کد خبر 6807
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۷

محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور کشورمان ديروز در گفت وگويي با روزنامه دولت، جملاتي را بيان کرد که در تناقض با بيانات و رهنمودهاي بنيانگذار انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني(س) و مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي است.

به گزارش مشرق، احمدي نژاد در مصاحبه تفصيلي با روزنامه ايران که ديروز، شنبه، منتشر شد تصريح کرد: «بعضي‌ها يک جمله حضرت امام(ره) را متعلق به زماني که نظام ما پارلماني بوده برجسته مي‌کنند، آن‌زمان رئيس‌جمهور مسؤول اداره کشور نبوده بلکه نخست‌وزير مسؤول اداره کشور بوده که از طريق مجلس انتخاب مي‌شده است. آن موقع مجلس بالا‌ترين بود. اکنون در قانون اساسي قوه مجريه بار اصلي اداره کشور را بر دوش دارد و قواي ديگر بايد کمکش کنند... اين ديگر به استقلال قوا ربطي ندارد. مردم رأي مستقيم مي‌دهند، رئيس‌جمهور که انتخاب مي‌شود، رئيس دولت است، رئيس قوه مجريه است، اين يک قوه مستقل است.»
به نظر مي رسد بيان جملات مزبور از سوي احمدي نژاد، واکنشي به نامه گلايه آميز روز يکشنبه 21 شهريورماه جاري احمد توکلي، رئيس مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي به رئيس جمهور باشد که در آن اظهار داشته بود: تضعيف و استهزاي قوه مقننه با سوگندي که شما براي پاسداري از قانون اساسي خورده‌ايد (اصل 121)، سازگار است؟ با خط امام رحمه‌ا... عليه که مدعي آن هستيد چطور؟ امام نفرمودند «مجلس در رأس امور است»؟
سخنان رئيس جمهور در حالي بيان مي شود که حضرت امام خميني قدس سره الشريف بصراحت تأکيد کرده اند که « «مجلس، تنها مرکزي است که تمام قوا بايد تابع آن باشند.»، « مجلس خانه واقعي ملت است.»، «هيچ کس حق ندارد که راجع به مجلس جسارتي بکند»، «انتقاد و استيضاح حق مجلس است.» و نهايتاً اينکه «مجلس در رأس امور است.»
بر اين اساس، به نظر نمي رسد رهنمودهاي بنيانگذار انقلاب اسلامي در اين خصوص، ارتباطي به برقراري نظام پارلماني يا منصب نخست وزيري در آن زمان داشته باشد زيرا نه تنها نخست وزير منصوب مجلس نبوده است بلکه به علت حضور همزمان رئيس جمهور و نحست وزير به عنوان دو مهره بسيار مهم در عرصه شطرنج سياسي کشور، کار براي مجلس نيز تا حدودي دشوارتر بوده است.
از سوي ديگر، بيانات ارزشمند مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي درباره مجلس شوراي اسلامي و در رأس بودن آن نيز در دوره رهبري ايشان بيان شده که در اين دوره، پست نخست وزيري وجود نداشته است.
رهبر معظم انقلاب در بياناتي که در روز 14/11/1374 در ديدار اعضاى هيأت نظارت بر انتخابات شوراى نگهبان‏ ايراد فرمودند با تأکيد مجدد بر تداوم نظر امام خميني(س) مبني بر "در رأس امور بودن مجلس"، صراحتاً خاطرنشان کرده اند: «ببينيد نقش حضور مردم چقدر زياد است. مجلس، مظهر آراء مردم در اداره اين نظام است. حال شما ببينيد انتخابات مجلس چقدر مهم است! تقدير امر مجلس و انتخابات بايد با چنين همه‏جانبه‏نگرى‏اى انجام گيرد. صرف اين نيست که حالا ما يک کشور داراى دموکراسى هستيم و مردم بايد رأى بدهند و حضور پيدا کنند؛ نه. اين اساس موجوديت نظام است. حضور مردم اين‏قدر تأثير دارد. بنابراين همان‏طور که امام (رضوان‏اللَّه‏عليه) فرمودند مجلس در رأس امور است.»
ايشان همچنين در تاريخ 17/1/1363 در مصاحبه اي با روزنامه جمهوري اسلامي در پاسخ به اين پرسش که به نظر جناب عالى علت بيان اين جمله از سوى امام امت که [مجلس در رأس امور است] چيست؛ تأکيد کردند: «صراحتاً فکر مى کنم منظور امام، کاملاً روشن است و دو خصوصيت در مجلس وجود دارد که در هيچ يک از نهادهاى جمهورى اسلامى وجود ندارد: اول اينکه مشخص کننده خطوط حرکت در نظام جمهورى اسلامى است زيرا قوانين را که مسيرها و يا جاده ها و ياشاخص ها براى حرکت نظام هستند مجلس معين مى کند و اين مقام در جمهورى اسلام تنها به مجلس اختصاص دارد که البته وقتى مى گوييم مجلس، منظورمان قوه مقننه است يعنى مجلس و شوراى نگهبان مجموعاً. خصوصيت دوم اين است که مجلس يک نهاد جمعى ست و تصميم گيرى در آن مکان به عهده يک فرد يا چند فرد و يا يک گروه و يا يک باند نيست زيرا کسانى که در مجلس هستند از سراسر کشور و برگزيده اقشار مختلف ملت هستند.»
