کد خبر 622711
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۱

تحولات عرصه سوریه آنقدر پیچیده و در عین حال سریع است که کسانی که در یک منطقه سوریه با هم همکاری می‌کنند، چندی بعد در منطقه‌ای دیگر روبه‌روی هم قرار می‌گیرند. جرابلس حلب اکنون عرصه این پدیده است؛ تروریسم با تروریسم.

 به گزارش مشرق، امروز سوم شهریور، 24 آگوست، ترکیه برای اولین بار از زمان آغاز بحران سوریه از مارس 2011، رسما به خاک سوریه لشگرکشی کرد.

دفتر نخست‌وزیری ترکیه صبح امروز از آغاز عملیات این کشور با همکاری ائتلاف آمریکا برای «آزادسازی جرابلس از داعش» خبر داد و اعلام کرد که حملات هوایی به این شهر از بامداد آغاز شده و گروهی از نیروهای ویژه نیروهای مسلحش به مرز سوریه رفته‌ است.

ساعاتی بعد «افکان آلا» (Efkan Ala) وزیر کشور ترکیه در جمع خبرنگاران حاضر شد تا این دخالت آشکار در خاک همسایه را با بهانه «مبارزه با تروریسم و داعش» توجیه کند. او گفت، آنچه در جرابلس می‌گذرد برای ترکیه خطر به شمار می‌رود و خطری آشکار و صریح است.

بعد از وزیر کشور، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه «صبر ترکیه مقابل گروههای تروریستی (در سوریه) به سر آمده» گفت که ترکیه در حال عملیات علیه «داعش و حزب دموکرات کردی» در شمال سوریه است و حل بحران سوریه بدون ترکیه امکان‌پذیر نیست.

اردوغان همچنین تصریح کرد که «گروههای تروریستی نمی‌توانند ما را شکست بدهند و ما همه هدفمان را محقق می‌کنیم» و افزود: «افتراهایی به ترکیه می‌زنند درباره حمایت از گروههای تروریستی اما واقعیت این است که ترکیه هدف حملات تروریستی است».

حمله به تروریسم با تروریسم

اردوغان میگوید حمایت این کشور از تروریسم افتراء است اما نگاه به ترکیب پیاده‌نظامی که ترکیه برای حمله به جرابلس تدارک دیده، نشان می‌دهد آنکارا در حال مبارزه با تروریسم داعش و البته کردهای شمال سوریه از طریق به خدمت‌گیری تروریست‌های داخلی سوریه است.

گروهک‌های «لواء صقور الجبل»، «نورالدین زنکی»، «لواء سلطان مراد» و «فیلق الشام» چهار گروه اصلی هستند که تحت عنوان «ارتش آزاد سوریه» پیاده نظام ترکیه شده‌اند. گروه اول، همان «بازهای کوهستان» هستند که در ترکیه زیر نظر آمریکا برای نبرد در لاذقیه آموزش دیده‌اند. گروه دوم،‌ زنکی، همان گروهی است که در آخرین جنایت سنگدلانه «عبدالله» نوجوان فلسطینی اردوگاه حندرات در شمال حلب را که به کم‌خونی مبتلا بود، از درمان‌گاه بیرون کشید و پشت یک وانت «سر بُرید».

دمشق هم همین نظر را دارد. یک منبع در وزارتخارجه سوریه ظهر چهارشنبه این اقدام ترکیه را محکوم کرد و گفت: مبارزه با تروریسم به این نیست که داعش را بیرون کنیم و جایش گروههای تروریستی دیگری که مورد حمایت مستقیم ترکیه هستند، بنشانیم.

1000 تروریست + 250 نیروی ویژه ترکیه

«آرمانژ جرابلس» جانشین فرمانده کل شورای نظامی «جرابلس» می‌گوید، «گروههای مزدوری که با کمک ترکیه وارد خاک سوریه شدند، از 7 کیلومتری غرب جرابلس آمده‌اند».

