عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، با بیان این که سازمان بازرسی از سال گذشته در جریان اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی بانک صادرات بوده است، گفت: این سازمان در نشست غیرعلنی مجلس، اسناد تذکرهای خود را ارائه کرد؛ در این شرایط باید با خاطیان، قاطعانه برخورد شود؛ اختلاس اخیر مصداق عینی حکم اعدام در قانون است.

به گزارش مشرق، عزت‌الله یوسفیان‌ملا در گفت‌وگو با خانه ملت با بیان این که ضعف در ساختار نظام بانکی کشور موجب بروز چنین فاجعه بزرگی شده است، تصریح کرد: در شرایط کنونی هر کس اراده کند، می‌تواند از نظام بانکی کشور سوء استفاده کند.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نظام اقتصادی کشور باید اصلاح شود و تا زمانی که این مهم رخ ندهد، شاهد چنین مفسده‌هایی خواهیم بود.

 

دولت و بانک مرکزی در اصلاح نظام بانکی پیشگام شوند

وی در باره این که چه دستگاه و نهادی متولی اصلاح نظام بانکی کشور است، پاسخ داد: بانک مرکزی و دولت باید پیشنهاد این اصلاح را ارائه کنند و اگر به اصلاح قوانین نیاز بود، مجلس هم پیش‌گام می‌شود.

 

کسانی که ادعای کشف اختلاس را دارند، برای جلوگیری از آن چه کردند؟

یوسفیان‌ملا، با مخاطب قرار دادن کسانی که ادعای کشف این مفسده اقتصادی را دارند و خواهان تشویق هستند، بیان کرد: باید از کسانی که چنین ادعاهایی را می‌کنند، پرسید که نظام بانکی که شما مسئولیتش را به عهده دارید با چه نظام و سیستمی اداره می‌شود که این چنین مفسده‌های بزرگی در آن رخ می‌دهد.

 

از هزار مفسده؛ یکی رویت می‌شود

یوسفیان‌ملا تصریح کرد: در نظام بانکی کنونی کشور هزاران مفسده در حال انجام است که تنها یک در صد آن قابل رویت و کشف است.

وی افزود: کسانی که این مفسده اقتصادی را کشف کردند چه اقدام‌هایی برای پیشگیری از آن انجام داده‌اند؛ اگر کسی برای اصلاح قانون و جلوگیری از آن اقدامی مؤثر انجام دهد، قابل تقدیر است.

 

سازمان بازرسی سال گذشته اختلاس را کشف کرد، ولی علنی نکرد

وی با بیان این که سازمان بازرسی کشور از سال گذشته در جریان چنین مفسده‌ای بوده، ولی آن را علنی نکرده‌ است، ادامه داد: در نشست غیرعلنی روز یکشنبه -۲۷ شهریور- مجلس مستنداتی ارائه شد که از سال گذشته به بانک‌های دخیل در اختلاس تذکرهایی داده شده است، ولی بانک‌ها بی‌تفاوت بوده‌اند.

 

بانک‌ها چه کرده‌اند؟!

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: بانک‌های دخیل در اختلاس اخیر نه تنها به تذکرهای سازمان بازرسی توجهی نکرده‌اند، بلکه اقدام‌های سئوال‌برانگیزی انجام داده‌اند.

وی در توضیح این اقدام‌های سئوال‌برانگیز، بیان کرد: روال معمول در نظام بانکی کشور این است که برای اعطای وام، حتی وام عام‌المنفعه، افراد گاهی بیش از سه سال منتظر تأیید استعلام می‌مانند، ولی در اختلاس اخیر استعلامی صبح ارسال شده و ظهر نشده تأئید استعلام اعلام می‌شود.

یوسفیان‌ملا افزود: در نشست علنی صبح روز گذشته (یکشنبه ۲۷ شهریور) "مصطفی پورمحمدی" رئیس سازمان بازرسی کشور با ارائه مستندات این مورد را به نمایندگان نشان داد.

اگر قوه قضاییه بخواهد برخورد قانونی کند باید طبق قانون اخلال در امر اقتصاد کشور که حکم اعدام برای آنان در نظر گرفته است، اجرا کند

وی، مسائل پیش آمده در اختلاس اخیر را بسیار عجیب و تکان‌دهنده خواند و گفت: اگر قوه قضاییه بخواهد برخورد قانونی کند، باید طبق قانون اخلال در امر اقتصاد کشور که حکم اعدام برای آنان در نظر گرفته است، اجرا کند؛ این مفسدان نمونه بارز اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشورند.

یوسفیان‌ملا افزود: جریان اختلاس‌کننده در همه دستگاه‌ها و بخش‌های کشور نفوذ داشتند و در هیچ قسمتی به هیچ سدی بر نخورده‌اند.

وی، تأسیس بانک آریا را نمونه‌ای از نفوذ این جریان مفسده در نظام بانکی کشور خواند و ادامه داد: نفوذ این جریان تا حدی بوده است که حتی در برخی موارد پذیره‌نویسی‌های عام به‌صورت خاص به نام خودشان ثبت کرده‌اند.

 

بانک‌ها نقش حسابدار شرکت آقایان را ایفا می‌کردند

این نماینده مردم در مجلس هشتم یادآور شد: بانک‌های دخیل در این مفسده اقتصادی نوعی عمل کردند که گویی حسابدار شرکت مفسدان اقتصادی بودند.

 

حضور جریان انحرافی در اختلاس قطعی نیست

وی درباره حضور جریان انحرافی در اختلاس اخیر گفت: هویت افراد پشت پرده اختلاس اخیر هنوز به‌طور کامل مشخص نشده است و قوه قضاییه در این‌باره اگر لازم باشد اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

 

امیر منصور آریا دستگیر شد

عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، همچنین، خبر دستگیری "امیر منصور آریا" صاحب امتیاز بانک آریا و اصلی‌ترین فرد در جریان اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی بانک صادرات را تأئید کرد.

 

ریاست مجلس به خوبی جلسه غیرعلنی را اداره کرد

وی درباره نشست غیرعلنی صبح روز یکشنبه -۲۷ شهریور- مجلس افزود: پس از قرائت گزارش رئیس سازمان بازرسی کشور، "مهدی کوچک‌زاده" نماینده مردم تهران به گزارش قرائت شده از سوی پورمحمدی اعتراض کرد و گفت که این گزارش سیاسی تنظیم شده است.

 

کوچک‌زاده از کوره در رفت

یوسفیان‌ملا، گزارش قرائت شده از سوی مصطفی پورمحمدی را خالی از قصد و غرض‌های سیاسی ارزیابی کرد و گفت: کوچک‌زاده کمی از کوره در رفت.

این که اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی از شبکه بانکی کشور چگونه انجام شده است و این که چگونه افردی برای راه‌اندازی بانک خصوصی از بانک مرکزی مجوز گرفته‌اند، همه و همه موضوع‌هایی بود که امروز در نشست غیرعلنی مجلس پشت درهای بسته و در سکوت خبری بررسی شد.

حال مردم منتظرند تا نمایندگانشان در مجلس روند تصمیم‌گیری‌ها با خاطیان اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی را سرعت و شدت ببخشند و نتیجه آن را با چشم ببینند.