اسقف کلیسای واشنگتن، عامل اصلی آزادسازی دو جاسوس آمریکایی را دیپلماسی عمومی و گفتمان مذهبی می‌داند.

به گزارش خبرنگار مشرق، آزادی جاسوسان آمریکایی، شان باویر و جاشوا فتال، در 30 شهریور و بازگشت آنها به آمریکا بازتاب خاص خود را در رسانه‌های آمریکا داشته است. در یکی از این نمونه‌ها، سایت خبری ای‌ان‌نیوز به صحبت‌های جان چین، اسقف دفتر کلیسای واشنگتن، اشاره کرده و می‌نویسد: «از آنجا که ما به دنبال روش‌هایی برای تعریف زمینه مشترک بین هر دو کشور هستیم، لذا آزادی باویر و فتال موید اهمیت نقش گفتمان مذهبی و محصول نهایی آن در این مورد، یعنی دیپلماسی عمومی، می‌باشد.»

جان چین و هیئتی متشکل از نمایندگان مسیحی و مسلمان در یک سفر هفته‌ای به تهران تلاش کردند تا در دیدارهای خود با احمدی‌نژاد، مقدمات لازم برای آزادسازی این دو جاسوس آمریکایی را فراهم آورند.

اسقف کلیسای کاتولیک روم تئودور مک‌کاریک، رهبر سابق کلیسای واشنگتن، «نهاد عوض» مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی آمریکایی و لاری شاو عضو هیئت رییسه این شورا این هیئت را همراهی می‌کردند.


چین در ایمیل 30 شهریور خود به سرویس خبری اپیسکوال گفت که آزادی این کوه‌نوردها «تصدیق وعده‌هایی است که در طی گفتگوهای ما با رییس جمهور ایران و نمایندگان وزارت خارجه ایران داده شده بود... من مشتاقانه منتظر مکالمات خوب با نمایندگان دولت خود هستم به امید اینکه بتوان راهی پیدا کرد تا به نگرانی‌های ایرانیان در مورد شهروندان خود که در حال حاضر در زندان‌های آمریکا به سر می‌برند پرداخته شود».

لازم به ذکر است که باویر و فتال به همراه سارا شورد در اوایل مرداد 1388 به دلیل ورود غیرقانونی به مرزهای ایران به اتهام جاسوسی دستگیر شدند. سارا شورد در شهریور سال گذشته با ارائه وثیقه و بنا به دلایل پزشکی آزاد شد و ایران را ترک نمود. باویر و فتال نیز به هشت سال زندان محکوم شده بودند.

«نهاد عوض» مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی آمریکایی در این مورد گفته است: «ما از آزادی شان باویر و جاشوا فتال استقبال کرده و امیدواریم که نتیجه موفقیت‌آمیز پرونده آنها منجر به بهبود روابط بین آمریکا و ایران گردد. معتقدیم که تلاش‌های اخیر هیئت نمایندگان بین‌الادیانی در ایران نمونه خوبی از ایجاد پلی است که می‌تواند در ترویج فهم و همکاری متقابل بین دو کشور کمک کند».