آنچه آنان تصميم بگيرند با تصميم گيرى هايى که يک فرد يا يک جمع هم فکر اتخاذ مى کنند متفاوت است؛ مثلاً فرض بفرماييد تصميم گيرى رئيس جمهورى و تصميم گيرى هيأت دولت را نمى توان با تصميم گيرى هاى مجلس مقايسه کرد چون اين تصميم گيرى ها فرعى ست و مجلس حالت جمعى و همگانى دارد لذا خطا و فساد در مجلس دشوارتر به وجود مى آيد گرچه با نظارت ها و تضمين هايى که در جمهورى اسلامى وجود دارد بروز خطا و فساد در ارگان هاى اصلى جمهورى اسلامى بسيار بعيد به نظر مى رسد اما باز از مجلس بعيدتر است زيرا همان طور که گفتيم مجلس يک مجموعه است.
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين در خطبه هاي نمازجمعه تهران در روز 24/11/1382 ايراد فرمودند، خاطرنشان کردند: «انتخابات مجلس مظهر دخالت مردم در سرنوشت خود و کشورشان است؛ چون مجلس مرکز قانونگذارى است. قانون يعنى جاده‌اى که باز مى‌شود تا مسؤولان اجرايى از آن جاده حرکت کنند و با تلاش خود گوشه و کنار و زواياى کشور را آباد و اصلاح کنند. اين جاده بازکنى به عهده‌ى قانون است و قانون را هم نماينده‌ى شما در مجلس وضع مى‌کند؛ بنابراين مجلس خيلى مهم است. علاوه بر اين، طبق قانون اساسى ما، مجلس ناظر بر دولت است. اگر دولت در جايى بد و يا کج حرکت کند، پا در راه نادرستى بگذارد و خداى نکرده سوءاستفاده‌اى بشود و فسادى به‌وجود آيد، مرکزى که مى‌تواند جلو فساد و انحراف را بگيرد، مجلس است؛ ببينيد چقدر مهم است! اين مجلس با آراء مردم تشکيل مى‌شود.»
ايشان افزودند: «مجلس با قانونگذاري راه حرکت عمومي کشور و دستگاهها را مشخص مي سازد و در واقع سرنوشت کشور و ملت را رقم مي زند به همين علت شرکت مردم در انتخابات به معناي دخالت در سرنوشت خودشان و سرنوشت کشور است و اهميت فراواني دارد.»
ايشان نظارت مجلس بر عملکرد دولت و دستگاهها را از ديگر علل اهميت مجلس خواندند و تصريح کردند: «مجلس مي تواند با نظارت صحيح جلوي هرگونه حرکت غلط يا فساد را سد کند و هر قدر حضور مردم در انتخابات بيشتر شود طبعا مجلسي قوي تر تشکيل مي شود. بنابراين حضورمردم در پاي صندوقهاي راي از اين زاويه نيز مهم است.»
همچنين رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامي‌، روز هشتم خرداد ماه 1374 در ديدار رئيس‌، اعضاي‌ هيأت‌ رئيسه‌، نمايندگان‌ و مسؤولان‌ اداري‌ مجلس‌ شوراي‌ اسلامي‌ با ايشان‌، طي‌ سخناني‌، جايگاه‌ مجلس‌ را در جامعه‌ اسلامي‌ ايران‌ "ممتاز" دانستند و تصريح‌ کردند: «مجلس‌ شوراي‌ اسلامي‌ حساس‌ترين‌ معبري‌ است‌ که‌ نظام‌ اسلامي‌ از آن‌ به‌ سمت‌ هدف هاي‌ خود عبور مي‌کند.»
ايشان افزودند: «رأي‌ و خواست‌ مردم‌ در جهت گيري‌ و منش‌ عمومي‌ نظام‌ اسلامي‌، تأثير بنياني‌ و تعيين‌کننده‌اي‌ دارد و براساس‌ همين‌ اعتقاد، مجلس‌ شوراي‌ اسلامي‌ از جايگاهي‌ بسيار والا برخوردار است.»
رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامي‌، نقش‌ نظارتي‌ مجلس‌ در عملکرد دولت‌ را، در عين‌ همکاري‌ و همدلي‌ مجلس‌ با دولت‌، با اهميت‌ خواندند و فرمودند: «بدون‌ ترديد، دولت‌ سالم‌ و خدمتگزار اسلامي‌، از نقش‌ نظارتي‌ مجلس‌، بويژه‌ در امور مربوط به‌ بودجه‌ کشور، خشنود است‌، زيرا به‌ اين‌ ترتيب‌ مجلس‌ در جهت‌ اصلاح‌ امور کشور و انضباط امور مالي‌ به‌ دولت‌ کمک‌ مي‌کند.»
مقام‌ معظم‌ رهبري‌ همچنين شغل‌ نمايندگي‌ مجلس‌ شوراي‌ اسلامي‌ را عزيزترين‌ و بالاترين‌ مشاغل‌ خواندند و بر اهميت آن تأکيد کردند.