کد خبر 725153
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۵

در حالی دولت روحانی در هفته آخر و در آستانه انتخابات، به طور گسترده یارانه حذف شده‌ها را برگردانده که تولیدکنندگان سوال می کنند، چرا دولت برای یارانه تولید منابع ندارد.

به گزارش مشرق، سازمان هدفمندی یارانه ها در جدیدترین اقدام خود آنهم چند روز مانده به انتخابات با ارسال پیامک های گسترده به کسانی که یارانه آنها قبلا حذف شده بود، از پرداخت مجدد یارانه به آنها خبر داده است. این در حالیکه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه‌ها پیش از این اعتراض این شهروندان درباره قطع یارانه را وارد ندانسته بودند.

البته تا همین چند وقت پیش، زمان پرداخت یارانه نقدی به مردم «روز  مصیبت عظمای دولت» بود و مسئولان دولتی هر چند وقت به دنبال راهی برای کاستن از تعداد یارانه بگیران بودند. حتی انصراف ۳ میلیون نفر از دریافت یارانه در سال ۹۳ هم دولت را راضی نکرد و علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول حذف تعداد بیشتری از یارانه بگیران پردرآمد شد؛ آماری که آقای وزیر معتقد بود حدود ۶ تا ۷ میلیون نفر از یارانه بگیران فعلی را شامل می شود.

اما سوال اینجاست دولتی که تا روز پیش به بهانه کمبود منابع مالی به حذف یارانه بگیران اقدام می کرد چگونه است که امروز پولدار شده و یارانه حذف شدگان را پرداخت می کند؟ البته در این میان این پرسش مهم هم از طرف تولیدکنندگان مطرح است که آیا دولت فقط برای رأی جمع کردن پول داشته اما برای پرداخت یارانه تولید منابعی ندارد؟

امروز تشدید رکود باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است به نحوی که فعالیت تولیدی برای مردم به صرفه نبوده و بیشتر تمایل دارند منابع مالی خود را بخش های دیگری هزینه کنند حتی دولت با وجود مصوبه قانون یارانه ای را به بخش تولید اختصاص نداد که همین امر در بیکاری حجم زیادی از کارگران  واحدهای تولیدی مؤثر بود. طبق گزارش سایت وزارت صنعت، فقط در سال ۹۲ و ۹۳ بیش از ۶۰۰۰ واحد جدید صنعتی ایجاد شد، در عین حال تعداد کارگاه های صنعتی در سال ۹۳ نسبت به ۹۱ بیش از ۳۳۰ واحد کمتر است که با احتساب تعطیلی‌های ۹۴ و ۹۵ شمار تعطیلی‌ها چندهزار تایی می شود.

همچنین براساس آمار دولت روحانی در تعطیلی برند‌های مشهور ایرانی هم صاحب رکورد بوده و نه تنها رونقی به بخش تولید برنگشته بلکه براساس اطلاعیه وزارت صنعت " در دولت یازدهم و تا پایان سال ۱۳۹۵ حدود ۵ هزار و ۱۰۰ واحد صنعتی به‌دلایل مختلف از جمله مشکلات تکنولوژیکی؛ نداشتن بازار مناسب، سیاست‌های غلط دولت گذشته و روشهای نادرست در حوزه تولید و تجارت، ضعف مدیریت، نبود توان مالی و تخصص لازم و... تعطیل شده است".

منبع: تسنیم