کد خبر 761229
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۸

فصل پیش که اولین فصل مربیگری گواردیولا در من‌سیتی بود، این تیم اوضاع درست و حسابی نداشت و مربی که آبی‌های شهر منچستر 4 سال برای استخدامش تلاش کردند، نتوانست هیچ جامی برای آنها به ارمغان بیاورد.

به گزارش مشرق،‌ فصل جدید لیگ برتر انگلیس شب گذشته با بازی آرسنال و لسترسیتی در ورزشگاه امارات آغاز شد و به همین بهانه نگاهی می‌اندازیم به پنج نکته کلیدی درباره هفته اول این رقابت‌ها.


ستاره‌های ناراضی
به جای تمرکز روی نتیجه بازی آرسنال و لسترسیتی، شاید بهتر باشد بر سایه بلندی که پنجره نقل و انتقالات روی این بازی و دیگر بازی‌های هفته اول فصل جدید انداخته است زوم کنیم. با مصدومیت الکسیس سانچس درست پیش از آغاز فصل جدید لیگ برتر، حالا ونگر علاوه بر دست و پنجه نرم کردن با رسانه‌هایی که هر روز شایعه‌ای جدید درباره تلاش منچسترسیتی و پاری‌سن‌ژرمن برای بردن ستاره شیلیایی او منتشر می‌کنند باید فکری هم به حال پر کردن جای خالی او در مدت ریکاوری‌اش بکند.

این جای خالی اما در پایان فصل آینده می‌تواند دایمی شود چون هنوز که هیچ خبری از تمدید قرارداد او نیست. در طرف مقابل هم ریاض محرز، هافبک الجزایری لسترسیتی اگرچه هفته اول لیگ برتر انگلیس در فصل 18-2017 را هم با پیراهن روباه‌ها سپری کرد اما هنوز مشخص نیست که رم بعد از رد شدن سه پیشنهادش برای خرید او، از خرید این بازیکن الجزایری دست بکشد.

خوشامدگویی به تازه‌وارد‌ها
در حالی که نیوکاسل بعد از سپری کردن یک فصل خارج از لیگ برتر به دسته‌ای که در خور اعتبار و قدمتش بود برگشته است، برای دیگر تازه‌وارد‌های این فصل لیگ برتر یعنی هادرزفیلد تاون و برایتون‌اند ‌هاو آلبیون، بازی در بالاترین سطح از فوتبال باشگاهی انگلیس تجربه‌ای جدید است. هادرزفیلد از سال 1972 در بالاترین سطح از فوتبال باشگاه انگلیس حضور نداشته و این در حالی است که برایتون هم از سال 1983 در حسرت بازی در این سطح بود. هر دو تیم که پیراهن اول‌شان آبی و سفید است، امروز به میدان می‌روند.


هادرزفیلد به خانه کریستال پالاس می‌رود که با استخدام فرانک دی‌بوئر، سرمربی سابق اینتر و آژاکس رویاهای بزرگی در سر دارد. برایتون اما کار سخت‌تری دارد چون باید از ولخرج‌ترین تیم تابستان یعنی منچسترسیتی پذیرایی کند.

انتظارات بزرگ سیتی
و اما منچسترسیتی... فصل پیش که اولین فصل مربیگری پپ گواردیولا در منچسترسیتی بود، این تیم اوضاع درست و حسابی نداشت و مربی که آبی‌های شهر منچستر 4 سال برای استخدامش تلاش کردند، نتوانست هیچ جامی برای آنها به ارمغان بیاورد. این فصل اما از گواردیولا چیزی جز قهرمانی لیگ برتر انتظار نمی‌رود و در غیر این صورت دوران سه ساله حضور او در من‌سیتی به یکی از ناکام‌ترین دوران مربیگری او تبدیل خواهد شد بخصوص که او هیچ بهانه‌ای هم برای توجیه ناکامی‌هایش ندارد و هر ابزاری که برای رسیدن به اهدافش لازم داشت را خریده، از برناردو سیلوای 43 میلیون پوندی از موناکو گرفته تا بنژامین مندی به‌عنوان گران‌ترین مدافع تاریخ و ادرسون از بنفکا به‌عنوان گران‌ترین دروازه‌بان تاریخ.


پپ که بازیکنان دیگری مانند کایل واکر و دانیلو را هم خریده است تابستان امسال 5/158 میلیون پوند بازیکن خریده است.

کونته و دغدغه کمبود مهره
فصل جدید با فشارهای متفاوتی برای آنتونیو کونته همراه خواهد بود. از فصل 09-2008 هیچ کسی نتوانسته دو فصل پیاپی تیمش را در لیگ برتر قهرمان کند و از کونته در چلسی در حالی انتظار می‌رود این افتخار را تکرار کند که او مدعی است به اندازه کافی و دلخواه بازیکن نخریده است.


او چندی پیش اعتراف کرد نگران است که به سرنوشت ژوزه مورینیو و کلودیو رانیری - دو مربی که دو فصل اخیر پس از قهرمان کردن تیمشان اخراج شدند - دچار شود و نگرانی‌اش بی‌مورد هم نیست. تاریخ نشان می‌دهد که رومن آبراموویچ، مالک باشگاه چلسی آدم چندان با صبر و حوصله‌ای نیست و حتی اگر به غیر از تیموئه باکایوکو و آلوارو موراتا بازیکنان دیگری برای کونته نخرد باز هم از او انتظار بردن جام دارد.


اوضاع چلسی اما حداقل در این روزها تعریفی ندارد. این تیم نه تنها تقویت نشده بلکه تعداد زیادی از بازیکنانش را هم از دست داده است. در واقع ورود موراتا و باکایوکو هم صرفاً برای پر کردن جای خالی دیگو کاستا و نمانیا ماتیچ بوده است نه به‌عنوان بازیکنانی که گزینه‌های کونته را برای فصل پرفشار پیش رو – فصلی که چلسی علاوه بر رقابت‌های داخلی درگیر لیگ قهرمانان اروپا هم خواهد بود – افزایش می‌دهند.



سندروم فصل دوم مورینیو
ژوزه مورینیو این روزها به ندرت لبخند می‌زند. بالعکس، مانند آن چهره‌ای که از او سه‌شنبه در اسکوپیه (بعد از باخت 2 بر یک تیمش برابر رئال مادرید در سوپرجام اروپا دیدیم) بیشتر این مرد پرتغالی را با اخم‌هایی در هم کشیده و در حال تفکر دیده‌ایم. اگرچه حریف، قهرمان و بهترین تیم حال حاضر اروپا بود اما منچستریونایتد هم عملکردی ارائه نکرد که نشانگر موفقیت مورینیو برای برگرداندن آن به روزهای اوج باشد.

عنوان ششمی فصل گذشته برای باشگاهی در جایگاه منچستریونایتد که از قدمت زیاد و سرمایه هنگفتی برخوردار است، قابل پذیرش نبود. با این حال چیزی که هواداران من‌یونایتد را به پایان انتظار 5 ساله‌شان برای فتح دوباره لیگ برتر امیدوار می‌کند سندروم فصل دوم آقای خاص است که می‌‌گوید او اگر در فصل اول مربیگری‌اش در یک باشگاه قهرمان لیگ نشده باشد، این کار را حتماً در فصل دوم انجام داده است.

منبع: روزنامه ایران ورزشی