کد خبر 630796
تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷

همزمان با اعلام آتش بس هفت روزه در سوریه، گروه‌های مسلح مواضع متفاوتی نسبت به این توافق داشته و در حالیکه برخی‌ها مخالف صد در صد آن هستند اما برخی گروه‌ها نیز نسبت به آن ابراز ترس و نگرانی کرده‌اند.

به گزارش مشرق، موضع گروه های مسلح در خصوص توافق آتش بس در سوریه متفاوت است و برخی ها به صورت صد در صد مخالفت خود را با این آتش بس اعلام کرده اند و تعدادی از گروه ها ترس و نگرانی خود درباره مستثنی کردن جبهه فتح الشام (النصره سابق) از این آتش بس را اعلام کرده و ترس از این دارند که از سوی طرف های ناظر هدف قرار گیرند.

جبهه النصره که بر اساس دسته بندی های آمریکا یک گروه تروریستی است همراه با تعدادی از گروه های مسلح دیگر در چندین منطقه سوریه با عناوین مختلف حضور دارد.

جبهه فتح الشام یا النصره سابق که به طور گسترده در محله های شرقی شهر حلب و حومه جنوبی آن استقرار دارد و در توافق روسیه و آمریکا این گروه همراه با حزب اسلامی ترکستانی که با آن بیعت کرده است، کنار گذاشته شده اند.

در محله های شرقی شهر حلب نیز در کنار جبهه فتح الشام (النصره سابق) گروه های دیگری تحت عنوان الجبهه الشامیه، جنبش نورالدین الزنکی، جنبش احرار الشام و لشگر سلطان مراد حضور دارند که این گروه ها به طور صریح و روشن موضع خود را اعلام نکرده اند و تنها گروه احرار الشام با این توافق مخالفت کرده است.

جنبش نورالدین الزنکی که در کنار جیش الفتح به رهبری النصره می جنگد، این توافقنامه را فرصتی دیگر برای ارتش سوریه جهت بسیج نیروهای خود برشمرد  به گونه ای که جنبش الزنکی در کنار جبهه فتح الشام (النصره سابق) و جنبش احرار الشام حومه غربی حلب را تقسیم بندی کرده اند.

برخی گروه های الجیش الحر مخالفت خود با این آتش بس را اعلام و نسبت به پایبندی دمشق و مسکو به این توافقنامه ابراز تردید کرده اند و گفته اند که علت اصلی ملاحظه آنها درباره این توافقنامه این است که این توافق از ضربه زدن به جبهه فتح الشام (النصره سابق) حمایت می کند.

در همین رابطه ابو احمد العاصمی از رهبران الجیش الحر اعلام کرد که گروه های زیادی هستند که با توافق روسیه و آمریکا مخالف هستند در حالیکه برخی گروه ها نیز پایبندی به این توافق را بنا به دلایل انسانی ضروری می دانند.

وی از این توافق به عنوان یک «دام» یاد کرد و گفت علت اصلی مخالفت با این توافق مسئله جبهه فتح الشام است، ما با آتش بس موافق هستیم اما با حمله علیه فتح الشام مخالفیم.

در شهر ادلب و حومه شمالی ادلب نیز جنبش احرار الشام که این توافق را رد کرده و نیز جبهه فتح الشام (النصره سابق) دو گروه بزرگ محسوب می شوند که در این منطقه گسترش یافته اند و جبهه فتح الشام به طور کامل بر شهر ادلب سیطره دارد و ائتلاف هایی را با تمامی گروه هایی که در این استان حضور دارند، ایجاد کرده است و همین باعث شده است تا تفکیک این گروه از دیگر گروه هایی که واشنگتن آنها را گروه های «میانه رو» می داند، سخت باشد.

در غوطه شرقی دمشق نیز که جیش الاسلام بازوی سعودی و قوی ترین گروه در این منطقه حضور دارد، به صراحت موضع خود درباره آتش بس و پایبندی به آن را اعلام نکرده است همچنانکه فیلق الرحمن گروه متحد جبهه فتح الشام (النصره سابق) که در الغوطه حضور دارد نیز به صراحت دیدگاه خود درباره این آتش بس را اعلام نکرده است.

از سوی دیگر دولت سوریه اعلام کرده است که گروه های تروریستی در چند منطقه سوریه از جمله حلب آتش بس را نقض کرده اند.

دولت سوریه در بیانیه ای اعلام کرده است که به توافق آتش بس پایبند است اما پاسخ به هر گونه حمله تروریستی را حق خود می داند.

فرماندهی کل ارتش سوریه دوشنبه شب در بیانیه ای که خبرگزاری سانا آن را منتشر کرد، تاکید کرد: توقف عملیات جنگی در تمامی سرزمین سوریه به مدت هفت روز از ساعت 19 امروز دوشنبه 12/9/2016(بیست و دوم شهریور) تا ساعت 23:59 روز یکشنبه هفته آینده 18/9/2016  (بیست و هشتم شهریور) به اجرا گذاشته می شود.

ارتش سوریه بر حفظ حق خود در پاسخ به هرگونه نقض آتش بس به وسیله تروریست ها تاکید کرد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز جمعه هفته گذشته(نوزدهم شهریور) در پایان مذاکرات 14 ساعته خود در ژنو، از توافق بر سر نقشه راهی برای آتش‌بس سوریه و همچنین آغاز فرآیند عملیات سیاسی در این کشور جنگ‌زده خبر دادند.

به دنبال موافقت دولت سوریه و اکثر گروههای درگیر در جنگ داخلی آن کشور این توافق از امروز به اجرا گذاشته شد.

گروه تروریستی "احرار الشام " رسما مخالفت خود را با توافق آمریکا و روسیه اعلام کرد.
 
منبع: تسنیم