به گزارش مشرق، نادر منصور کیایی مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا مدارس باید دانشآموزان معتاد را از مدرسه اخراج کنند؟ و در کل مدرسه چه کاری باید انجام دهد؟»، اظهار داشت: برنامه مشترکی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز سازمان بهزیستی کشور از سال تحصیلی 93-1392، در سطح استانها، مناطق و مدارس کشور آغاز شده است.
وی افزود: بر این اساس، دانشآموزان در معرض خطر و یا دانشآموزانی که دچار اختلال مصرف مواد هستند، شناسایی شده و ضمن ارائه خدمات مداخله مختصر آموزش و توانمندسازی در مدرسه، در صورت نیاز جهت درمان و حمایتهای اجتماعی به دستگاههای همکار معرفی میشوند.
کیایی با تأکید بر اینکه هیچ دانشآموز دارای اختلال مصرف مواد از مدرسه اخراج نمیشود، خاطرنشان کرد: در این زمینه به صورت فعال کوشش میشود تا دانشآموزان در معرض خطر شناسایی و درمان شده و خدمات مددکاری به آنها ارائه شود.
وی افزود: این موضوع در قالب بخشنامهها و دستورالعملهایی به ادارات کل آموزش و پرورش ابلاغ شده و کارگاههای متعددی در این زمینه برگزار شده است که در نتیجه این اقدامات دانشآموزان مورد نظر شناسایی شده و خدمات مورد نیاز درمان و مددکاری به آنها ارائه شده است.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «با توجه به اینکه در حادثه ساختمان پلاسکو را شاهد بودیم و موج تصویربرداری با تلفن همراه زیاد بود، آیا آموزش و پرورش در خصوص فرهنگسازی شیوه استفاده صحیح از تلفن همراه در مدارس فعالیتهایی انجام میدهد و یا داده است؟»، گفت: آموزش و پرورش هم در قالب کتابهای درسی دانشآموزان و هم در قالب طرحها و پروژههای آموزشی و فرهنگی، موضوع آموزش و فرهنگسازی در زمینه استفاده صحیح از تلفن همراه و نیز رسانهها و شبکههای اجتماعی را پیگیری میکند.
کیایی ادامه داد: دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی نیز در قالب جشنواره نوجوان سالم و سایر فعالیتهای فرهنگی، همچنین از طریق کارگاههای آموزشی برای والدین، این موضوع را در دستور کار دارد.