به گزارش مشرق، در پی بیش از 2 سال جنگ داخلی در یمن، مشکلات در این کشور بسیار افزایش یافته است. در ماه آوریل سال جاری، سازمان ملل گزارشی را منتشر کرد که به موضوع گرسنگی در این کشور میپردازد. فردی به نام «الوحید اشتروم» از یک سازمان امدادی نروژی با عنوان شورای پناهجویان نروژی (NRC) در این مورد به شبکه n-tv آلمان گفت که آمارهای دراماتیکی از یمن منتشر میشوند.
اشتروم که در ماه آوریل به مدت 3 هفته در یمن بوده است، افزود: «یک سوم از مردم این کشور گرسنه هستند و نیممیلیون تن از کودکان یمنی در معرض سوء تغذیه قرار دارند. یمنیها مردمی مغرور هستند و مسایل زیادی را تحمل میکنند. من از خانوادهای شنیدم که ترجیح میدهند تا در خانه گرسنگی بکشند اما نیاز خود را آشکار نکنند.»
وی گفت: «در پایتخت طبقه متوسط در حال از بین رفتن است چه معلم و چه پزشک فرقی ندارد، هیچکدام در 8 ماه گذشته حقوق نگرفتهاند. بخش عمومی به طور کامل در حال از بین رفتن هستند. مردم در حال فروش خودروی خود تا تلویزیونشان هستند و به زودی دیگر چیزی نخواهند داشت.»
اشتروم در ادامه از پدری یاد میکند که کودک 5 ماهه خود را به دلیل سوء تغذیه بستری کرده است و هیچ کاری برای انجام دادن پیدا نکرده است تا خانواده خود را اداره کند و مادر هم انقدر ضعیف شده که نمیتواند به کودکش شیر بدهد. وی علاوه بر پایتخت، وضعیت بقیه نقاط یمن را وخیم ارزیابی میکند و میگوید که مردم این مناطق محل زندگی خود را ترک میکنند چرا که آنجا چیزی برای خوردن پیدا نمیشود و بیمارستانی هم نیست.
وی تعداد واقعی قربانیان و افراد زخمی را بسیار بیشتر از آنچه منابع رسمی اعلام کردهاند، اعلام میکند. چرا که با تداوم بمباران و در شرایطی که هیچ امکاناتی از قبیل بنزین در دست مردم نیست، نمیتوان امیدوار بود که افرادی که زنده میمانند در فکر گزارش دادن تعداد بازماندگان و قربانیان باشند.
اشتروم در ادامه گفت: «اکنون کمتر از نیمی از تجهیزات پزشکی کارایی دارند و این یعنی، نیمی از مردم هرگز نمیتوانند عمل جراحی بکنند. در یمن و سوریه افراد بیشتری به دلیل پیامدهای جنگ جان خود را از دست میدهند. البته اثبات این موضوع دشوار است اما اطلاعاتی که به دست آوردهایم موثق هستند مبنی بر اینکه در هر 10 دقیقه یک کودک به دلیل بیماریهایی که میشد از انها جلوگیری کرد، میمیرند.»
وبا، اسهال و انواع کرمها بیماریهایی هستند که کودکان یمنی در معرض ابتلا به آنها قرار دارند. اشتروم درباره راهکار سیاسی برای پایان یافتن جنگ هم گفت که خواست سیاسی اندکی در این زمینه وجود دارد سازمان ملل 2 سال است که در این راستا تلاش میکند اما تمایل آشکاری در این راستا وجود ندارد و از این اقدام میتوان به عنوان نوعی نقص دیپلماسی یاد کرد.