کد خبر 69420
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۰

به دنبال کشف حجاب 'مینا لاکانی' بازیگر ایرانی در شبکه صدای امریکا این مساله با استقبال بی نظیر این شبکه مواجه شد. این شبکه به همین مناسبت تعدادی از نظرات گزینش شده را در حمایت و تشویق این عمل منعکس نمود که به نظر می رسد چندان مطابق واقعیت نباشد.

به گزارش مشرق به نقل از جام، کشف حجاب "مینا لاکانی" بازیگر 40 ساله ایرانی در استودیوی جُنگ شبانه "شباهنگ" با استقبال بی نظیر تلویزیون صدای امریکا مواجه شد به گونه ای که علیرغم پخش مجدد برنامه های این شبکه در طول روز، این صحنه به طور ویژه در "شباهنگ" 28 سپتامبر (5مهرماه) نیز مجددا تکرار شد. مجری برنامه هم به همین مناسبت تعدادی از نظرات گزینش شده در تشویق و حمایت از این عمل ناشایست مینا لاکانی را منعکس نمود که به نظر نمی رسد چندان با واقعیت تطابق داشته باشد.
بر همین اساس مناسب است سخنان این بازیگر ایرانی و دلایل وی برای اقدام به این عمل ناپسند دقیقا بررسی شود.
مینا لاکانی در مصاحبه با صدای آمریکا با اصرار بر مبرا بودن از جهت گیری های گروهی و حزبی و عدم تمایل به ورود در منازعات سیاسی، دلیل حضور خود در جمع معترضان به نتایج انتخابات 88 را اینگونه بیان می کند: «به خاطر اینکه ما کنار مردم بودیم و با مردم بودیم و این وظیفه هنرمندان است که وقتی مردم حرفی را می زنند کنار مردم قرار بگیرند.»
البته وی در ادامه سخنان خود گفت: «چون مطالبات مشابهی داشتم خواه ناخواه کشش پیدا می کردم که در خیابان ها حاضر شوم.»
بهرحال چه به خاطر حضور در کنار مردم و چه به هوای کسب شهرت، جای این پرسش باقی می ماند که آیا حضور در صدای آمریکا نشانه با مردم بودن است؟ آیا مردم ایران مقیم استودیوی صدای آمریکا هستند که ایشان برای ملحق شدن به مردم، قدم به آنجا نهاده است؟ چه عاملی باعث شد کشش امریکا بر کشش مردم غلبه پیدا کند و بین خانم لاکانی با مردمی که سنگشان را به سینه می زند، فرسنگ ها فاصله بیندازد؟!
در پاسخ به این سؤال که «چرا برخی بازیگران و چهره های شناخته شده برخلاف اعتقادات و عقاید مردمی که ادعای همراهی و همدلی با آن ها را دارند، مرتکب این گونه اعمال ننگین و رفتارهای ناشایست می شوند؟» باید گفت که در واقع نمی توان یک قاعده کلی ترسیم کرد، اما آنچه در میان سخنان این شخص بخصوص بیشتر جلب توجه می کند، تمایل وی به برگشتن جلوی دوربین و دیده شدن -آن هم به هر قیمتی- است.
لاکانی در قسمتی از سخنانش با اشاره به «ماه ها بیکاری و ماه ها نداشتن حتی یک پیشنهاد خوب» در مورد تاثیر آن برزندگی خود گفت: «خیلی سخت است که من کار نکنم و جلوی دوربین نباشم.»
لازم به ذکر است که خانم لاکانی در همین گفتگو با اشاره به بیکاری مداوم و تاثیر این روند بر زندگی اش، عدم حضور خود را در صداوسیما بخاطر ضعف بازیگری و نامناسب بودن برای نقش ندانست، بلکه به دلایل سیاسی مرتبط کرد.
(بگذریم که اتفاقا ایشان در شوی شبانه صدای امریکا هم از پس اجرای نقش یک هنرپیشه مردم دوست -حتی برای چند دقیقه- برنیامدند!)
وی همچنین در قسمتی دیگر از مصاحبه خود با صدای امریکا، تصورات ذهنی خود را به عنوان حقیقت تحویل بینندگان داد. تصوراتی که شاید ریشه در فضای روانی ناسالم ناشی از سیاه نمایی شبکه های ماهواره ای دارند. لاکانی تحت تأثیر همین عوامل روانی مدعی شد: «در یک حرکت غیر انسانی به هنرمندانی که در تجمعات اعتراضی شرکت کرده بودند پیشنهاد کار نمی دادند. هنرمند با کارش زنده است و وقتی کار به او پیشنهاد نکنند می میرد.»
البته بررسی کارنامه حرفه ای مینا لاکانی به کمک "ویکی پدیا" (Wikipedia) نشان می دهد که آخرین حضور او در سینما و تلویزیون به ترتیب مربوط به 14 و 4 سال پیش می باشد و حضور او در تجمعات غیر قانونی بعد از انتخابات سال 88 نمی تواند بر بیکاری او مؤثر بوده باشد. بعلاوه اینکه به گفته خودش یک سال پیش از ایران خارج شده است. یعنی با این حساب تنها یک سال به خاطر این اتفاقات بیکار بوده است –با این فرض خوش بینانه که ایشان دروغ نگفته باشد- که یک سال دوری از کار هم با توجه به ویژگی های تولیدات نمایشی و مناسبات حرفه بازیگری (آن هم برای بازیگران دست دوم و افول کرده) چیز چندان عجیب و غریبی هم نیست.
البته باید گفت هیجانات کاذب و فضای آشوب زده بعد از انتخابات که شیطنت رسانه های فارسی زبان مانند "بی بی سی" و "صدای آمریکا" بر تیرگی فضای غبارآلود کشور افزود. تاجایی که شعار "ما بیشماریم" ، این بازیگر فراموش شده را با سودای دیده شدن -به قول خودش "خواسته یا نا خواسته"- وارد قماری کرد که هر دو طرفش باخت بود.
گفتنی است لاکانی با بازی در فیلم "دیدار" به کارگردانی محمدرضا هنرمند توانست یکی از عناوین برگزیده سیزدهمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کند. "جان سخت" و "زن شرقی" درسال 76 آخرین آثار سینمایی او هستند و پایان کار او در تلویزیون هم مربوط به سال 86 و حضور در تله فیلم "بگو که رویا نیست" می باشد.
البته حضور وی در این برنامه از سوی صدای آمریکا هم بی پاسخ نماند و در قالب نظرات بینندگان از جهات مختلف مورد حمایت و تقدیر قرار گرفت. این حمایت ها در قالب جملات بسیار اغراق آمیزی از سوی این شبکه مطرح شد. صدای امریکا با همین بهانه از کشف حجاب و حضور بدون مقنعه و چادر اظهار خوشحالی کرد و آنچنان ذوق زده شد که در جایی دیگر خطاب به لاکانی گفت: «ایشالا تو هالیوود ببینیمتون»!!!؟