به گزارش مشرق، محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان صبح امروز در کنگره سازمان عدالت اسلامی که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد با اشاره به لزوم جوانگرایی در سیستم مدیریتی کشور، اظهار داشت: اول انقلاب همه مسئولین ارشد نظام جوان بودند و این مسئولین همزمان با تغییر نسلها مسن شدند.
وی افزود: علیرغم همه بحثها که در محافل نخبگانی پیرامون لزوم جوانگرایی در دولت جدید انجام شد ولی عملا در کابینه دوم دولت تدبیر و امید دوباره اتکا بر همان مدیران اول انقلاب شد.
وی با اشاره به لزوم توجه به احزاب و کار تشکیلاتی با بیان اینکه علیرغم اینکه ما را متهم میکنند با تشکیل شورای عالی سیاستگذاری احزاب تضعیف شدند اولین و مهمترین رویکرد ما تقویت احزاب بود، خاطرنشان کرد: ما اعتقاد به فعالیتهای سیاسی سازمان یافته داریم و معتقدیم فعالیتهای جبههای نمیتواند مستمر باشد.
رئیس فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه همه تشکلهای اصلاحطلب برای ما عزیز هستند ولی باید به سمت تشکلهای فراگیر برویم، خاطرنشان کرد: اتفاقی که در آغاز دهه 90 با آن روبرو بودیم حذف گفتمان اصلاحات بود و باور برخی بر این بود که اصلاحات نای حرف زدن ندارد و ما هم با بیعملی که داشتیم عملا مهر تائید بر آن زده بودیم.
عارف با تاکید بر اینکه اتفاقات سال 88 باید در محافل نخبگانی و کارشناسی بررسی شود، اظهار داشت: پیروزی ما در سال 92 را یک اتفاق یا بیتدبیری جریان رقیب میدانستند و بنابر این بود که سال 94 بگویند اصلاحات مرده است ولی نتیجهای سراسر از توقع در کشور حاصل شد.
وی با اشاره به اینکه دلیل این موفقیت این بود که یکصدا وارد عرصه شدیم و اصلاحات ظرفیت خود را نشان داد، تصریح کرد: در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تصمیمگیری ما اجماعی بود و 94 نتیجه این اجماع و انسجام بود و بلافاصله بعد از 94 در فضای رسانهای کشور این مطرح شد که ما به خاطر ناکارآمدی دولت وارد ائتلاف شدیم.
وی ادامه داد: جواب ائتلاف را مردم در سال 94 دادند و این مسئولیت اجتماعی را متوجه اصلاح طلبان میکند و حفظ این ائتلاف مسئولیت بسیار سنگینی است.
عارف با بیان اینکه گام بعدی ما انتخابات سال 98 مجلس شورای اسلامی است، خاطرنشان کرد: اگر زمانی حرف از حذف اصلاحات میشنیدیم امروز بحث جایگزینی گفتمان را شاهدیم و آن حرف از درون است و به همین دلیل است که شاهد حمله به شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هستیم.
وی با بیان اینکه باید اعضای شورای اسلامی کلان شهرها هم گفتمان و هم مسئولیت آن را بپذیرند، خاطرنشان کرد: اینطور نمیشود که مانند اتفاقی که در انتخابات مجلس افتاد افراد گفتمان را تا دم در شورای شهر بپذیرند و مسئولیت آن را قبول کنند.
وی تاکید کرد: باید نگاهمان گفتمانی باشد و باید به سمت ارتقاء جایگاه احزاب برویم.
عارف با تاکید بر اینکه یک گفتمان جعلی نمیتواند اصلاحات را نمایندگی کند، خاطرنشان کرد: امروز حفظ هویت یک اصل در پیروزی است و باورمان این است که باید در چارچوب حفظ هویت ائتلاف کنیم و باید به سرمایه گفتمان اصلاحات توجه و از آن حفاظت کنیم.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه روی صحبتم اعضای فراکسیون امید، اعضای شورای شهر و احزاب هستند، تصریح کرد: چون باید همه از لیستها دفاع کنیم و نمیشود اگر لیست بر خلاف میل ما بود فریاد وا اسلاما سر دهیم و نمیشود یک فرد هزینه بدهد و دیگری بیتوجه باشد.
وی با بیان اینکه بخشی از نقدها و هجمهها به خاطر افراد نیست بلکه افراد بهانهای به هجمه گفتمان است، تصریح کرد: وگرنه افراد نمیمانند و هر روز یک نفر فحش میخورد و میرود.
عارف با تاکید بر اینکه باید اقداممان در راستای تقویت گفتمان باشد نه تضعیف آن، گفت: سازوکار ما وحی منزل نیست و حتما باید انتقاد شود ولی باید پیش فرض وحدت و انسجام مدنظر قرار گیرد که هر کسی هر پیشنهادی ارائه داد برای مثال حزبمحوری و یا پارلمان اصلاحات و یا هر روش دیگر مهم وحدت و انسجام باشد.
عارف در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به کابینه دولت دوازدهم، خاطرنشان کرد: در 2 گام قبل تمام توانمان را برای پیروزی روحانی گذاشتیم و در این دوره از انتخابات در شورای عالی اصلاحات علیرغم همه نقدهایی که به عملکرد دولت اول آقای روحانی داشتیم در جلسه 2-3 ساعته با حضور سخنگوی ایشان به اتفاق آرا حمایتمان را از آقای روحانی اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه اکنون جلساتی برای بررسی کابینه برگزار میشود، خاطرنشان کرد: در مورد تک تک وزرا مثل دولت قبل که فراکسیون امید با بررسی تک تک وزرا گزارشی محرمانه به روحانی فرستاد که ایشان یا تصادفا و یا عمدا به برخی از این بررسیها اعتنای کمی داشت.
وی با بیان اینکه جلسات کارشناسی را از 7 صبح فردا تا سهشنبه شب برای وزرا گذاشتهایم، خاطرنشان کرد: چهارشنبه شب نیز احتمالا در مورد همراهی و همدلی با دولت و احساس یکی بودن با آن اعلام موضع خواهیم کرد.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با تاکید بر اینکه انتظارمان از دولت جوانگرایی بود و هست، خاطرنشان کرد: نمیتوانیم با استفاده حداقلی از ظرفیت جوانان به مطالبات مردم پاسخ دهیم. اگر به سهم 30 درصدی جوانان در کابینه بیتوجهی کردیم و درنسل اول قفل شدیم، این کار باعث شده که کارنامه اصلاحاتیهای دهه اول سفید باشد و چیزی برای ارائه نداشته باشند.
عارف با بیان اینکه انتظار ما این است که در سطوح بعدی مدیریتی الگویی که در کابینه است به معاونین سرایت نکند، تصریح کرد: روحانی به وزرایش دستور داد که از سطوح مختلف از ظرفیت جوانان استفاده کنند چون کاهش سنی مدیران ارشد برای ما یک اصل است.
وی با بیان اینکه از 6 جوان حاضر در شورای شهر تهران باید یک صدا شنیده شود، تصریح کرد: ما مخالف تبعیض هستیم ولی این تبعیض را در این مقطع قائل هستیم و امیدواریم کار به جایی برسد که این سهمیهبندیها را کنار بگذاریم و بر اساس شایستگیها انتخاب کنیم.