آرمانژ این نیروها را عضو «جبهة النصره» (شاخه القاعده در سوریه) می‌داند و توضیح می‌دهد «مزدوران جبهة النصره که وارد جرابلس شده‌اند، 1000 نفرند و 250 از نیروهای ویژه ترکیه آنان را همراهی می‌کنند».

جنگ تروریسم با تروریسم در جرابلس

در طول بحران سوریه، جدای از مبارزه ارتش سوریه با کل تروریسم، که روشن‌ترین تصویر از کلیت جنگ است، جنگ ترکیه در جرابلس نیز از حیث اهداف، یکی از روشن‌ترین جنگ‌هاست.

اگر در نقاط دیگر سوریه، گروههای مختلف مسلح هر یک به کشوری وابسته‌اند و اهدافشان گاهی مبهم است، تصویر جنگ در جرابلس کاملا روشن است. جنگ با جدایی‌طلبان کُرد با پیاده نظام تروریستی.

ترکیه با استفاده از ضعف دمشق، به خود اجازه داده تا با عملیات نظامی به اسم «سپر فرات» مانع پیشروی بیشتر کردهای جدایی‌طلب به غرب رود فرات شود؛  آزادسازی منبج و حرکت احتمالی کُردها با پشتیبانی آمریکا به سوی جرابلس در مرز سوریه ترکیه، آنکارا را سخت نگران کرد.

ترکیه خوب می‌داند، که نقش آمریکا در کودتا چیست و اکنون همین آمریکا دارد از کُردهایی حمایت می‌کند که ترکیه آنان را بلای جانش می‌داند.

اگر کلیت جنگ در جرابلس را مبارزه «تروریسم داعشی و پ.ک.ک» با گروهک «ارتش آزاد» بدانیم، تصویر روشن‌تر آن نبرد «حامیان تروریسم در سوریه» با یکدیگر است یعنی آمریکا و ترکیه که چکیده آن می‌شود «جنگ اسرائیلی-اسرائیلی»؛ چون تاکنون نتیجه عملکرد همه این گروههای در سوریه و حامیان منطقه‌ای‌شان در خدمت اسرائیل بوده است.

 

کوچ مردم از جرابلس / هشدار صالح مسلم

شبکه تلویزیونی «انحاء» وابسته به کردهای سوریه، اعلام کرد که همزمان با حملات ترکیه، حدود 3 هزار نفر از ساکنان جرابلس از این شهر به «منبج» تازه آزاد شده کوچ کردند.

همزمان، «صالح مسلم» رئیس مشترک حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه امروز چهارشنبه به ترکیه هشدار داد و با بیان اینکه ارتش ترکیه با ورود به شمال سوریه، بویژه در شهر «جرابلس» متحمل خسارت‌های زیادی خواهد شد، گفت که «بیشتر مردم سوریه و ائتلاف نیروهای دموکراتی سوریه و شورای نظامی شهر جرابلس با دخالت نظامی در سوریه مخالف‌اند».

29 غیرنظامی در ساعات نخست حملات ترکیه کشته شدند

منابع کردی گفتند، پس از تشدید حملات ترکیه به جرابلس و مشخصا روستای ککلجی در 4 کیلومتری جرابلس، چهار نفر دیگر از خانواده درباس کشته شدند تا تعداد قربانیان به 29 نفر برسد.

طبق گزارش تلویزیون «انحاء» بمباران ترکیه بر مناطق کردنشین جرابلس متمرکز است که ابتدا شامل ککلجی شد که تا ظهر چهارشنبه به کنترل نیروهای مورد حمایت ترکیه در آمد.

معارضان سوریه می‌گویند که تا صبح امروز موفق شدند ککلجی و سه روستای دیگر را که خارج از جرابلس است تحت کنترل خود بگیرند.

اعزام تروریست‌های احرار الشام به جرابلس

اعزام گروهک لواء السلطان به جرابلس

منبع: فارس