کد خبر 63832
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۳:۳۲

دولت معمر قذافي ديكتاتور ليبي كه طرابلس را از دست داده است طي ماه‌هاي آخر و از ترس حمله همه جانبه غرب به ليبي تلاش بسياري كرده بود تا نظر مساعد غرب را به خود براي بقا جلب كند.

به گزارش جهان به نقل از گاردين، رژيم قذافي تلاش فراواني را به عمل آورده بود تا از طريق لابي‌هاي خود، بمباران ليبي توسط ناتو را متوقف كند.

بنابراين گزارش، قذافي و رژيمش بر اين باور بودند كه غرب قصد دارد در اكتبر يا سپتامبر سال جاري ميلادي حمله‌اي همه‌جانبه را به ليبي آغاز كند. اين تصور كه نشان از خواري و ذلت ديكتاتور ليبي دارد بيان‌گر تحليل بسيار غلط اين رژيم از شرايط موجود نيز هست چرا كه غرب با آن بحران اقتصادي حتي در عمليات هوايي نيز ناتوان بود!

به نوشته گاردين، رژيم قذافي تلاش بسياري را به عمل آورد تا مقدمات سفر "دنيس كوسينيچ"، نماينده دموكرات كنگره آمريكا را كه عليه جنگ بر ضد ليبي و جنگ بر ضد عراق راي داده بود، به طرابلس فراهم آورد. رژيم قذافي نام اين سفر را "ماموريت صلح" گذاشته و قبول كرده بود كه تمام هزينه‌هاي سفر كوسينيچ را متقبل شود.

اين گزارش حاكي‌ست: در روز ۲۲ ژوئن سال جاري ميلادي، "البغدادي علي المحمودي"، نخست‌وزير حكومت قذافي از طريق يكي از لابي‌هاي خود به نام "سفيان عميش" كه در آمريكا سكونت داشت، متوجه شد كه كوسينيچ نسبت به امنيت خود در طرابلس نگران است. وي ترجيح مي‌داد كه ديدارهايي را با مقامات رژيم قذافي در خارج از ليبي ترتيب دهد. بر اساس برنامه قرار بود اين نماينده كنگره با شخص معمر قذافي نيز ديدار كند. البته كوسينيچ هرگز سفري را به اين منظور انجام نداد و عملا دست رد به سينه رژيم قذافي زد.

شخص كوسينيچ نيز اين تماس‌ها را در مصاحبه با گاردين تاييد كرده و مدعي شده است كه تلاش‌هاي وي براي صلح به دليل نگراني‌هاي امنيتي ناتمام مانده است. وي در اين مصاحبه تصريح كرده است كه "بارها از او براي سفر به ليبي تقاضا شده است."

اين اسناد در حالي فاش مي‌شود كه نبرد در طرابلس هنوز پايان نپذيرفته و تقريبا تمام ساعات شبانه‌روز صداي تيراندازي از شمال طرابلس شنيده مي‌شود. همچنان گروهي از وفاداران به قذافي در اين منطقه حضور دارند.

شخص قذافي همچنان مخفي است و مخالفان وي نتوانسته‌اند به وي دست پيدا كنند. در خصوص سرنوشت خانواده وي نيز خبرهاي متفاوتي مخابره مي‌شود. در يكي از اين خبرها امروز آمده بود كه يكي از فرزندان معمر قذافي در نبرد با انقلابيون كشته شده است.

معمر قذافي از سال ۱۹۶۹ و در پي يك كودتاي نظامي حاكم ليبي شد و در اين دوران علي‌رغم مدعيات ضدامپرياليستي، از روابط پشت پرده خوبي با غرب برخوردار بود كه اين اواخر به روابط علني بدل شده بود.