به گزارش مشرق، عمری از دولت یازدهم نمانده و هنوز وارد دولت دوازدهم نشدیم. تنها شعار این دو دولت جلوگیری از تورم و کاهش قیمت ها بوده است اما امسال با موجی از افزایش قیمت ها چه در محصولات اصلی خانوارها و چه در حوزه خدمات مواجه ایم و این در حالی است که هیچ زیرساختی برای رسیدن به قیمت واقعی در هیچ نوع کالا و خدمات فراهم نشده است.
با وجودی که هر روز وضعیت اشتغال و معیشت مردم به نقطه سختی نزدیک تر میشود موجی از گرانی ها شروع شده و خبرها حاکی از احتمال افزایش قیمت بنزین تا بالا رفتن قیمت نان و رسیدن یک نان تافتون ۲۰۰ گرمی به ۳۰۰ تومان تا گران شدن میوه و صیفی جات و خوار و بار و برنج است.
آغاز گرانی ها در بدو ورود دولت دوازدهم که همه افتخارش ثابت نگه داشتن نرخ تورم در ۴ سال گذشته بوده است حالا برای مردمی که دلخوش به وعده های دولت برای ثبات در بازار و قیمت ها بودند، پالس های نارضایتی از عملکرد دولت در این حوزه را در جامعه گسترش داده است.
هر کیلو آرد به بیش از ۹۰۰ تومان میرسد
البته ثابت نگه داشتن نرخ تورم که برای مردم با تمام سختی های معیشتی، یک نقطه امید بود در مقابل این حرکت دولت یازدهم به مذاق اصناف مختلف خوش نیامد و در آغاز دولت دوازدهم خواستار واقعی کردن قیمت ها هستند و حال آنکه به لحاظ افزایش توان اقتصادی، جیب مردم بزرگتر نشده و تنها این چهار سال را در وضعیت تورم پایین به قیمت رکود، سر کرده اند.
در بازار مواد غذایی، مرغ از ابتدای سال تاکنون چندین بار از مرز کیلویی هشت هزار و ۵۰۰ تومان گذشته است و خوار و بار روند صعودی به خود گرفته است. در حالی که در همین استان به اصطلاح صنعتی اصفهان نیز، هر ماه صدها نفر بیکار می شوند و به نان شب خود محتاج هستند.
اصناف مختلفی در حالی معترض به واقعی نبودن قیمت ها هستند و همیشه سطح قیمت ها در ایران را با دیگر کشورهای پیشرفته مقایسه می کنند که سطح زندگی و درآمد غالب مردم کمتر از یک میلیون تومان و به معنای قرار گرفتن مردم زیر خط فقر است.
عضو اتحادیه نانوایان اصفهان در خصوص افزایش قیمت نان به درخواست این اتحادیه، در گفت و گو با مهر اظهار داشت: به طور قطع پس از طرح موضوع، در شش ماهه اول امسال شاهد گران شدن نان و رسیدن نان تافتون ۲۰۰ گرمی به ۳۰۰ تومان هستیم و این در حالی است که سازمان حمایت از مصرف کننده تمام تلاش خود را می کند که نرخ نان تا ۲۵۰ تومان افزایش یابد.
محمدرضا خواجه ادامه داد: در حال حاضر قیمت آرد کیلویی ۶۶۰ تومان است که نرخ هر کیسه آرد به ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان می رسد و در جلسه اخیر قرار شد که قیمت آرد به کیلویی حدود ۹۰۰ تومان برسد که بر این اساس هر کیسه آرد به ۴۵ هزار تومان افزایش می یابد.
افزایش قیمت نان ضروری است!
وی با بیان اینکه افزایش قیمت نان و آرد ضروری و در جهت یکسان سازی نرخ آرد است، گفت: قیمت نان طی چهار سال گذشته ثابت مانده و همین غیر واقعی بودن قیمت نان ضربه سختی به نانوایان وارد کرده و سبب ورشکستگی آنها شده است.
در دیگر اقلام هم، قیمت مرغ و گوشت که از ماه های پایانی سال گذشته به دلایل مختلف افت و خیز داشته اما این روزها گرمای هوا بهانه ای برای افزایش قیمت آن شده است.نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان در این ارتباط گفت: تامین بازار مرغ تهران به وسیله اصفهان سبب شد تا نرخ این محصول در اصفهان افزایش یابد.
