با این دو مربی قدیمی استقلال، نشست و برخاست دارد. او که در کرمان هم همراه همیشگی مظلومی بود، نامش به عنوان مرد ماوراء الطبیعه کرمانی ها سر زبان افتاد. این خبر البته پس از آن جنجالی شد که مرفاوی با باخت به استقلال، رسانه ای اش کرد.
اما دستیاران سابق مظلومی در کرمان که بومی هستند، این اتهام به دوست همکار سابقشان را رد می کنند.
مهدی محمدی، سرمربی گل گهر سیرجان می گوید: «من ایشان را می شناسم. خیلی مرد متشخصی بود. این اتهام ها کدام است؛ جادو و جمبل یعنی چه؟ نتیجه فوتبال، تنها در زمین رقم می خورد. اگر یک تیمی باخت، باید شهامت پذیرفتنش را هم داشته باشد».
 
بازگشت پدیده شوم جادوگری به فوتبال ایران؛ پانصد هزار تومان به من بدهید، برنده شوید!
هرچند در آیین نامه انضباطی جدید فدراسیون فوتبال، تنبیهات سنگینی برای استفاده از سحر و جادو تعیین شده، متأسفانه، دوباره از گوشه و کنار شنیده می شود که برخی از تیم ها، از افرادی که هیچ زمینه روشنی در فوتبال ندارند، تحت عنوان جلسات تمرکز و روانشناسی بهره می گیرند.
البته استفاده از روانشناسان تحصیلکرده یک روش علمی برای افزایش تمرکز بازیکنان است اما برخی افراد سودجو هم اکنون با عناوینی مانند ارتباط با ماورا طبیعت، دست به اقدام های غیر علمی و خرافی می زنند.
شنیدیم مسئول یکی از باشگاه ها ایران در لیگ برتر عنوان می کند، فردی با باشگاه آنها تماس گرفته و گفته است: من قدرت جادویی دارم و برای اینکه به شما نشان دهم که می توانم به تیم شما کمک کنم، به شما می گویم که در این دیدار برنده می شوید، زیرا از حمایت من برخوردار هستید! اما اگر بخواهید این حمایت ادامه دار باشد، برای هر مسابقه باید پانصد هزار تومان به من بدهید.
این شخص تأکید کرد: اتفاقا در آن دیدار تیم ما برنده شد؛ اما حاضر نشدیم با چنین افرادی کار کنیم و او هم مدام تهدید کرد که نمی گذارد تیم ما روی خوش ببیند!
 
جادوگری در فوتبال
«كریس آنخل»، جادوگر معروف جهانی به تازگی درباره ژاوی گفته است: «من فوتبال را دوست دارم و تا جایی كه بتوانم این رشته را دنبال می كنم؛ وقتی بازی آن بازیكن كوتاه قد اسپانیایی را می بینم، متوجه می شوم كه جادوگری در رشته های دیگر هم هست؛ دیدن بازی وی حیرت انگیز است».
 
درخشان: جادوگر! شايد
حميد درخشان، سرمربي شاهين بوشهر در صف مربياني ايستاده كه متوسل شدن به جادو در فوتبال ايران را رخداد عجيبي نمي‌داند. درخشان در توصيف اين اتفاق مي‌گويد: «هرچه بگوييد در اين فوتبال پيدا مي‌شود. خيلي‌ها سراغ اين كارها مي‌روند. مگر يادتان نيست چند سال پیش يكي، دونفر را دستگير كردند. من هم شنيده‌ام كه از جادو استفاده مي‌كنند؛ اما به چشم خودم نديدم. اگر قرار است جادو در فوتبال كاري كند، پس چرا تيم‌ها بازيكن مي‌گيرند؟ بروند جادوگر بياورند و قهرمان شوند».
 
دلالی، دوپینگ و جادوگری در فوتبال ایران بیداد می‌کند!
عبدالرضا برهانی‌نژاد، مدیرعامل سابق باشگاه مس کرمان، دو سال پیش مصاحبه‌ای کرد و در واکنش به این موضوع هم حرف زد. او در بخشی از سخنانش گفت:
«در مدتی که مدیرعامل باشگاه مس بودم، دلالی، دوپینگ و جادوگری را دیدم و آنها را به طور ملموس حس کردم. متأسفانه، در فوتبال ایران این مسائل هست و بیداد می‌کند. عوامل و نیروهای دلالی که اواخر سال گذشته با برخی از آنها برخورد شد دوباره برگشته‌اند و با قدرت‌تر از پیش به کارشان ادامه می‌دهند».
 
راه درست علی دایی
اواسط لیگ 85 سایپا دایی دیگر آن تیم کوبنده نبود. به دست انداز افتاده بود. تیم مدام امتیاز از دست می داد و استقلال بحران زده صدر جدول را از چنگشان درآورده بود. دایی در نخستین تجربه مربیگری درمانده شده. مدام اطرافیانش می گفتند تیم را طلسم کرده اند. این شایعه این قدر گفته شده که کاپیتان هم به تردید افتاده بود.
خیلی ها او را ترغیب کرده اند تا با جادوگر همکلام شود؛ اما کاپیتان تحصیلکرده تیم ملی نمی توانست چون مربیان سنتی تصمیم بگیرد. او به توصیه مشاورانش برای فرار از این تشکیک فکری به جای خرافه به عالمی دینی توسل کرد. حضرت آیت الله العظمی بهجت، مرجع عالی قدر تقلید، درخواست اسطوره فوتبال ایران را برای دیدار پذیرفت و جالب این که همان سال سایپا با دایی قهرمان لیگ برتر شد!
 
خرافات یا واقعیت؟
فاصله بین خرافه و اعتقاد باریک تر از مویی است؛ بنابراین، تنها کافی است که در مقدسات کمی دچار لغزش شویم تا از آن سوی بام بیفتیم.
حجت الاسلام نقویان از سخنوران سرشناس کشور، دراین باره به خبرآنلاین گفته بود: «متأسفانه، این کارها مصداق کفر است. بی گمان، توسل یکی از راه های مهم برای رسیدن به موفقیت است که کلام الهی بر آن تأکید می کند، ولی هیچ تفاوتی بین هیچ قرآنی نیست. مگر چیزی بالاتر از کلام الهی داریم که بگوییم این قرآن چون به کربلا برده شده است، بیش از قرآن های دیگر به انسان قوت قلب می دهد. باید برنامه های فرهنگی برای ورزشکارانمان بگذاریم که شاهد رواج خرافات نباشیم».
به هر حال، مطمئن هستیم که اگر علی دایی در قم با فلان عالم دیدار می‌کند یا می کرد یا قلعه نوعی به امامزاده آقا علی عباس می‌رود، مربیان دیگر دست به دعا بر می‌دارند یا بازیکنان از نام‌های متعددی روی پیراهن‌های خود استفاده می‌کنند با مسائل خرافی و باطل تفاوت دارد...