به گزارش مشرق علياصغر حسني در گفتوگو با فارس اظهار داشت: همان طور که يک مار گزيده با پادزهر مار درمان ميشود، معتاد هم با همان موادي که به آن اعتياد دارد، درمان ميشود و داروي ديگري براي اين بيمار اثر چنداني نخواهد داشت.
وي از بين بردن و سوزاندن مواد مخدر را اقدامي اشتباه دانست و ادامه داد: نبايد براي تعريف و تمجيد ديگر کشورها در همايشها و مراسمها به راحتي مواد مخدر را بسوزانيم بلکه براي اجراي اين طرح در صورت کمبود مواد مخدر بايد آن را از کشور افغانستان تهيه کنيم.
نماينده مردم لارستان و خنج در مجلس افزود: در ابتداي اين طرح، کارت هوشمندي براي تمام معتادان کشور طراحي ميشود که در حافظه اين کارت وضعيت دقيق خانوادگي، اجتماعي و نوع اعتياد فرد مشخص ميشود.
حسني با اشاره به اينکه بعد از صدور کارت هوشمند براي معتادان بايد در تمام شهرها داروخانههايي مشخص شوند، تصريح کرد: اين داروخانهها با ستاد مبارزه مواد مخدر ارتباط دارند و هر معتاد ميتواند به صورت رايگان مصرف روزانه خود را با کارت هوشمندي که در اختيار دارد، دريافت کند.
وي بيان کرد: معتقدم براي عملياتي شدن اين طرح بايد در هفته نخست، مواد مخدر توسط داروخانهها به صورت خالص در اختيار معتادان قرار گيرد و بعد از يک هفته روزانه درصدي از دز(مقدار) مواد کاسته شود.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اينکه زمان اجراي کامل اين طرح 6 ماه است، بيان کرد: در طول اجراي اين طرح در مدت زمان مشخص شده، با کاهش دز مواد مخدر مصرفي توسط معتادان و استفاده آنها از داروهاي تقويتي که مورد تأييد وزارت بهداشت و درمان است، معتادان، اعتيادشان را خود به خود ترک ميکند.
حسني اضافه کرد: نتيجه اجراي اين طرح کاهش معضلات اجتماعي مانند خريد و فروش مواد مخدر، شلوغ شدن مراکز بازپروري و زندانها، دزدي، جنايت و حتي تن فروشي و فساد براي تهيه هزينه مواد مخدر است.
وي با بيان اينکه معضلات اجتماعي که در کشور به دليل اعتياد مواد مخدر شايع شده بيش از تعداد معتادان است، افزود: با اجراي شايسته اين طرح، دولت مواد مخدر را به صورت ساماندهي شده در اختيار بيماران قرار ميدهد و بسياري از بزهکاريهاي موجود در جامعه ريشهکن ميشود.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس وضعيت رشد اعتياد در ميان نوجوانان و جوانان را نگران کننده دانست و اظهار داشت: اعتياد در مدارس نفوذ قابل توجهي داشته به طوري که هماکنون بيش از 30 هزار دانشآموز معتاد در کشور وجود دارد.
حسني بيان کرد: سال گذشته حدود 450 ميليارد تومان هزينه براي مبارزه با مواد مخدر اختصاص داده شد که اين مبلغ جدا از هزينهاي است که سازمانهاي بينالمللي به ايران کمک ميکند اما متأسفانه در اين چند دهه اخير نه تنها به موفقيت قابل قبولي در اين زمينه دست پيدا نکردهايم بلکه هر روز شاهد رشد اعتياد در سنين مختلف هستيم.
عضو کميسيون بهداشت مجلس با اعلام پيشنهاد طرح توزيع مواد مخدر بين معتادان گفت: طبق اين طرح که به مجلس ارائه شده است، تمام معتادان بعد از شناسنامهدار شدن، مصرف روزانه مواد مخدر خود را با کارت هوشمند از داروخانهها دريافت ميکنند.