محمدعلی فروغی ابری ادامه داد: معمولا در مواقعی از سال که با افزایش گرما مواجه می شویم قیمت مرغ هم با افزایش روبرو می شود.وی افزود: عرضه مرغ با نرخ بیش از هشت هزار تومان در سطح مغازه های اصفهان صحت ندارد و در حال حاضر قیمت مرغ گرم هشت هزار و ۲۰ تومان و در درب مغازه هشت هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده است.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان گفت: افزایش نرخ مرغ در روزهای اخیر تا ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم بوده است که این میزان افزایش هم به دلیل رشد نرخ جوجه است.
یکی دیگر از دلایل گرانی ها کمبود تولیدات است و اصفهان که در بسیاری از محصولات روزی خودکفا بوده است در یک دوره ای به خاطر واردات زیاد انواع محصولات از خارج از کشور و ماندن محصولات روی دست تولید کنندگان و ضرر و زیان سنگین باعث شد که از سال های بعد تولیدکنندگان رغبت کمی به تولید محصولات داشته باشند و از سوی دیگر عدم فراهم ساختن زمینه برای صادرات تولیدکنندگان را بی انگیزه تر از قبل کرد و تمام عوامل دست به دست هم داد که به دنبال تولید کم محصولات شاهد افزایش قیمت گوشت، میوه جات و صیفی جات باشیم.
گوشت هم گران شد
قیمت گوشت قرمز نیز رو به افزایش است و با افزایش قیمت پیاز، خیار و انواع مختلف میوه جات لیست سیاه گرانی ها پرتر شده است.
رئیس میدان میوه و تره بار اصفهان در این باره به مهر گفت: با توجه به اینکه سال گذشته بخش اعظمی از محصول پیاز کشاورزان از بین رفته است به همین دلیل امسال با کاهش تولید این محصول مواجهیم و همین مسئله سبب گران شدن قیمت پیاز شده است.
ناصر اطرج بیان داشت: از سوی دیگر صادرات پیاز به کشورهای عربی دلیل دیگر گران شدن قیمت پیاز است.رئیس میدان میوه و تره بار اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر پیاز در میدان میوه و تره بار از کیلویی سه هزار و ۲۰۰ تا دو هزار و ۸۰۰ تومان است که در سطح بازار باید با افزایش ۳۰ درصد به دست مشتری برسد.
وی با اشاره به اینکه امسال عرضه پیاز کمتر از تقاضا بوده است، اعلام کرد: تنها در صورت اجرای طرح ساماندهی کشت از سوی جهاد کشاورزی دیگر شاهد از بین رفتن محصولات و تولید مازاد محصولات کشاورزی نخواهیم بود.
رئیس میدان میوه و تره بار اصفهان بیان داشت: سال قبل محصولات کشاورزی بیش از اندازه به امید صادرات تولید می شد که مقدار کمی هم صادر می شد اما بسیاری از محصولات روی دست کشاورز ماند و همین مسئله سبب تخریب محصولات کشاورزی و از جمله خیار شد.
وی گفت: قیمت خیار هم اکنون افزایش یافته به دلیل اینکه با گرمی هوا مواجه شدیم و بوتهها قادر به تولید خیار نیست و همین مسئله قیت خیار شده است.
در صورتی که قیمت انواع محصولات در حالی واقعی شوند که هیچ فکری برای افزایش درآمد مردم صورت نگیرد این عدم توازن بین خرید و درآمد تنها قشر فقیر جامعه را افزایش و در آینده نزدیک ایران را به یک کشور فقیر و گرسنه مبدل خواهد کرد. در حالیکه در بخش کشاورزی پتانسیل های بسیاری برای تولید و عرضه آن در بازار برای کاهش تصدی گری دلالان وجود دارد که متاسفانه در چرخه تنظیم بازار این مهم مورد غفلت قرار گرفته است و در سایه بی توجهی مسئولان، دست واسطه ها هروز سفره مردم را کوچکتر می کند.