کد خبر 73572
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۸

رييس پژوهشكده شمال انستيتو پاستور ايران از توانايي توليد موش‌هاي آزمايشگاهي داراي نقص ايمني (Nude mouse) به عنوان بهترين مدل براي تحقيقات سرطان در اين پژوهشكده خبر داد.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ایسنا، دكتر محسن آسوري اظهار كرد: اين موش‌ها به دليل عدم فعال بودن سيستم ايمني مي‌توانند به عنوان مدل براي تحقيقات بيماري‌هاي مختلف مانند سرطان و براي تست انواع داروهاي توليد شده مورد استفاده قرار گيرند كه با وجود بالا بودن هزينه توليد اين موش‌ها و برخلاف ديگر مراكز توليد كننده در داخل و خارج از كشور با قيمت بسيار پايين (حدود 50 هزار تومان) قابل عرضه به محققان سراسر كشور است.

وي با بيان اينكه اين نوع از موش‌هاي آزمايشگاهي در شرايطي خاص و توليد و تكثير مي‌شود، تصريح كرد: از آنجا كه سيستم ايمني اين موش‌هاي آزمايشگاهي به صورت كامل غير فعال است، نمي‌توان آنها را در محيط بيرون و خارج از قفسه‌هاي خاصي كه مجهز به سيستم «هپا» است نگهداري كرد.

رييس پژوهشكده شمال كشور انستيتو پاستور ايران اضافه كرد: موش‌هاي داراي نقص ايمني (Nude mouse) در داخل قفسه‌هايي خاص به مراكز تحقيقاتي سراسر كشور قابل انتقال است به طوري كه محقق بايد پس از انجام تحقيقات و تست داروهاي مورد نظر خود تا 72 ساعت پس از خروج اين موش‌ها آنها را دوباره به پژوهشكده بازگرداند چون در غير اين صورت اين موش‌ها در چنين شرايطي زنده نمي‌مانند.

آسوري در پايان با بيان اينكه پژوهشكده شمال كشور انستيتو پاستور ايران توانايي توليد اين موش‌ها را به تعداد دلخواه مراكز متقاضي دارد، خاطرنشان كرد: محققان در سراسر كشور مي‌توانند براي انجام تحقيقات خود به پژوهشكده مراجعه كرده و يا با اعلام نياز نسبت به انتقال اين موش‌ها به آزمايشگاه مورد نظر خود اقدام كنند.