به گزارش مشرق به نقل از موسسه استراتفور، بر اساس گزارش ها، ایران پیشنهاد عربستان سعودی را که می توانست منجر به توافق فریز نفتی در نشست هفته آینده الجزایر شود رد کرده است. ریاض به ایران پیشنهاد کرده بود که در قبال محدود شدن تولید تهران به 3.6 میلیون بشکه در روز، این کشور نیز تولید خود را از 10.6 میلیون به 10.2 میلیون بشکه در روز کاهش دهد.
ظاهرا تهران ایده فریز تولید خود را رد کرده و تصریح کرده که قصد دارد تولید خود را به سطح تولید قبل از تحریم ها برساند. این در حالی است که تولید نفت ایران از ماه ژوئن تاکنون در سطح 3.6 میلیون بشکه در روز باقی مانده و افزایش نیافته است. تهران اوایل ماه سپتامبر اعلام کرد که بدون سرمایه گذاری های جدید نمی تواند میزان تولید نفت سبک خود را افزایش دهد. اما از نظر سیاسی برای ایران دشوار است که با موضوع فریز تولید موافقت کند، زیرا ممکن است گروه های سیاسی در داخل ایران دولت روحانی را به محدود کردن تولید نفت ایران به خواست کشورهای خارجی متهم کنند.
آنچه روشن است اینکه چه ایران همکاری کند و چه نکند، تولید نفت عربستان در سه ماهه پایانی سال 2016 به میزان اندکی کاهش خواهد یافت. ریاض با مازاد عرضه در بازار جهانی مواجه است. بازگشت نفت خام نیجریه به بازار می تواند 500 هزار بشکه در روز به مازاد عرضه جهانی بیافزاید. شرکت نفت شمال عراق اخیرا 100 تا 150 هزار بشکه در روز به میزان عرضه نفت خود افزوده است و لیبی نیز حدود 200 هزار بشکه در روز به صادرات خود اضافه کرده است. بدون محاسبه نفت مازادی که از ماه اکتبر از میدان کاشاگان قزاقستان روانه بازار خواهد شد، هم اکنون 850 هزار بشکه در روز به عرضه نفت تولید کنندگان نفت، اضافه شده است.