کد خبر 71094
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۹

برخلاف اظهار نظر برخی مسئولان فدراسیون فوتبال، کمیته انضباطی فیفا هنوز رایی مبنی بر حذف عراق از رقابتهای مقدماتی المپیک صادر نکرده و با مدارک جدیدی که فدراسیون این کشور به این کمیته ارائه داده، پرونده پیچیده‌تر از قبل شده است!

به گزارش مشرق به نقل از مهر،  فدراسیون فوتبال عراق مدارکش را در تاریخ 28 سپتامبر در خصوص اثبات ادعای خود مبنی براینکه تاریخ تولد مثنی خالد صالح بازیکن تیم ملی فوتبال امید این کشور 1989 است دراختیار کمیته انضباطی فیفا قرار داد.

مدارکی که فدراسیون فوتبال عراق به کمیته انضباطی فیفا ارسال کرده 20 صفحه می شود که شامل گواهی محل تولد، گواهی از شورای محل سکونت، گواهی از اداره پلیس عراق و ..... می شود،  البته آنها نخستین بار این مدارک را در 25 صفحه و به زبان عربی فرستادند که مورد تایید فیفا قرار نگرفت، سپس این کمیته به فدراسیون فوتبال عراق تا تاریخ 30 سپتامبر فرصت داد که مدارکش را به یکی از 4 زبان مورد تایید فیفا ارسال کنند که آنها نیز این کار را در تاریخ 28 سپتامبر انجام دادند.

طبق آخرین اطلاعاتی که از کمیته انضباطی فیفا در خصوص این پرونده بدست آمده، در بین مدارکی که فدراسیون فوتبال عراق به این کمیته ارائه داده، مدرکی وجود دارد که باعث پیچیده تر شدن روند رسیدگی به این پرونده شده و شاید باعث شود به نتیجه رسیدن این پرونده نیاز به زمان بیشتری داشته باشد.

این مدرک مربوط می شود به گذرنامه ای که در سال 2005  به نام مثنی خالد صالح صادر شده و مدت اعتبار آن  نیز یک سال بوده است. نکته جالب در خصوص این گذرنامه این است که این گذرنامه توسط خود وزارت امور خارجه عراق صادر شده و تاریخ تولد این بازیکن در آن 1989 قید شده است.

این موضوع در حالی است که در گذرنامه فعلی مثنی خالد صالح که در سال 2008 صادر شده و تا سال 2016 اعتبار دارد تاریخ تولد وی نیز 1989 ثبت شده است. مدرک ترجمه و تایید شده دیگری که عراقی ها به عنوان یکی دیگر از مدارک مهم خود در این خصوص به  کمیته انضباطی فیفا ارائه داده اند مربوط به اداره سجلات (ثبت احوال ) عراق می شود که در آن تاریخ صحییح تولد این بازیکن 1989 تایید و ثبت شده است.

این در حالی است که فدراسیون فوتبال عراق از ارائه گذرنامه مربوط به سالهای 2001 یا 2002 این بازیکن که با آن در رقابتهای مقدماتی زیر 17 سال آسیا بازی کرد، به کمیته انضباطی فیفا طفره رفته است و کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز به دلیل ضعف قوانینش در آن زمان، کپی آن گذرنامه را در اختیار نداشته و تنها چیزی که برای دومین بار و آنهم بعد از حدود یک ماه اتلاف وقت و با فشار فیفا در اختیار کمیته انضباطی آن قرار داده مدرکی است که مربوط می شود به فرم ثبت نام مثنی خالد صالح در آن رقابتها که تاریخ تولدش در آن 1986 درج شده و با پیراهن شماره 16 به عنوان کاپیتان تیم ملی زیر 17 ساله های عراق ثبت شده است.

این مدرک تنها مدرک مهمی است  که ایرانی ها به آن استناد می کنند و تاکنون موفق به بدست آوردن مدرکی از گذرنامه آن بازیکن که مربوط به سالهای 2001 و 2002 است نشده اند.البته ایرانی ها در این دعوی از همکاری دو کمپانی معتبر حقوقی انگلیسی و سویسی نیز بهره می برند.

درحال حاضر چیزی که مشهود است اینکه برخلاف اظهار نظر برخی از مسئولان فدراسیون فوتبال، کمیته انضباطی فیفا هنوز هیچگونه حکمی را برای حذف عراق از رقابتها صادر نکرده و با مدارک جدیدی که فدراسیون فوتبال عراق به کمیته انضباطی فیفا ارائه داده اند، این پرونده پیچیده تر شده و صدور رای در خصوص آن زمان بیشتری خواهد برد.

نکته جالب دیگر در خصوص مثنی خالد صالح غیبت این بازیکن در لیست تیم ملی فوتبال عراق در اولین بازی گروهی این تیم مقابل تیم ملی فوتبال امید ازبکستان است بدون آنکه محرومیتی متوجه این بازیکن باشد.