کد خبر 76656
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۹

پدر شهیدی که ۷۰۰ تن از شهدای دفاع مقدس را غسل و کفن کرده بود با اشاره به اینکه شهدا به ایران هویت دینی و اسلامی دادند، گفت: با پیروی از ولایت فقیه از دستاوردهای دفاع مقدس نگهداری شود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، قاسمعلی بندری پدر شهید محمدرضا بندری از یادگاران دوران هشت سال دفاع مقدس است که علاوه بر غسل و کفن فرزندش بیش از ۷۰۰ تن از شهدای دفاع مقدس را غسل و کفن و گاهی دفن کرده است.
این پیرمرد ۷۵ ساله بابلسری رفاه و آسایش زندگی امروز خود را مدیون خون پاک و مطهر شهدایی می‌داند که در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی از جان خود گذشتند.
قاسمعلی بندری اظهار داشت: کار خود را با فعالیت در سپاه آغاز کرده و در غسل دادن شهدا کمک می‌کردم تا اینکه به پیشنهاد برادر یکی از شهدا در بنیاد شهید بابلسر مشغول فعالیت شدم.
وی افزود: مدت ۱۶ سال در بنیاد شهید فعالیت کرده و اکنون بازنشسته بنیاد شهید هستم و در هشت سال دفاع مقدس نیز به صورت شبانه‌روزی در بنیاد شهید خدمت کردم.

* خود را نه پدر یک شهید بلکه پدر ۷۰۰ شهید می‌دانم
بندری بیان داشت: تنها فرزند پسرم را تقدیم انقلاب کرده اما خود را نه پدر یک شهید بلکه پدر ۷۰۰ شهید می‌دانم.
وی تصریح کرد: در این مدت حدود ۴۰۰ شهید را غسل و کفن کرده و بقیه به علت اینکه غیر قابل شستشو بودند با عطر و گلاب برای دفن آماده کرده و به خانواده آنها اطلاع می‌دادم ضمن اینکه خود نیز در تشییع آنها شرکت کرده و آنها را به خاک می‌سپردم.
بندری افزود: بعد از جنگ تحمیلی راننده و مددکار شدم و کار حمل و نقل بیماران به تهران را با آمبولانس به عهده گرفتم، شب به همراه مددکار مریض را به تهران برده و بعد از ویزیت بیمار را به بابلسر برگردانده و شب و روز در خدمت خانواده شهدا بودیم.

* عروس ۱۶ ساله‌ام در کفن و دفن شهدا به من کمک می‌کرد
وی با اشاره به اینکه ۳۲ سال خدمتگزار نماز جمعه بابلسر هستم، بیان داشت: عروس من با وجود اینکه ۱۶ ساله بوده در کفن و دفن شهدا به من کمک کرده و جسد پسرم بعد از گذشت ۱۱ سال در یک گور دسته‌جمعی به همراه ۱۲ رزمنده ایرانی که پس از شکنجه زنده به گور شده بودند، پیدا شد.
بندری عنوان کرد: گاهی اوقات با دیدن شهدا و یادوآری نحوه شهادت آنها دچار تب و لرز شدید می‌شدم ولی به خاطر عشق به خدا این کار را ادامه دادم.
وی درباره غسل و کفن نخستین شهید دفاع مقدس بیان داشت: نخستین شهید در نظرم نیست، اما می‌دانم شهید جنگ نبوده بلکه جزو شهدای غائله کردستان بوده که غسل و کفن کرده و به خاک سپردم.
بندری بیان داشت: معمولا شهدا را از روی کارت‌هایی که به همراه داشتند شناسایی کرده و گاهی پیکر شهیدی می‌آوردند که سوخته و اصلا قابل شناسایی نبود و یا شهدایی که بر اثر شیمیایی بوی بد می‌دادند برای اینکه سبب رنجش خاطر پدر و مادر و خانواده‌اش نشود آنها را با عطر و گلاب خوشبو کرده تا مانند درونشان خوشبو و معطر شوند.

* زمانی که شهدای شیمیایی را غسل می‌دادم تا سه روز تمام سر و صورت من دچار سوزش می‌شد
وی تصریح کرد: شهیدی آوردند که مثل زغال سیاه شده بود و مطمئن بودم پدر و مادرش نمی‌توانند او را ببینند بنابراین او را داخل پنبه بسته‌بندی و معطر کرده و زمانی که می‌خواستم پیکر این شهید را داخل قبر بگذارند به پدر و مادرش گفتم با وی وداع کنند.
پدر شهید محمدرضا بندری خاطرنشان کرد: زمانی که شهدای شیمیایی را غسل می‌دادم تا سه روز تمام سر و صورت من دچار سوزش شده و بر روی بدن من اثر گذاشت و الان بعد از چند سال با یادآوری شهدا زمانی که می‌خوابم پاهایم را محکم روی زمین کوبیده چون اعصابم خیلی ناراحت شده است.
بندری تصریح کرد: آنچه که بعد از این همه سال درد ودل من مانده، لطف و محبت شهدا است همه این شهدا را مثل بچه‌های خود دانسته حتی بعد از جنگ به خانواده‌هایشان سرکشی کرده، فرزندانشان را به اردو می‌بردم ارتباط خاصی با آنها داشته تاخدای ناکرده لحظه‌ای احساس بی‌پدری نکنند.
وی خطاب به نوجوانان و جوانان ایرانی افزود: اگر می‌خواهید هویت، انسانیت، معرفت دینی و شرف خود را ازدست ندهید باید پیرو راه شهدا باشید و پیروی از راه شهدا در خداپرستی، ناموس‌پرستی و دفاع از کیان نظام اسلامی است.