شیخ عبدالله الدقاق در گفتگو با مهر گفت نظامیان آل خلیفه با حمایت انگلیس، سعودی و چشم پوشی آمریکا به منزل رهبر شیعیان بحرین هجوم بردند اما از واکنش قوی مردم غافلگیر شده و عقب نشینی کردند.

به گزارش مشرق، پس از گذشت حدود ۶ ماه از اقدام رژیم آل خلیفه در سلب تابعیت آیت الله «عیسی قاسم» رهبر شیعیان بحرین که به تعبیر مقام معظم رهبری همچون ستاره ای در آسمان تشیع هستند، مردم انقلابی بحرین همچنان برای دفاع از رهبر خود در صحنه حاضر هستند و در برابر منزل ایشان تحصن کرده اند.

همچنین علمای حامی شیخ عیسی به مسئولیت خطیر خود مبنی بر روشنگری و تبیین راه های مبارزه با ظلم آل خلیفه پایبند هستند؛ امری که بیش از پیش موجب برانگیخته شدن خشم آل خلیفه شد و نظامیان این رژیم در ادامه سیاست های سرکوبگرانه خود اقدام به بازداشت و حبس چندین عالم برجسته این کشور و احضار ده ها عالم دیگر کردند.

این در حالی است که نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه صبح روز چهارشنبه منزل شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین را محاصره کرده و به منزل ایشان یورش بردند. مزدوران رژیم آل خلیفه تمامی راههای منتهی به منطقه الدراز محلی که شیخ عیسی قاسم در آن اسکان دارد را بسته اند.

بر همین اساس برای بررسی ابعاد این رویداد مهم با شیخ «عبدالله الدقاق» نماینده آیت الله عیسی قاسم در ایران گفتگو کردیم که شرح آن در ادامه می آید.

*لطفا در خصوص آخرین تحولات و حوادث در برابر منزل آیت الله عیسی قاسم توضیح دهید. پس از یورش نظامیان آل خلیفه به منزل ایشان، حال ایشان چطور است؟

حال آیت الله عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین خوب است و روحیه ایشان هم بسیار بالا است. همچنین مردمی که در برابر منزل ایشان و در میدان مقابل منزلشان معروف به میدان الفداء حضور دارند، روحیه بالایی دارند. مردم و جوانان حاضر در این منطقه، با یورش نظامیان و مزدوران رژیم آل خلیفه به منطقه الدراز مقابله کردند. مقصد این نظامیان منزل شیخ عیسی بود. آنها وقتی مقابله و حضور مردم را دیدند، مدعی شدند که به دنبال افراد تحت تعقیب بوده اند. مردم در برابر منزل رهبرشان نماز ظهر و همچنین نماز مغرب را اقامه کردند. مردم در همین راستا و برای اعلام همبستگی و دفاع از شیخ عیسی و در اعتراض به اقدامات ظالمانه رژیم آل خلیفه در مناطق مختلف این کشور از جمله الدراز و ستره راهپیمایی های گسترده ای ترتیب دادند.

*چرا آل خلیفه ناگهان به منزل شیخ عیسی حمله کرد؟ با توجه به اینکه ۱۶ دی جلسه محاکمه ایشان برگزار خواهد شد، به نظر شما آیا حکام بحرین پیش از برگزاری این جلسه نقشه ای در سر دارند؟

به نظرم حکام بحرین تصور کرده اند که مردم در منطقه الدراز و در برابر منزل رهبرشان پس از ۶ ماه تحصن و محاصره این منطقه توسط نظامیان آل خلیفه خسته شده اند. برای همین نیز تلاش کردند تا با این اقدام مردم را بسنجند و در صورت واکنش ضعیف مردم، آنها نیز آیت الله عیسی قاسم را بازداشت کنند ولی وقتی دیدند که روحیه مردم نسبت به گذشته افزایش یافته است، غافلگیر شدند. مردم پس از ۶ ماه حضور در صحنه نه تنها خسته نشده اند بلکه اراده آنها نسبت به گذشته قوی تر شده است. مردم و شهروندان وفادار بحرین به رهبر خود نیز وفادار باقی خواهند ماند.

*برخی کارشناسان معتقدند که هدف آل خلیفه از این هجوم، قدرت نمایی برای متحدانش پس از نشست منامه بوده است. دیدگاه شما در این خصوص چیست؟

حکام بحرین با حمایت انگلیس و سعودی ها از یک سو و چشم پوشی آمریکا از سوی دیگر به منزل رهبر شیعیان بحرین هجوم بردند. زیرا «ترزا می» نخست وزیر انگلیس پس از حضور در نشست شورای همکاری خلیج فارس در منامه بر حمایت خود از کشورهای حاشیه خلیج فارس تاکید کرد. وی در این سفر و دیدار با سران کشورهای شورای همکاری تصریح کرد که در ازای دریافت پول از این کشورها حمایت نظامی می کند. به همین دلیل نیز رژیم آل خلیفه احساس کرد انگلیس و سعودی ها از آن حمایت می کنند و از فرصت انتقال دولت در آمریکا تا زمان روی کار آمدن ترامپ نیز بهره برد و به منزل آیت الله عیسی قاسم یورش برد.

*در رابطه با حمایت لندن از حکام بحرین و حمایت آنها از رژیم آل خلیفه در یورش به منزل شیخ عیسی بیشتر توضیح بدهید.

در حال حاضر انگلیس امور امنیتی بحرین را مدیریت می کند و آمریکا نیز بسیاری از امور امنیتی مهم را به گروه های انگلیسی واگذار کرده است. انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، به دنبال بازارهای تسلیحاتی جدید است و کشورهای حاشیه خلیج فارس را به عنوان بهترین بازار انتخاب کرده است. آل خلیفه نیز تلاش کرد با ایجاد پایگاه نظامی دائم انگلیس در بحرین موضع لندن را به سوی خود جلب کند و آن را بخرد. همکاری طرفین واقعا قوی است و حکام بحرین با حمایت قوی انگلیس و سعودی ها دست به چنین کاری زدند.

*وزارت کشور بحرین اعلام کرده که هدف آنها از یورش به منطقه الدراز، بازداشت افراد تحت تعقیب بوده است. تحلیل شما از این موضوع چیست؟

در شرایطی که نظامیان رژیم آل خلیفه تمامی منطقه الدراز و حومه آن را محاصره کرده اند و در خیابانی به طول ۵ کیلومتر تماما خودروهای زرهی و پلیس مستقر کرده اند، باید پرسید که آیا بازداشت دو یا چهار نفر فرد تحت تعقیب به این همه لشکرکشی و خودرو زرهی نیاز دارد؟ آیا برای بازداشت این تعداد فرد به پرواز بالگرد بر فراز منطقه الدراز و استفاده از گازهای اشک آور و تیراندازی نیاز است؟ این همه ادوات، تجهیزات و نظامیان برای حمله به منزل آیت الله عیسی قاسم و بازداشت ایشان مستقر شده اند اما مقامات بحرین از واکنش قوی مردم بحرین غافلگیر شدند و پس از عقب نشینی از این منطقه مدعی شدند که برای بازداشت افراد تحت تعقیب به الدراز رفته اند.

*پیام شما به مقامات رژیم آل خلیفه چیست؟

آیت الله عیسی قاسم خط قرمز است و مردم نیز این موضوع را ثابت کرده اند. ارتکاب هرنوع حماقتی علیه این شیخ عالیقدر، عرش های ظالمان را به لرزه خواهد انداخت و بحرین را در باتلاق غرق خواهد کرد و رژیم آل خلیفه نیز زودتر از همه در این باتلاق فرو خواهد رفت.