به گزارش مشرق، وحید احمدی بعدازظهر امروز در همایش هماندیشی دانشمندان برتر کشور در سخنانی با اشاره به اینکه ایران اسلامی در تولید مقالههای علمی 1.8 درصد و در ارتقای کیفیت 2.2 دهم را در جهان به خود اختصاص داده است اظهار داشت: با تلاشهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی دانشمندان ما، ایران از نظر کیفیت دانشگاهها جزو 13 و یا 14 کشور برتر دنیا قرار گرفته که داشتن 200 دانشمند نشان از بازگشت به خویشتن و توانمندی در عرصههای علمی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر در 12 سال گذشته ارتقای مقالهها را مبانی ارزشگذاری قرار میدادیم هماکنون با توجه به تغییر ظرفیت و رشد توانمندی و همافزایی در مجموعه نهادهای علمی شاهد ظهور پژوهشگاهها، آزمایشگاهها، تحقیقات گسترده و چاپ و توزیع مجلات علمی هستیم.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای رشد و بالندگی مراکز علمی کشور نیازمند اهمیت دادن به پژوهش و نیز ایجاد حس اعتماد به نظام علمی و نوآوری بیش از گذشته هستیم.
احمدی بیان داشت: در تمدن ایران اسلامی در پیش و پس از اسلام بار سنگین توسعه بر دوش دانشمندان، محققان و نامآوران حوزه علم و ادب قرار داشت و تمدنهایی که بر محور غیرعلم استوار بودهاند پایداری نداشته و آنهایی که باقی ماندهاند بر مبنای هویت علمی و علما بوده است.
وی اضافه کرد: مجموعه تمدنهایی که در گذشته و حال بر پایه قدرت نظامی و غیرعلمی تکیه داشتهاند جز فنا و نابودی چیز دیگری عایدشان نشده و نامی از آنها در تاریخ باقی نمانده است.