کد خبر 774990
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۵

نگاه جنسیت زده اصلاح طلبان سبب شده توانایی ها برای گرفتن پست های حساس ملاک نباشد.

به گزارش مشرق، اصلاح‌طلبان از روزی که حسن روحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد تا زمانی که به عنوان رئیس‌جمهور در انتخابات به پیروزی رسید، همواره مطالبه ترمیم کابینه یازدهم و حضور پر رنگ‌تر زنان و جوانان را در دولت دوازدهم داشتند.

شعارهای روحانی برای جامعه زنان

از سوی دیگر روحانی نیز در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و سخنرانی‌هایی که در میتینگ‌های انتخاباتی داشت دائما وعده حضور پررنگ زنان در دولت دوازدهم را می‌داد. او حتی در اولین نشست مطبوعاتی خود درخصوص ضرورت بکارگیری زنان در پست‌های مدیریتی گفت:«چرا یک خانم تحصیلکرده‌ای که درس خوانده و زحمت کشیده و آماده است کار خوب انجام دهد از کار محروم شود؟ چرا باید حقوق کمتر بگیرد و فرصت مساوی نداشته باشد. این تفکر که مرد بالاتر از زن است و کار را بهتر از زن می‌تواند انجام دهد، صحیح نیست، البته برخی مشاغل هستند که مردها مناسب‌ترند و در یک مشاغلی هم زن‌ها مناسب‌ترند»

در این میان هرچه روزها به موعد معرفی اعضای کابینه دوازدهم نزدیک‌تر می‌شد لحن روحانی تغییر می‌کرد، بگونه‌ای که معلوم بود او قصد معرفی حتی یک وزیر زن هم به مجلس ندارد.

او در سوم تیر 96 در جمع فعالان حوزه زنان و خانواده بصورت غیر مستقیم از تصمیمی که درخصوص عدم انتصاب وزیر زن گرفته بود سخن گفت و اظهار کرد: «امروز زنان نسبت به سرنوشت خود، حساس هستند و به خوبی تلاش می‌کنند اما ‏برای حضور در رده‌های مدیریتی، باید تلاش بیشتری کرد. مشخص است خانمی را که در رده‌های ‏مدیریتی نبوده، نمی‌توان یک مرتبه در یک رده بالایی از مدیریت قرار داد، بلکه باید قدم‌به‌قدم گام ‏برداشت. باید با حوصله بیشتر این مسیر طی شود. موانع و مشکلات پیش رو قرار دارد، اما ‏این موانع برداشته خواهد شد»

وقتی اصلاح‌طلبان فهمیدند از وزیر زن خبری نیست!

چندی بعد و در آستانه مراسم تنفیذ و تحلیف نیز الیاس حضرتی نماینده اصلاح‌طلب مجلس و عضو فراکسیون امید در صفحه توئیتر خود از عدم حضور وزیر زن در کابینه دوازدهم خبر داد و نوشت: «تا الان نام هیچ زنی برای وزیر شدن در دولت دوازدهم مطرح نیست و با این شرایط احتمال حضور وزیر زن منتفی است»

احمد مازنی دیگر نماینده اصلاح‌طلب مجلس هم که از خبر عدم حضور حتی یک وزیر زن در کابینه دوازدهم اطلاع یافته بود در توئیتر خود در اعتراض به روحانی نوشت: «آقای روحانی در انتخابات از زنان و دختران خیلی مایه گذاشت اما اکنون جرات انتخاب وزیر زن را ندارد»

در این میان شهیندخت مولاوردی معاون وقت رئیس‌جمهور از ارائه لیست پیشنهادی جمعی از خانم‌های اصلاح‌طلب برای حضور در کابینه دوازدهم خبر داد و گفت: «جمعی از خانم های اصلاح طلب که در تشکل‌های مختلف فعال هستند فهرستی پیشنهادی از بانوان اصلاح‌طلب[برای چینش در کابینه دوازدهم] ارائه دادند»

اشرف بروجردی رئیس کتابخانه ملی نیز در تائید خبری که به نقل از مولاوردی منتشر شد، اعلام کرد: «مطالبه و درخواست ما حضور زنان در سطح وزارت است و بارها هم این موضوع را مطرح کردیم، حتی در نشستی که جمعی از زنان اصلاح‌طلب با آقایجهانگیریبرگزار کردند، صحبت‌هایی شد، وی قول داد که اینکار انجام شود، از ما نیرو درخواست کرد، ما هم لیست معرفی کردیم»

اما بروجردی هم که از عدم حضور وزیر زن در کابینه دوم روحانی اطلاع داشت، گفت: «به نظر می‌رسداراده‌ایدر این موضوع نیست که زنان در مجموعه کابینه آینده به عنوان وزیر مطرح شوند. در نتیجه چون آن اراده وجود ندارد اسمی هم در لیست‌های منتشر شده از زنان برده نشده است»

توجیه روحانی برای عدم انتخاب وزیر زن

در نهایت وقتی موعد معرفی اعضای کابینه به مجلس فرا رسید، معلوم شد که روحانی به هیچ زنی برای تصدی حتی یک وزارتخانه هم اعتماد نکرده است.

