کد خبر 673021
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰

بنیامین رحیمی، کارگردان فیلم کوتاه «خداحافظ رفیق» برنده فانوس بهترین فیلم بخش «فیلم ما» از هفتمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار شده است.

به گزارش مشرق، بخش «فیلم ما» یکی از بخش‌های پرمخاطب در جشنواره فیلم عمار است. این بخش ویژه فیلم‌اولی‌هایی است که با وجود علاقه به فیلمسازی از امکانات حرفه‌ای بهره‌مند نبوده و می‌توانند با داشتن حداقل اطلاعات فیلمسازی و با امکانات اولیه‌ای مثل تلفن همراه و دوربین خانگی، آثار خود را در این بخش شرکت دهند.
 
بنیامین رحیمی، کارگردان فیلم کوتاه «خداحافظ رفیق» برنده فانوس بهترین فیلم بخش «فیلم ما» از هفتمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار شده است. او دانشجوی دانشگاه شیراز بوده و با یک ایده‌ اولیه ساده و تنها با استفاده از گوشی تلفن همراه خود توانسته از میان 730 اثر حائز رتبه اول شود.
 
او می‌گوید: این فیلم درباره شهید مدافع حرم، شهید سعید بیاضی‌زاده است که محرم امسال شهید شد. آشنایی ما بازمی‌گردد به اردوهای جهادی و راهیان نور که او  به عنوان مبلغ و روحانی در کنار ما بود و  به جهت اینکه روحانی خوش‌برخورد و متواضعی بود از همان موقع ما با هم رفیق شدیم تا اینکه دوباره شهریور امسال نیز با او در اردوی جهادی بودیم و رابطه ما با هم عمیق‌تر شد اما یک ماه بعد در سوریه شهید شد.
 
وی افزود: خب بنده در اردوها یک سری عکس و فیلم‌هایی از او گرفته بودم، چند وقت بعد از شهادتش با تلفن همراهم در حال مرور عکس‌ها و فیلم‌ها بودم و با خودم گفتم چه قدر خوب است این قالب مرور کردن عکس‌ها و خاطرات را با یکی از نرم افزار‌های تلفن همراهم به شکلی خاص درآورم، تلفن همراه من یک قابلیت دارد به نام Video Recording  که صفحه‌ گوشی را رکورد می‌کند و کارهایی را که انجام می‌دهیم به صورت فیلم ضبط می‌کند. آن وقت من یک سناریو چیدم براساس اینکه کدام عکس‌ها و فیلم‌ها و موسیقی‌ها را در کنار هم بگذارم و آنها را مرور کنم. و این به یک کلیپ 9 دقیقه‌ای تبدیل شد با فرم خاصی که همان مرور کردن خاطرات شهید بود.
 
او در پاسخ به اینکه آیا این فیلم را با هدف شرکت در جشنواره‌ عمار ساخته است؟ گفت: از اول قصدی برای شرکت در جشنواره‌ای خاص  نداشتم، هرچند خودم یک مستند دیگر در جشنواره عمار داشتم و گفتم این فیلم را هم ارسال کنم، چون دوست داشتم با این کار شهید معرفی شود و حتی این فیلم را در کانال شهید منتشر کردم و تا الان بیش از 3 هزار بازدید داشته است.
 
وی ادامه داد: من آن طوری که فهمیدم حدود 730 اثر فقط در بخش «فیلم ما» ارسال شده بود و گمان نمی‌کردم رتبه‌ اول را کسب کنم، تا اینکه حدود یک ماه پیش از طرف جشنواره تماس گرفتند و گفتند در برنامه تلویزیونی‌شان شرکت کنم و دو، سه روز قبل از افتتاحیه نیز از طرف جشنواره تماس گرفتند و گفتند اثر من جزو آثار برگزیده است و فانوس نصیب بنده شد.
 
این مستندساز جوان درباره جشنواره عمار و انگیزه‌ای که برای فیلمسازان نسل جدید ایجاد می‌کند نیز معتقد است: ببینید! از اسم این جشنواره هم مشخص است، بیشتر تکیه‌اش بر مردمی بودنش است و بین مردم بسیار نفوذ کرده و یک بخشی هم برای فیلم‌اولی‌هاست و این جسارت را به آنها می‌دهد فیلم‌شان را بسازند و وارد رقابت کنند و ببینید چه رخ خواهد داد؛ به همین خاطر فرصت خوبی فراهم می‌کند که فکر نمی‌کنم در بقیه جشنواره‌ها این اتفاق بیفتد چون در بقیه جشنواره‌ها باید به سطح خاصی از فیلمسازی رسیده باشید تا بتوانید محصول خودتان را به آنها ارائه دهید ولی در این بخش از جشنواره عمار بیشتر تاکید بر محتواست و با فرم خوب نیز طبیعتا استقبال بیشتری از اثر می‌شود، از سوی دیگر ساخت فیلم در عمار به نسبت سایر جشنواره‌ها بودجه‌ کمتری می‌طلبد و با هزینه بسیار اندک هم می‌توانیم فیلم بسازیم. من به شخصه برای این فیلم تقریبا هیچ هزینه خاصی نکردم.
 
وی درباره آینده فیلمسازی خود پس از برنده شدن فانوس جشنواره عمار نیز می‌گوید: قطعا این جایزه برایم انگیزه فراوانی ایجاد کرده، هرچند یک اثر دیگر در بخش نماهنگ داشتم اما این جایزه انگیزه من را بیشتر کرد تا با جدیت ادامه دهم.
 
او در پایان درباره جشنواره عمار گفت: یکی از مهم‌ترین کارکردهای جشنواره عمار این است که جرات و جسارت به کسانی می‌دهد که دوست دارند فیلمسازی کنند اما فرصت و بستر آن فراهم نیست. فراهم شدن بستر باعث می‌شود بسیاری جرات پیدا کنند استعدادشان کشف شود و این بسیار نکته مهمی است که بعید می‌دانم در سایر جشنواره‌ها وجود داشته باشد و مردمی و متعهد بودنش به آرمان‌ها و ارزش‌ها در کنار هم باعث می‌شود امروز جشنواره عمار به عنوان جشنواره خوب و معتبری در کشور ما شناخته شود.
 
منبع: وطن امروز