کد خبر 675615
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۵

تبلیغات صهیونیسم بین‌الملل و بکارگیری تهدیدات امنیتی برای ارعاب یهودیان گوشه و کنار جهان و تشویق آنها به مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی فلسطین اگرچه در سال‌های گذشته با همنوایی رسانه‌های جهانی به موفقیت نسبی دست یافت اما در سال ۲۰۱۶ دچار کاهشی بسیار شد.

به گزارش مشرق، علی‌رغم اینکه مقامات رژیم غاصب قدس و نیز صهیونیسم بین‌المللی در سال‌های اخیر سعی داشته‌اند با توسل به حملات تروریستی تکفیری‌ها در کشورهای مختلف اروپایی و نیز هر نوع ناامنی جانی و مالی دیگری در هر گوشه از جهان یهودیان را تشویق به مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی کنند اما آمار منتشر شده توسط مؤسسات یهودی نشان می‌دهد که در سال 2016 مهاجرت یهودیان به اسرائیل به کاهش مواجه شده است.
 
مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی دچار چنان کاهش زیادی شده است که حتی آژانس یهودی نیز مجبور به اعتراف به آن شده است. بر اساس آماری که این آژانس منتشر کرده است مهاجرت به اسرائیل در سال 2016، پس از چندین سال رشد، به میزان زیادی کاهش یافته است.
 
آمار آژانس یهودی نشان می‌دهند که در سال گذشته میلادی مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی 12 درصد کاهش یافته و در پایان ماه دسامبر به 27 هزار و 400 نفر رسیده بود.
 
دو کشوری که منجر به افزایش رشد مهاجرت در سال‌های گذشته بودند یعنی فرانسه و اوکراین، مهمترین دلیل کاهش در سال گذشته میلادی بودند.
 
در سال‌های گذشته اسرائیل سعی داشته جمعیت نیم میلیونی یهودیان فرانسه را تشویق به مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی کند.
 
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، و سایر مقامات این رژیم، با وجود ناراحتی مقامات فرانسوی، سعی کرده‌اند با توسل به حملات خشونت‌آمیز تروریستی در فرانسه یهودیان را وادار به ترک این کشور کنند.
 
صهیونیست‌ها سعی کردند حمله در شهر نیس که منجر به کشته شدن 80 نفر شد را تبدیل به فرصتی دیگر برای تبلیغات کنند.
 
سیاستمداران اسرائیلی علاقمند به روایت «نبرد تمدن‌ها» بین اسلام و غرب سعی کرده‌اند علی‌رغم اینکه یک‌سوم از قربانیان حملات نیس مسلمان هستند، تئوری خود را به پیش برند.
 
ناتان شارنسکی (Natan Sharansky)، رئیس‌ آژانس یهودی اسرائیل، در ژوئن 2016 مدعی شد: «یهودیان به دلیل حضور اعراب،‌ به دلیل گرایش بسیار ضداسرائیلی در جامعه، جایی که یهودی‌ستیزی جدید و یهودی‌ستیزی باستانی با یکدیگر ادغام می‌شوند، آینده‌ای در فرانسه ندارند.»
 
آژانس یهودی، که برای تشویق شهرک‌نشینی در سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری فعالیت می‌کند، در سال‌های اخیر منابع عظیمی را به فرانسه، کشوری که بیشترین جمعیت یهودی را در خود جای داده، اختصاص داده است. این اقدامات با برخی موفقیت‌ها توأم بوده است. مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی از 2000 نفر در سال 2012 به 8000 نفر در سال 2015 رسید.
 
این افزایش در مهاجرت پس از آن رخ داد که در مارس 2012، یک فرد مسلح با مشکلات روانی با نام محمد مراح سه کودک و یک فرد بزرگسال را در مدرسه یهودی تولوز به قتل رساند. فرد مهاجم سه نظامی فرانسوی را نیز به دلیل مسلمان بودن پیشتر به قتل رسانده بود.
 
اما در سال 2016 میزان مهاجرت فرانسوی‌ها به سرزمین‌های اشغالی کاهش بسیاری یافت.
 
آژانس یهودی اعلام کرده است که بیش از 5 هزار یهودی فرانسوی در سال 2016 به اسرائیل مهاجرت کرده‌اند که شاهد کاهشی 30 درصدی نسبت به سال 2015 است. در آن سال 7 هزار 469 یهودی تحت تأثیر حملات تروریستی تکفیری‌های صهیونیست در فرانسه و تبلیغات رسانه‌ای صهیونیست‌ها به سرزمین‌های اشغالی مهاجرت کرده بودند.
 
