کد خبر 68235
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۸

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با تاکید بر اینکه باید در برابر انحراف‌های عقیدتی بسیار حساس بود، گفت: انحراف، ارکان دولت‌ها را در هم می‌شکند‌. خبرگزاری فارس: انحراف، ارکان دولت‌ها را در هم می‌شکند‌

به گزارش مشرق به نقل از فارس، حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه که به عنوان سخنران پیش‌ از خطبه‌های نماز جمعه تهران سخن می‌گفت در ابتدا با اشاره به هفته دفاع مقدس اظهار داشت: نباید از جان‌گذشتگی نیروهای مسلح را فراموش کنیم. نیروهای مسلح هر کشوری یکی از ارکان‌های اقتدارآمیز آن کشور هستند و اقتدار این عزیزان است که امنیت و آرامش را برای کشور از هر جهت فراهم می‌کند.
 
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب، نیروهای مسلح ما ارج و مقام‌ بالایی در میان مردم پیدا کردند و در شرایط حساس و در آزمایش‌های گوناگون به خوبی از پس امتحان برآمدند و از کیان ملت ایران دفاع کردند.
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور اضافه کرد: امروز هم نیروهای مسلح با همان اقتدار در هوا، دریا و زمین، قدرت و عظمت خود را افزایش می‌دهند و از مرزهای این کشور با قدرت هرچه تمام‌تر، هوشیارانه و مدبرانه دفاع می‌کنند.

تقوی در ادامه سخنان خود درباره سیره علوی، در خصوص برخورد امیرالمومنین (ع) با انحرافات گفت: امروز از هر زمان دیگری به علی (ع) نیازمندتریم، چراکه زمان ما زمان عرضه مکتب‌ها و فرهنگ‌های گوناگون و مختلف بشری است و انفجار ارتباطات و وسایل ارتباطی موجب شده است که انسان در برابر افکار و اندیشه‌های گوناگون قرار گیرد و انسان امروز با یک‌چنین هجمه‌ای روبه‌روست.
 
وی افزود: اگرانسان‌ها در این بازار مکاره ارتباطات مبانی فکری خود را استوار و مستحکم نسازند و الگوی محبوب خود را براساس مبانی اعتقادی برپا نکنند، در گرداب اضطراب گرفتار می‌شوند.
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: هر جامعه‌ای در معرض انحراف است و حتی اگر آن جامعه قوی‌ترین و جامع‌ترین مکاتب را نیز داشته باشد، باید باز هم مراقب باشد که منحرفان به درون آن نفوذ نکرده و زمینه انحراف را فراهم نکنند.
 
تقوی با بیان اینکه انحراف انواع و اقسام مختلفی دارد، گفت: نخست باید ماهیت انحراف شناسایی شود و سپس با آن برخورد کرد. انحراف از یک منظر به چهار بخش تقسیم می‌شود که می‌توان به انحرافات عقیدتی، سیاسی، اخلاقی و اقتصادی اشاره کرد. البته بیشتر مباحث امروزی ما درباره انحراف‌های اعتقادی و فرهنگی است، چراکه زیان‌بارترین انحراف‌ها اعتقادی بوده که سرمنشأ دیگر انحرافات است.
 
وی ادامه داد:‌ اگر در فکر انسان انحراف ایجاد شود، این انحراف به حوزه‌های دیگر نیز کشیده خواهد شد. بنابراین باید در برابر انحراف‌های عقیدتی بسیار حساس بود.

سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران، یکی از آفات مکتب‌های الهی را ورود انحرافات بشری دانست و گفت: حوزه عقاید و ارزش‌های دینی ممکن است توسط انسان‌های نادان و دشمنان دانا مورد هجمه قرار گیرد. این انحرافات فکری شکل‌های گوناگونی دارد که ازجمله آنها می‌توان به ایجاد بدعت در دین اشاره کرد.
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور خاطرنشان کرد: بدعت یعنی آن چیزی که در دین نیست و به عنوان دین وارد حوزه‌های معرفتی دین شده و به نام دین به خورد مردم داده می‌شود. درواقع بدعت یعنی یک امر تازه و نویی که در دین وجود ندارد و آن را به عنوان دین وارد این حوزه شده و به مردم عرضه می‌شود که این امر حرامی است.
 
