کد خبر 775875
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵

عضو سابق شورای شهر تهران با انتقاد از طرح شتاب زده جمع آوری کودکان کار گفت: چند سال است اینها را مدام طی طرح های مختلف جمع آوری کردیم و بعد رها کردیم تا کی باید طرح شتاب زده اجرا کرد.

به گزارش مشرق، فاطمه دانشور به طرح جمع‌آوری کودکان کار که در چند روز گذشته آغاز شده است اشاره کرد و گفت: هرازچندگاهی با هماهنگی نهادهای متولی و با مشارکت فرمانداری، شهرداری، نیروی انتظامی و ... طرح جمع‌آوری کودکان کار آغاز می‌شود ولی هیچ زمان این طرح به نتیجه درستی نرسیده است و همیشه دارای مشکل بوده است.و 

عضو سابق شورای شهر و فعال اجتماعی در زمینه کودکان ادامه داد: چند علت برای  اینکه مسئله کودکان کار حل نمی‌شود وجود دارد عمده‌ترین دلیل آن این است که مسیر را اشتباه می‌روند. تا زمانی که در حوزه کودکان کار بانک اطلاعاتی و دیتای کودکان را نداشته باشیم نمی‌توانیم راجع آنها تصمیم درستی بگیریم.

وی با بیان این مسئله که همه کودکان کار از نظر شرایط با هم مشابه نیستند، گفت:‌ کودکان کار با کودکان خیابانی متفاوت هستند، کودکان کار در سطح شهر دیده می‌شوند و این‌ها طی تجارب کسب شده اگر سطوحشان مشخص شود می‌توان در مورد مسائل آنها به درستی مداخله کرد. 

عضو سابق شورای شهر با تأکید بر این موضوع که هنوز سطح‌بندی در مورد کودکان کار انجام نداده‌ایم،‌گفت: شاید برای نهادها اولویت نبوده چرا که هنوز بانک اطلاعاتی کودکان کار تشکیل نشده است. اگر بتوانم کودکان را سطح‌بندی کنیم می‌توانیم مشکل را حل کنیم. به عنوان مثال مداخله کودکی که افغان است با مداخله کودکی که پدر و مادرش به زور آن را به کار گمارده‌اند متفاوت است و باید برای هر کدام یک نسخه پیچید.

وی با بیان اینکه این مدل طرح جمع‌آوری کودکان کار هیجانی است گفت:‌نباید از روی هیجان و شتاب کار انجام داد.

به گفته دانشور زیرساخت‌های لازم برای ساماندهی کودکان کار وجود ندارد.

وی با تأکید بر این موضوع که اگر سه بار کودک کاری گرفته شود حضانتش از والدینش سلب می‌شود گفت:‌حال کودک کار را گرفتید کجا می‌خواهید آن را نگاه دارید وقتی زیرساخت و فضای لازم ندارید در مکانی که می‌خواهید آنها را نگه دارید چگونه می‌خواهید آنها را  غربالگری کنید آیا اصلا غربالگری صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه NGO‌ها هم نهادسازی نشده است گفت‌: NGO‌ها  هم خیلی بنیه ندارند و اغلب می‌توانند آموزش‌های حداقلی به آنها بدهند بحث رفاه آنها به دولت برمی‌گردد و تا زمانی که بستر فراهم نشود جمع‌آوری کار درستی نیست.

دانشور با بیان اینکه پیشنهاد می‌دهیم ساعت کار کودکان کار را کم کنند و آسیب‌های وارده به آنها را کمتر کنند، گفت: باید جلسات مستمر برگزار شود نه اینکه شورای عالی ساماندهی کودکان کار سالی یکبار تشکیل جلسه می‌دهند آن هم دو ساعت.

وی گفت:‌ابتدا باید کارهای پیشگیرانه انجام داد زیرساخت‌ها را فراهم کرد و بعد کودکان را جمع‌آوری کرد تا مرتب دچار سعی و خطا نشویم.

منبع: فارس