کد خبر 75959
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۸

فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: حضور ناوشكن بومي ' جماران' در آبهاي بين المللي و مقابله با دزدان دريايي نشانه اي از توانمندي بالاي ايران در ساخت ناوشكن در اين كشور است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایرنا،امير  'حبيب الله سياري' افزود: ناوگان شانزدهم نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با حضور ناوشكن جماران كه به دست تواناي متخصصان ايراني طراحي و ساخته شد از پانزدهم مهر ماه ماموريت خود را در آبهاي آزاد و بين المللي آغاز كرد.

امير دريادار سياري خاطرنشان كرد: اين ناوگروه كه عازم شمال اقيانوس هند شده بود در مسير گشت دريايي در خليج عدن و سواحل يمن با دزدان دريايي كه با استفاده از 15 قايق تندرو يك شناور را در منطقه مورد حمله قرارداده بودند، برخورد كرد و موفق شد آنها را از منطقه فراري دهد.

وي اين اقدام دريادلان نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي را يكي از مهمترين دستاوردهاي اين نيرو توصيف كرد و اظهارداشت: ناوشكن جماران كه توسط متخصصان متعهد ايراني طراحي و ساخته شده هم اكنون در درياهاي دور دست در حال انجام ماموريت است كه اين موضوع نشان دهنده توانمندي بالاي ايران در ساخت ناوشكن است.


 دفن زباله هاي اتمي غرب در سواحل سومالي

فرمانده نيروي دريايي ارتش درخصوص منشا بروز دزدي هاي دريايي در منطقه گفت: دفن زباله هاي اتمي توسط كشورهاي غربي در سواحل سومالي باعث بروز ركود در بخش صيادي اين منطقه شده و زمينه را براي روي آوردن برخي از شهروندان سوماليايي به دزدي دريايي فراهم كرده است.

امير سياري با بيان اين كه سومالي حدود 20 سال فاقد دولت بوده است خاطرنشان كرد: از جمله دلايلي كه به روي آوردن شهروندان سومالي به دزدي دريايي در منطقه منجر شده، نبود دولت در اين كشور و فقر و گرسنگي است كه براي شهروندان سومالي به ارمغان آورده است.

وي اضافه كرد: دزدان دريايي با قايقهاي تندرو براي اقدام به دزدي دريايي به كشتي هاي تجاري كه در بسياري مواقع بي دفاع هم هستند، حمله مي كنند.

فرمانده نيروي دريايي ارتش حمله نظامي به كشتي هاي دزديده شده براي آزادسازي آنها را منطقي ندانست و گفت: اصولا مكان كشتي هاي دزديده شده مشخص است ولي حمله نظامي به چنين كشتي هايي عواقب بدتري خواهد داشت.

امير سياري توضيح داد: براي مثال اگر به يك كشتي نفتكش دزديده شده حمله شود آلودگي نفتي ايجاد شده و خود مشكلات زيست محيطي جديدي را ايجاد مي كند و جان افراد در كشتي نيز به مخاطره خواهد افتاد.


 تجهيزات در اختيار دزدان دريايي سوال برانگيز است

فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با بيان اين كه برخي تجهيزات در اختيار دزدان دريايي سوال برانگيز است، اظهارداشت: تجهيزات دزدان دريايي از سوي برخي كشورها به آنها واگذار مي شود تا حضور چنين كشورهايي را در منطقه توجيه كنند.

امير  سياري گفت: دزدان دريايي مجهز به سلاح هاي جنگي مانند قايق هاي تندرو، موشك انداز آر.پي.جي، نارنجك و انواع تيربارها هستند كه از سوي برخي كشورها به آنها واگذار مي شود تا حضور نامشروع خود را در منطقه توجيه كنند.