او در صحن علنی مجلس در توجیه تصمیمی که گرفته بود گفت: «من خیلی دلم می‌خواست در دولت دوازدهم سه زن را به عنوان وزیر معرفی کنم، این افراد را هم در نظر گرفته بودم و جایگاه‌هایشان هم تعیین شده بود اما نشد. ان شاء‌الله در دوره‌های بعد و فرصت‌های بعد این مسأله جبران می‌شود»

روحانی در حالی که به وعده انتخاباتی‌اش مبنی بر انتصاب زنان در راس چند وزارتخانه عمل نکرده بود، وعده حضور زنان در سمت معاونین وزرا را داد و گفت: «به همه وزرایم توصیه کردم و کتبا به آنها در دولت دوازدهم ابلاغ خواهم کرد باید در سمت‌های بالا تعدادی جوان و از زنان استفاده بکنند. یکی از وظایف قاطع همه مدیران سطح بالا از وزرا و معاونین و در رده‌های بعد مدیر کل‌ها، استاندارها و فرماندارها این است که همه باید از ظرفیت جوان‌های نخبه و با انگیزه و زنان در سمت‌های ارشد ومدیریت‌های ارشد استفاده کنند»

روحانی برای اینکه تاحدودی صدای منتقدین اصلاح‌طلب خود را بخواباند، برای سه زن حکم صادر کرد؛ معصومه ابتکار بعنوان معاون زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، لعیا جنیدی معاون حقوقی و شهیندخت مولاوردی دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی.

با اینکه رسانه‌های دولتی انتصاب این سه زن را ناشی از توجه رئیس‌جمهور به ظرفیت بانوان می‌دانستند اما واقعیت ماجرا چیز دیگری را نشان می‌داد. ابتکار درحالی در جایگاه معاونت زنان قرار گرفت که طبق رسم معمول، همه روسای جمهور برای این معاونت یک زن انتخاب می‌کنند. از سوی دیگر مولاوردی در یک سمت حاشیه‌ای قرار گرفت و ریاست سازمان میراث فرهنگی هم که در اختیار «زهرا احمدی‌پور» قرار داشت به علی‌اصغر مونسان واگذار شد.

روحانی با این انتصابات مدیریت دو سازمان مهم اجرایی کشور یعنی سازمان محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی را از دست بانوان خارج کرد و عملا نقش زنان را در کابینه دوازدهم کم رنگ تر از کابینه یازدهم ساخت.

در وزارتخانه‌های دولت روحانی نیز، علیرغم وعده‌ای که رئیس‌جمهور مبنی بر حضور زنان در پست معاونین وزیر داد، بجز در چند مورد هیچی زنی در پست معاونت منصوب نشده است.

مصطفی تاجزاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنشی توئیتری به این موضوع خطاب به روحانی نوشت: «آقای روحانی! وزرا درحال نهایی ‌کردن کابینه کاری خودهستند، اما هنوز خبر مهمی از انتصاب شایستگانی از زنان، جوانان و اهل‌سنت نمی‌شنویم»

نگاه جنسیتی اصلاح‌طلبان به مدیریت بانوان

نگاه جنسیتی اصلاح‌طلبان در تعیین ترکیب کابینه دوازدهم توجهی ویژه می طلبد. این جریان بدون در نظر گرفتن صلاحیت و توانایی بانوان برای اداره سازمان‌ها و وزارتخانه‌های دولت، به رئیس‌جمهور توصیه می‌کردند که حداقل برای سه وزارتخانه وزیر زن منصوب کند. آنها از سوی دیگر بدون اینکه به عملکرد منفی افرادی همچون معصومه ابتکار در سازمان محیط زیست توجهی داشته باشند، تنها بدلیل مسائل جناحی و جنسیتی نسبت به کنار گذاشتن وی از راس این سازمان اعتراض می‌کردند.

این جریان بار دیگر نشان داد که به طور کاملا ابزاری تلاش می‌کند با مخاطبان خود بازی کرده و در خصوص حضور زنان در کابینه روحانی به طور شعاری و غیر واقعی و بدون توجه به توان اجرایی نیروهای زن به تبلیغات صرف روی بیاورد.

منبع:سدنانیوز