تقوی با یادآوری حدیثی از پیامبر (ص) افزود: ایشان می فرمایند: "اگر در جامعه‌ای دینی بدعتی ظاهر شود و عالمان آن جامعه در برابر آن ساکت باشند و علم خود را ظاهر نکند و به مردم هشداری ندهند، آنها از رحمت خداوند به دورند".
 
وی ادامه داد: بر همین اساس در درجه اول باید علمای دینی در برابر بدعت مسئولیت داشته باشند و پس از آن هر کس به اندازه دانش و توانایی خود در برابر بدعت باید بایستد.
 
تقوی در ادامه سخنان خود با اشاره به روایت‌های دیگری از برخورد پیامبر (ص) نسبت به بدعت‌گذاری در دین گفت: یکی دیگر از انحرافات عقیدتی تفسیر به رای است. اگر کسی قرآن را با رای و نظر شخصی خود تفسیر کند، یعنی رای خود را بر آیات نورانی قرآن کریم تحمیل کند، عملی منحرف انجام داده است. نباید نظرهای شخصی خود را بر قرآن تحمیل کنیم. همچنین یکی دیگر از انحرافات موجود که در تاریخ نیز بوده و امروز هم برخی جوامع با آن روبه‌رو هستند، غلو در دین است.
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور اضافه کرد: غلو به معنای تجاوز از حد و حدود است. یعنی اضافه از آنچه را که هست معرفی کنیم. در جامعه ما در مورد انسان‌ها این کار انجام می‌شود، به گونه‌ای که مثلا گاهی به کسانی "آیت‌الله العظمی"، "حجت الاسلام"، "دکتر" و "مهندس" می گویند که در این جایگاه ها نیستند.

تقوی افزود: این موضوع به صورت یک بیماری تبدیل شده که باید جلوی آن را بگیریم چراکه برخی برای چاپلوسی این کارها را انجام می‌دهند.
 
وی تصریح کرد: غلو و تجاوز از حد و بیان مطالبی که سزاوار نیست به طرف مورد نظر نسبت دادن از مواردی است که قرآن کریم نیز نسبت به آن بسیار حساس بوده و در آیه 171 سوره نساء به آن اشاره کرده و گفته است: «ای اهل کتاب در دین‌تان غلو نکنید»
 
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با اشاره به نمونه‌هایی از غلو در دین توسط مسیحیان و یهودیان گفت: حتی برخی از مسلمانان در دوران پیامبر (ص) در مورد ایشان نیز غلو کرده‌اند.
 
وی در ادامه سخنرانی‌اش با اشاره به وجود گروه‌های انحرافی در دوران امیرالمومنین(ع) تصریح کرد: در حکومت اسلامی به کسی به خاطر داشتن عقاید انحرافی متعرض نمی‌شود، مگر اینکه آن را ترویج کرده و یا در این‌باره یارگیری کند که در صورت ترویج آن در جهت برخورد با انحراف باید مواضع روشن شده و با روشنگری و بصیرت افزایی در میان مردم عمل کرد و اگر در نهایت آن فرد از عمل خود دست برنداشت، در این صورت با قوه قهریه برخورد کرد، تا منحرف از سر راه مردم برداشته شود.
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با بیان اینکه خسارت‌های انحراف بسیار است، افزود: انحراف، ارکان دولت‌ها را در هم می‌شکند‌، درباره غلو باید این نکته را گفت که در جامعه برخی افراد خوبی هستند که نباید به آنها عناوین دیگری نسبت دهیم، این یک خطر است و آنها بنده‌های خدا بوده و بندگی خدا می‌کنند.

تقوی در پایان تصریح کرد: کشور را نمی‌شود با خواب اداره کرد که رهبر معظم نیز در این‌باره تذکراتی به مردم داده‌اند. مردم باید هوشیار باشند و علما و مبلغین نیز باید رسالت خود را انجام بدهند. در واقع نمی‌توان با حرف‌های غلوآمیز به رهبری خدمت کرد.