مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین این شرکت و فرودگاه‌های مونیخ و فرانکفورت آلمان، گفت: در این تفاهم‌نامه‌ها مقرر شده است آلمان‌ها در ساخت فرودگاه‌های جدید چابهار و اهواز سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش مشرق، بعدازظهر امروز تفاهم‌نامه مشترک بین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با فرودگاه‌های مونیخ و فرانکفورت (فراپورت) و شرکت مشاوره دورنیر آلمان به امضاء رسید.  
 
در این مراسم، مدیرعامل شرکت فراپورت به عنوان سرهلدینگ بالاسر فرودگاه فرانکفورت، مدیرعامل فرودگاه مونیخ و مدیرعامل شرکت مشاوره دورنیر به عنوان شرکت مشاوره‌ای حمل و نقل حضور داشتند.  
 
در حاشیه این مراسم، رحمت‌الله مه‌آبادی مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، درباره این تفاهم‌نامه اظهار داشت: امروز این تفاهم‌نامه را به امضاء رساندیم تا از تجربه کشور آلمان در فرودگاه‌های برتر این کشور در حوزه هوانوردی، تجهیزات فرودگاهی و ناوبری استفاده کنیم.  
 
وی ادامه داد: هیأتی که امروز از کشور آلمان در شرکت فرودگاه‌های ایران حضور یافتند، به درخواست وزیر حمل و نقل آلمان به اینجا آمدند و این هیأت از باتجربه‌ترین و فعال‌ترین در حوزه صنعت فرودگاهی جهان در آلمان هستند.  
 
مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران افزود: تلاش می‌کنیم با رعایت همه اصول و منافع ملی، از تجربه آلمان‌ها در حوزه هوانوردی و فرودگاهی استفاده کنیم.  
 
وی، محورهای تفاهم با کشور آلمان را در حوزه‌های مدیریت فرودگاهی و توسعه منابع انسانی، بهینه‌سازی ظرفیت فرودگاه‌ها، عملیات فرودگاهی، تجاری‌سازی فرودگاه‌ها، تأمین مالی در حوزه تجهیزات و مدل‌سازی زیرساخت‌های IT فرودگاهی عنوان کرد.  
 
مه‌آبادی ادامه داد: در این راستا، کارگروهی در کشور آلمان تعریف شده و به تصویب رسیده است و وزیر حمل و نقل آلمان، مسئول پشتیبانی این کارگروه است.  
 
وی بیان کرد: دولت آلمان عزم جدی برای همکاری‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی در حوزه‌های مختلف و خصوصاً حمل و نقل با کشور ایران دارد.  
 
مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، ادامه داد: جنبه تأمین مالی در این تفاهم‌نامه جزو اولویت‌ها است، یکی از این اولویت ها در تفاهم نامه سرمایه‌گذاری آلمان ساخت ترمینال فرودگاه تبریز وساخت فرودگاه‌‌های جدید چابهار و اهواز است که این جزو محورهای اصلی گفت‌وگوی امروز ما با آلمان‌ها بود تا در قالب‌های سرمایه‌گذاری‌های BOT  و BLT (ساخت، اجرا و واگذاری) است.  
 
مه‌آبادی همچنین درباره شرکت مشاوره دورنیر بیان کرد: این شرکت مشاوره‌ای در حوزه‌های حمل و نقلی ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی مشاوره می‌دهد و در حال حاضر مدیریت 10 پروژه بزرگ دنیا در حوزه مشاوره حمل و نقل را برعهده دارد.  
 
وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت توان داخلی در این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها گفت: ممکن است طراحان و مهندسانی از کل دنیا به ایران بیایند، اما هدفگذاری در این تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها استفاده از توان داخل، نیروی انسانی و شرکت‌های ایرانی است.  
 
وی با تأکید بر اینکه صنعت فرودگاهی و ناوبری در گذشته مورد غفلت بوده است، گفت: وجود چنین تفاهم‌نامه‌هایی پیش‌زمینه امضای قراردادهای بزرگ، سرمایه‌گذاری و بومی‌سازی دانش نوین صنعت هوانوردی در ایران است.