کد خبر 6592
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۵:۳۱

معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينکه بخش‌هايي از مبارزات دشمنان اسلام مانند ماهواره و فيلم‌هاي قاچاق صورت ظاهري دارد گفت: من بيشتر نگران مبارزات پنهان دشمنان هستم.<BR> <BR>

به مشرق به نقل از ايسنا، جواد شمقدري در اختتاميه دهمين جشنواره منطقه‌اي سينماي جوان – تاک در ملاير گفت: رويکرد دولت جديد، واگذاري ماموريت‌ها به هشت منطقه سينمايي است و مسئولان همدان در اين مسير به ما کمک کرده‌اند. اميدواريم روند فوق در آينده هم توسعه يابد و اين رفتار، الگويي براي ساير استان‌ها شود.
وي در ادامه با اشاره به شرايط کنوني سينما تصريح کرد: بايد ببينيم سينماي ايران و ما کجا ايستاده‌ايم. امروز در عرصه بين‌الملل ميدان صف آرايي و جبهه‌بندي جديدي شکل گرفته‌است. يک طرف ايران با همه آرمان‌ها و پشتوانه انقلاب و در طرف ديگر استکبار غرب. جلوه‌هاي زيادي از اين موضوع سراغ داريم که امروز با عنوان جنگ نرم از آن ياد مي‌شود.
شمقدري ادامه داد: جنگ نرم در خانه‌هاي ما و سيماي شهري ما هم رسوخ کرده و برخي شهرهاي ما دارند هويت اسلامي خودشان را از دست مي‌دهند. در لا به لاي دروس آموزشي اين جنگ را مي‌بينيم و حتي در غذا خوردن ما هم ديده مي‌شود.
وي افزود: ماهواره و فيلم‌هاي قاچاقي هم که در اختيار مردم قرار مي‌گيرد نيز آشکار است و اتفاقا به خاطر همين آشکار بودنشان درمان پذير هستند و مردم ما آگاهي دارند که اينها دست پخت نظامي است که با هويت و معنويت آنها مشکل دارند، لذا اثر را هوشمندانه مي‌بينند.
شمقدري با بيان اينکه نگران ماهواره و سي دي قاچاق نيست، ادامه داد:البته بايد فکري به حال آنها هم کرد ولي بيشتر نگراني من براي آن بخش از مبارزه‌هاي دشمنان است که کمتر ديده مي‌شود. بايد مشخص شود هر اقدام ما چقدر در پازل بيگانگان موثر است و به نقشه‌هاي آنها کمک مي‌کند.
وي با اشاره به اتفاقات اخير در مورد قرآن سوزي گفت: قرآن سوزي اتفاق جديدي نيست. سال‌هاست در هاليوود با بعضي فيلم‌ها اين کار صورت گرفته و ديده نشده. اگر‌ آنها سعي کردند چهره شيطاني از اسلام و مسلمانان ارائه دهند، بخشي از فرآيندي بود که حالا شاهد سوزاندن قرآن هستيم. بنابراين بايد آسيب شناسي کرد و به علت پديده‌ها توجه و نگاه جامع داشت.
شمقدري ادامه داد: حقيقت ديگري هم در مورد سوزاندن قرآن وجود دارد. غربي‌ها از نفوذ و گسترش اسلام در جوامع خود نگران هستند. چرا که سالانه تعداد زيادي از افراد مسلمان مي‌شوند و نگاه نخبگان غربي به اسلام جلب شده‌است.
وي با اشاره به ديدارش با نويسنده‌اي فرانسوي در سال گذشته،يادآور شد:اين نويسنده مي‌گفت از 15 سالگي در جريان چپ فرانسه فعال است. اين جريان به عنوان جريان نخبه گراي فرانسه معروف است اما اين نويسنده مي‌گفت که 10 سال است احساس پوچي مي‌کند و سرگردان شده و در 4 سال گذشته با صحبت‌هايي از احمدي‌نژاد روبرو شده و باعث تحقيقش شده تا مباني صحبت‌هاي احمدي‌نژاد را بفهمد و دو ماه بعد از ديدارمان مسلمان و شيعه شده بود که در جشنواره فجر هم حضور داشت. اين نقطه روشني است که مسئوليت سينماگر ايراني را افزايش مي‌دهد.
شمقدري در بخش ديگري از سخنانش اذعان داشت:آينده سينماي ايران در دست سينماگران جوان است. نسل ما در حال گذر است. هر چند سينماي ايران حاصل تلاش‌هاي نسل بعد از انقلاب است ولي قدم‌هاي اين نسل اگر چه درخشان اما کوچک و بعضا غلط بوده‌است. البته هميشه فيلمسازاني بوده‌اند که قدم‌هاي اشتباه را اصلاح کرده‌اند. با اين حال هميشه افق‌هاي جديدي وجود دارد و نياز به نسل جديد حس مي‌شود.
معاون سينمايي در مورد سينماگران جديد گفت: اکثر سينماگران بر مهارت‌هاي فيلمسازي تسلط پيدا مي‌کنند و امکانات خوبي دارند. شرايط با دوره ما متفاوت شده اما گام‌هاي ديگري هم باقي مانده است. لازم است مباني اسلام در صحنه آرايي و گفتار فيلم گنجانده شود و اين تجربه‌اي است که کم اتفاق افتاده است.
شمقدري افزود: دنياي امروز تشنه پيام‌هاي اخلاقي است و اين باعث شده توجه همه مسئولان به سينما توجه ويژه کنند.
وي تصريح کرد: نويد مي‌دهم که اتفاقات خوبي در سينماي ايران خواهيم داشت. مسير مشکل است اما با گرمي و نشاطي که از فيلمسازان جوان مي‌بينم اميدوار مي‌شوم که سختي‌هاي راه را نبينيم و به خصوص در زمينه سينماي جوان، فعاليت‌هاي گسترده‌اي داشته باشيم.
شمقدري گفت: سعي داريم بودجه سينماي جوان دو برابر شود و طبعا تاثيرگذاري آثار چندين برابر مي‌شود.
وي عنوان کرد: ماموريت‌هايي در بخش بين الملل داريم که اميدواريم بنياد سينمايي فارابي زمينه آن را فراهم کند. نبايد منتظر باشيم که جشنواره‌هاي خارجي از فيلمسازان دعوت کنند بلکه خودمان شرايط ستايش آثار را در بخش بين الملل فراهم کنيم و در هفته‌هاي فيلمي که در کشورهاي مختلف برگزار مي‌کنيم آثار سينماگران جوان را هم ارائه دهيم. نظرات کاربران: