به گزارش مشرق، حجتالاسلام محسنی اژهای در صد و سیزدهمین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درخصوص استمرار مشکلات موسسات مالی و اعتباری و عملکرد قوه قضاییه در قبال آنها، اعلام کرد: قوه قضاییه 2 وظیفه مهم دارد؛ یکی رسیدگی به تظلمات و دیگری اجرای حقوق عامه و دفاع از حقوق مردم.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در مورد تعاونیهای اعتباری، مؤسسات اعتباری و پولی و بانکها اعم از خصوصی و دولتی باید گفت که اولاً هیچکدام از آنها مربوط به قوه قضاییه نیست؛ بلکه مربوط به دولت، بانک مرکزی و بخشهای دولت است که باید دید آنها چه اقداماتی انجام دهند تا مردم دچار مشکل نشوند.
وی افزود: در خصوص شرکتهای تعاونی اعتباری وزارتخانه دولت مجوز آنها را صادر کرده و از این نوع شرکتها تعداد زیادی هستند که به قوه قضاییه مربوط نیست.
این مقام ارشد قوه قضاییه افزود: این شرکتها حق نداشتند خارج از حوزه فعالیت خود و اساسنامه، سپردهگذاری از مردم کنند اما نه وزارتخانه بر کار آنها نظارت کرد و نه بانک مرکزی؛ بانک مرکزی هم گفته چون من مجوز ندادم نظارت هم نمیکنم. با این حال مردم سپردهگذاری زیادی کردهاند.
اژهای تصریح کرد: در مرحله اول که بیان کرد، قوه قضاییه مسئولیتی ندارد اما اگر از مرجع اصلی گزارشب آمد یا دادستان به عنوان مدعیالعموم متوجه شد که فعل و انفعالاتی صورت گرفته که ممکن است برای مردم مشکلاتی پیش آید اینجا ممکن است قوه قضاییه از باب پیشگیری از وقوع جرم و دفاع از حقوق مردم وارد شود، مثل موسسه میزان که هیچ ربطی به قوه قضاییه ندارد و همچنین موسسه آرمان و ثامنالحجج.
سخنگوی قوه قضاییه درخصوص اقدامات قوه قضاییه در این خصوص اعلام کرد: قوه قضاییه هشدارهای لازم و مکرر را به بانک مرکزی و وزارتخانههای مختلف داده است که این شرکتها میتوانند منجر به مشکلاتی برای مردم شوند.
اژهای ادامه داد: در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز قوه قضاییه نظرات خود را بیان کرد؛، همچنین در جلساتی با مجلس نیز آسیبشناسی این قضیه مطرح شد که همه اینها اقدامات پیشگیرانه بوده است.
وی تصریح کرد: تلاش قوه قضاییه با همکاری دولت و بانک مرکزی در اولین گام هنگامی که مردم با مشکل مواجه شدند این بود که مردم به حقشان برسند.
این مقام ارشد قوه قضاییه به موسسه ثامنالحجج اشاره کرد و گفت: موسسه ثامنالحجج نیز موسسه نبود بلکه یک شرکت تعاونی بود که با همکاری بانک مرکزی، وزارت اطلاعات و قوه قضاییه کاری کردیم تا کمتر حقی از مردم ضایع شود.
وی گفت: قوه قضاییه تمام تلاش خود را میکند تا با کمک دولت و بانک مرکزی این اتفاقات رخ ندهد اما خود مردم نیز باید عنایت داشته باشند.
اژهای خطاب به مردم گفت: باید مردم ببینند که اگر کسی پول سپردهای از آنها میگیرد و سود بالایی در عوض پرداخت میکند چرا این سود را میپردازد؛ مردم وقتی قراردادی میبندند باید توجه داشته باشند که به چه کسی پول میدهند، با چه کسی شریک میشوند و چه نوع قراردادی میبندند.