در گزارشی که در سپتامبر 2016 توسط «موسسه خط‌مشی مردم یهودی» منتشر شد چندین دلیل برای کاهش مهاجرت قید شده است که مهمترین آنها تعهد دولت فرانسه به حفاظت از جامعه یهودی این کشور و نیز مرگ تدریجی «مهاجرت بر اساس ایدئولوژی» است که ریشه در اعتقادات صهیونیستی داشت.
 
برخی ناظرین معتقدند که حملات تروریستی در نوامبر 2015 پاریس که منجر به مرگ 130 نفر و مجروح شدن 368 تن گشت، باعث شده برخی یهودیان فرانسه در مهاجرت تجدید نظر کنند. یک مقام ارشد صهیونیستی فعال در تبلیغ مهاجرت فرانسویان در گفتگو با هاآرتص گفت: «برای بسیاری از آنها، این علامتی بود که نشان می‌داد تروریسم در فرانسه لزوما جامعه یهودی را هدف قرار نمی‌دهد.»
 
بسیاری از یهودیانی که فرانسه را در سال‌های اخیر ترک کرده‌اند – بالاخص آنهایی که اعتقادات مذهبی کمتری داشتند – به کانادا، آمریکا و بریتانیا مهاجرت کرده‌اند.
 
مارک آیزنبرگ (Marc Eisenberg)، بنیانگذاری مؤسسه کوالیتا (Qualita)، سازمانی جدیدالتأسیس برای اسکان یهودیان فرانسوی در شهرک‌های صهیونیستی، کاهش نرخ مهاجرت در سال 2016 را ناشی از مشکلات اقتصادی و ناتوانی یهودیان فرانسوی در یافتن شغل می‌داند.
 
اما این داستان فصلی دارد که کمتر تعریف می‌شود: در میان آنهایی که از فرانسه به اسرائیل مهاجرت می‌کنند، بسیاری با ناامیدی به کشورشان بازمی‌گردند.
 
به گفته آیزنبرگ، 15 درصد یهودیان فرانسه که در اوج مهاجرت‌ها در سرزمین‌های اشغالی ساکن شده‌اند به دلیل عدم تطابق با شرایط به کشورشان بازگشته‌اند.
 
روزنامه لوموند نیز در یک مقاله تحقیقی تخمین زد که در حدود 15 الی 30 درصد مهاجران فرانسوی با سرخوردگی به کشورشان بازمی‌گردند.
 
به گفته فردریک شیلو (Frédérique Schillo)، تاریخ‌نگار و کارشناسان اسرائیلی، ارقام دقیق در دسترس نیستند زیرا مسأله بازگشت به فرانسه یک «تابوی دوگانه» است: «این امر به مثابه کشستی برای بازگشته‌گان و همچنین اسرائیل است.»
 
شیلو در گفتگو با لوموند افزود: «این امر مسأله‌ای سیاسی است. اسرائیل به عنوان پناهگاه یهودیان جهان ترسیم می‌شود. اگر مشخص شود که مهاجرت بزرگ از فرانسه با شکست مواجه شده است، مردم چه خواهند گفت؟ آژانس یهودی هیچ علاقه‌ای به صحبت درباره آن ندارد.»
 
تعداد مهاجرین از اوکراین به اسرائیل نیز در سال گذشته میلادی 5700 نفر بود که نشان از کاهش 20 درصدی نسبت به سال 2015 دارد. تنش‌های ژئوپولوتیکی با روسیه مهمترین دلیل مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی بود اما انگیزه ترک اوکراین ظاهرا پس از کاهش تنش‌ها ضعیف‌تر شده است.
 
یکی دیگر از دلایل کاهش مهاجرت از اوکراین ترجیح آلمان به سرزمین‌های اشغالی است. اخیرا برلین از سختی قوانین پذیرش مهاجر از کشورهای سابق اتحاد جماهیر شوروی کاسته است.
 
در این میان تعداد یهودیانی که در سال گذشته میلادی از سرزمین‌های اشغالی به آمریکا مهاجرت کرده‌اند نیز در رقم بیش از 3 هزار نفر ثابت مانده است.