به گزارش مشرق، طبق اين حکم، حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمدعلي شهيدي محلاتي، حجت الاسلام حاج شيخ علي ثمري، سيد عباس پورهاشمي، کاظم کياپاشا و مهرداد پارسا، نظر به تعهد و "سوابق" به عضويت «هسته گزينش نهاد» منصوب شدند.
همچنين مشايي کاظم کيا پاشا را به عنوان سرپرست هسته گزينش نهاد رياست جمهوري منصوب کرد.
کاظم کياپاشا، سالها پيش از اين به همراه مشايي و حميد بقايي، در زمان رياست مشايي در سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران، عضو هيأت مديره مؤسسه "رايانه شهر" بوده که در زمينه هاي مختلف رايانه اي فعاليت مي کند.
کياپاشا همچنين مشاور رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در امور فرهنگي و ايثارگران و رئيس ستاد اقامه نماز اين سازمان است.وي همچنين مديريت انتشارات مهرمحبوب را عهده دار است. کياپاشا علاوه بر اين در مؤسسه آينده روشن بشريت نيز همکار مشايي بوده است. اين مؤسسه در مهرماه 1384 به ثبت رسيد که طبق سند ثبتي در روزنامه رسمي کشور، اسفنديار رحيم مشايي رياست هيئت مديره آن را بر عهده داشته و حميد بقايي و کاظم کياپاشا نيز به مدت دو سال عضو هيئت مديره آن بوده اند.
مهرداد پارسا، ديگر عضو هسته مرکزي گزينش نيز معاون مديرکل روابط عمومي نهاد رياست جمهوري در زمان مديرکلي سروش پور بوده که پس از رفتن سروش پور از اين اداره کل به اداره کل تشريفات، مدتي سرپرست روابط عمومي بوده است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمدعلي شهيدي، عضو ديگر منصوب از سوي مشايي در دولت اصلاحات، مديرکل وزارت امور خارجه بود که بعد از آن به معاونت کنسولي، مجلس و امور ايرانيان وزارت امور خارجه منصوب شد. وي پس از انتقال امور ايرانيان از وزارت امور خارجه به نهاد رياست جمهوري و تشکيل شوراي عالي امور ايرانيان خارج از کشور در زيرمجموعه دفتر رياست جمهوري توسط مشايي، به اين شورا منتقل شد و اکنون نيز معاونت رياست دفتر بازرسي رياست جمهوري را بر عهده دارد؛ دفتري که پيش از اين، داوود احمدي نژاد رياست آن را بر عهده داشت و به علت مخالفت با مشايي از آن کناره گرفت.
شهيدي، داماد آيت الله سيد هاشم رسولي محلاتي و باجناق علي اکبر ناطق نوري است که در دوره سوم مجلس شوراي اسلامي، نماينده محلات و دليجان بوده و رياست کميته فرهنگ و ارشاد اسلامي مجلس و سرکنسولي جمهوري اسلامي ايران در جده را در کارنامه خود دارد.
وي همچنين عضو هيئت امناي مؤسسه توسعه روابط بينالملل نيز هست.
حجت الاسلام شيخ علي ثمري، واعظ و محقق کتب ديني و مقاتل حسيني، ديگر عضو منصوب مشايي در هسته گزينش رياست جمهوري است که سابقه آشنايي مشايي با وي به جلسات وعظ و خطابه او و همراهي وي با مشايي در سفر حج برمي گردد. ثمري اکنون عضوي از تيم فرهنگي دولت به رياست مشايي و مشاور فرهنگي محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري و نيز امام جماعت مسجد سلمان نهاد رياست جمهوري است.
ثمري که در انتخابات مجلس هشتم، کانديداي رايحه خوش خدمت بود، قصد داشت به عنوان کانديداي جبهه متحد اصولگرايان وارد عرصه انتخابات شود که پس از آنکه خبرهايي مبني بر مشکل مدرک تحصيلي وي پيش آمد در مصاحبهاي اعلام کرد که با ارائه مدرک معادل فوق ليسانس با تأييد حوزه علميه قم به شوراي نگهبان اين مشکل مرتفع شده اما با اين حال در پي مطرح شدن مشکل مدرک وي، رايزنيهايي در جبهه متحد اصولگرايان براي جايگزيني حميد رسايي به جاي وي صورت گرفت و نهايتاً رسايي به جاي وي راهي مجلس شد.
ثمري از 22 فروردين 1387 دبير هيئت عالي گزينش است. پيش از اين حجت الاسلام والمسلمين احمد سالک، عضو جامعه روحانيت مبارز و نماينده سابق ولي فقيه در حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي اين سمت را عهده دار بود که به علت برخي مسائل از سمت خود کنار رفت.
سيد عباس پورهاشمي، ديگر عضو منصوب مشايي است که طبق تحقيقات خبرنگار مشرق، سابقه مرتبط چنداني ندارد و بيشتر در زمينه حقوق بين الملل فعال بوده و عضو هيئت امناي صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير است.
حال بايد ديد برخي از اين قبيل انتصابات که طبق احکام صادره بر اساس سوابق صورت گرفته تا چه حد با موضوع گزينش تناسب داشته و دارد و معيارهاي رئيس دفتر رئيس جمهور براي اين انتصابات چه بوده است؟
اسفنديار رحيم مشايي، در تازه ترين اقدام خود، با صدور حکمي، تعدادي افراد جديد را به عنوان اعضاي هسته گزينش نهاد رياست جمهوري منصوب کرد.