کد خبر 62897
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۰

بازار نقل و انتقالات بسكتبال البته از همان روزهاي ابتدايي مهلت تعيين شده رونق چنداني نداشت و طي اين مدت نقل و انتقال خبرسازي انجام نشده است

به گزارش مشرق، تهران امروز نوشت: محدود شدن بودجه باشگاه‌هايي كه از كارخانجات و وزارتخانه‌هاي دولتي تغذيه مي‌شوند، آرام آرام اثرات خودش را نشان مي‌دهد. در چنين اوضاع و احوالي تيم‌هاي دولتي ترجيح مي‌دهند بودجه اندكي كه دريافت مي‌كنند به پاي تيم‌هاي فوتبال بريزند و به اين ترتيب ساير رشته‌ها به حاشيه رانده شده‌اند.
اكنون تعدادي از باشگاه‌ها با اكراه در ليگ واليبال حاضر شده‌اند و تيم‌هاي بسكتبال هم متاثر از اين ماجراهاي نگران‌كننده سايه بي‌پولي را بالاي سر خودشان احساس مي‌كنند. چنانچه گمانه زني‌ها در مورد انحلال ناگهاني چند تيم مطرح بسكتبال به واقعيت نزديك شود، تعداد تيم‌هاي شركت كننده ليگ بسكتبال به حد نصاب نخواهد رسيد و به اين ترتيب آغاز فصل جديد ليگ بسكتبال زير سايه شايعات و حرف و حديث‌هاي نگران‌كننده قرار خواهد گرفت.
هشدار فدراسيون بسكتبال به تيم‌هاي مقروض و اجباري شدن پرداخت تمامي بدهي‌ها هم مزيد برعلت شده تا تعدادي از باشگاه‌ها اقبال چنداني به حضور در ليگ بسكتبال نشان ندهند.
محمود مشحون، رئيس فدراسيون بسكتبال اما باشگاه‌ها را براي حضور در ليگ بسكتبال تحت فشار قرار نمي‌دهد و براي جلوگيري از افتادن تعدادي از تيم‌هاي بسكتبال به ورطه بدهكاري و ورشكستگي تاكيد مي‌كند اگر لازم باشد ليگ بسكتبال را تعطيل خواهد كرد: «اجباري براي حضور تيم‌ها در ليگ بسكتبال در كار نيست. اگر تيم‌ها آماده نباشند و شركت كننده‌اي نداشته باشيم، ليگ برتر را لغو خواهيم كرد اما اگر فقط چهار تيم هم اعلام آمادگي كنند با همين تعداد تيم ليگ برتر را برگزار مي‌كنيم.
فدراسيون ضامن تيم‎ها و وضعيت آنها نيست و اجباري هم به برگزاري مسابقات ليگ برتر نداريم.» ملزم كردن تيم‌هاي بسكتبال به پرداخت بدهي‌هاي قبلي در حالي وارد فاز جدي تري شده كه به نظر مي‌رسد، بسكتبال از حيث پرداخت پول‌هاي درشت به بازيكنان گران قيمت و رفتن زير بار قرض و بدهكاري مسير تيم‌هاي فوتبال را طي مي‌كند.
در چنين فضايي رئيس فدراسيون بسكتبال، ارائه تراز مالي را پيش شرط اصلي حضور تيم‌هاي در فصل جديد مي‌داند: «اصلا از شرايط تيم‎ها خبري ندارم كه بخواهم در مورد بلاتكليفي آنها حرفي بزنم. نمي‎دانم بعضي از تيم‌ها صد در صد به خاطر بسكتبال شروع به تيمداري در اين رشته كردند يا 90 درصد، 80 درصد يا حتي كمتر از آن. نمي‎دانم به خاطر بسكتبال وارد عرصه تيمداري شدند يا اصلا هدفي غير از اين را دنبال مي‎كردند.اما فدراسيون بسكتبال براي برگزاري مسابقات برنامه‌ريزي كرده و بر اساس آن هم حركت مي‎كند. حالا تيم‎ها خود مي‎دانند كه چطور طبق اين برنامه عمل كنند. تا فصل قبل خيلي از تيم‎ها را بدون وروديه مي‎پذيرفتيم، هفت درصد قراردادها را ناديده مي‎گرفتيم، از نامناسب بودن امكانات تيم‎ها چشمپوشي مي‎كرديم. اينها اشتباهاتي بود كه تكرار نخواهند شد. از اين پس پرداخت كردن كامل بدهي‏ها و ارائه فيش آنها به فدراسيون يكي از شرايط پذيرش تيم‏ها در ليگ برتر است. در صورت لغو ليگ برتر، مسابقات قهرماني كشور و منطقه‌اي را جايگزين مي‎كنيم تا به تيم ملي و بازيكنان آسيبي وارد نشود.»
بحران بي‌پولي دربسكتبال و ترديد تعدادي از تيم‌ها براي ادامه حضور در ليگ بسكتبال درحالي به اوج رسيده كه در فاصله دور روز به پايان پنجره نقل و انتقالات، تيم‌ها تلاشي براي جذب بازيكن را از خود بروز نمي‌دهند.
بازار نقل و انتقالات بسكتبال البته از همان روزهاي ابتدايي مهلت تعيين شده رونق چنداني نداشت و طي اين مدت نقل و انتقال خبرسازي انجام نشده است. پيوستن اصغر كاردوست و مجيد قاسم زاده به فولاد ماهان و مذاكره اين باشگاه با جواد ماهري مهم‌ترين خبري است كه از پنجره نقل و انتقالات بسكتبال به گوش مي‌رسد و بسياري از بازيكنان گران قيمت و اسم و رسم دار در بلاتكليفي محض به سر مي‌برند.
سوت و كور بودن بازار نقل و انتقالات اولين نشانه پررنگ از بحران بي‌پولي در بسكتبال و ترديد تيمها براي حضور در فصل جديد است. طبيعي است كه وقتي تيم‌ها تمايلي براي ادامه حضور در ليگ برتر ندارند، دغدغه جذب بازيكن هم نخواهند داشت.