به گزارش مشرق، ایرج حریرچی در نشست خبری اظهارداشت:مصرف سیگار و دخانیات موضوع بسیار مهمی در کشور و جهان است و شایع ترین عامل مرگ در جهان محسوب میشود.
وی افزود:نیمی از افرادی که سیگار مصرف میکنند به دلیل عوارض سیگار جان خود را از دست میدهند و در کشور ما سالانه پنجاه هزار مورد مرگ و ناشی میر مصرف ناشی از دخانیات داریم.
سخنگوی وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه 500 هزار نفر بستری به دلیل مصرف دخانیات داریم، گفت:افزایش سکته 2.4 برابری در مردان ناشی از مصرف سیگار است.
حریرچی بیان کرد:90 درصد نوزادان متولد شده از مادران سیگاری وزنشان کمتر است همچنین حدود 8 میلیون از جمعیت کشور دخانیات مصرف میکنند و از هر 25 نفر در زنان یک نفر استعمال دخانیات دارد.
حریرچی اضافه کرد: از هر چهار مرد در کشور یک نفر سیگار و دخانیات مصرف میکند. البته مصرف دخانیات در کشور با افزایش جزیی روبه رو بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: مصرف روزانه سیگار از 10.9 درصد به 10.1 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی گفت: ولی مصرف قلیان در کشور با افزایش روبه رو بوده است و آمار مصرف مصرف دخانیات در شهرها 15.44 صدم درصد و در روستا 13.62 درصد بوده که این آمار نشان میدهد در روستاها مصرف دخانیات بیشتر است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه نشست خبری با بیان اینکه حدود 10 هزار میلیارد تومان از ثروت ملی ما سالانه صرف مصرف خرید دخانیات میشود، گفت: همچنین بین 20 تا 30 هزار میلیارد تومان صرف هزینههای درمانی، بهداشتی افرادی که دخانیات مصرف میکنند، میکنیم که هر 10 درصد افزایش مالیات سیگار میتواند تا حدود 5 درصد مصرف سیگار در جامعه را کاهش دهد.
وی عنوان کرد: همانطور که میدانید قیمت سیگار در ایران 20 درصد کشورهای تولیدکننده اصلی است یعنی برخی کشورها مانند انگلستان سیگار را به یک پنجم قیمت به کشورهای دیگر صادر میکنند.
حریرچی افزود: قیمت سیگار در ایران از 181 کشور در دنیا ارزانتر است و مالیات بر سیگار در کشورهای مختلف دنیا 70 درصد قیمت را در بر میگیرد که پیشبینی میشود با هر 10 درصد افزایش قیمت بتوانیم 5 درصد از مصرف آن در کشور کم کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: در استانهای مختلف با مراکز غیرمجاز عرضه دخانیات برخورد شده است اما مالیات و جرایمی که در برخی استانها برای عرضه قلیان در نظر گرفته میشود بازدارنده نیست.
وی در خصوص اعتراضهای متخصصین رادیولوژی و بیهوشی توضیح داد: در حال حاضر کلیه بیمارستانهای کشور اعم از خصوصی و دولتی در حال ارائه خدمات هستند.
حریرچی گفت: در حال حاضر ترجمه کتاب تعرفهگذاری در حال انجام است و فکر میکنیم موقعیت طلایی از نظر حضور آقای فاضل در نظام پزشکی و آقای نوبخت در مجلس و حضور آقای نمکی در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد تا بتوانیم ترجمه این کتاب را سریعتر پیش ببریم.
وی گفت: ما از ابتدا بر این باور بودیم که کتاب تعرفهها میبایست به طور کامل اجرا شود اما سازمانهای بیمهگر در زمینه اجرای آن با مشکلاتی مواجه بودند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه برخی اعتراضهای خود را به وزارت بهداشت اعلام میکنند، گفت: وزارت بهداشت یکی از اعضای شورای عالی است و تعرفهها در این شورا بررسی میشود، امسال نیز برای دو بار تعرفهها و تغییرات کتاب در شورای عالی بیمه و سازمان مدیریت و برنامةریزی بررسی و به تصویب دولت رسید. طبق قانون تصویب تعرفهها مراحل خاص خود را دارد و این مراحل انجام شده و طبق آن هر تغییری میتواند صورت گیرد.
حریرچی گفت:هیچ وزاتخانه و سازمانی به تنهایی نمیتواند تعرفهها را تغییر دهد از طرفی از همکاری گروههای پزشکی که در حال خدمترسانی به بیماران هستند تشکر میکنم.
وی با اشاره به موضوع برونسازی کتاب ارزشگذاری نسبی گفت:در این زمینه دیدگاههای متفاوتی وجود دارد برخی کتابهای پزشکی در خصوص تعرفه است، در ایران از زمانی که این کتاب وارد شد برونسازی صورت گرفت و سابقه 20 سالهای هم دارد برخی کارشناسان معتقدند که باید بدون هیچ تغییری این کتاب اجرا شود به هر حال باید منتظر ماند تا ترجمه به صورت کامل انجام شود و این موضوع با گروههای مختلف پزشکی نیز در میان گذاشته شود تا ببینیم این کار چه معایب و مزایایی به دنبال خواهد داشت.
در ادامه این نشست خبری حریرچی با اشاره به صحبتهای وزیر بهداشت مبنی بر لزوم ورود حوزه علمیه به بحث طب سنتی توضیح داد: برای اجرای بند 12 سیاستهای کلی سلامت باید از همه حوزهها کمک گرفته شود البته این افراد باید در این حوزه متخصص باشند برخی از دوستان نیز نباید کمک کنند زیرا کمک آنها نه تنها نفعی برای مردم نخواهد داشت بلکه به ضرر مردم است.
وی گفت:متأسفانه به دلیل اطمینانی که برخی گروهها به نفع مادی و یا شخصی به بیمار میدهند بیمار از درمان اصلی محروم میشوند.
وی تصریح کرد: برخی از این درمانها عوارضی دارد به طوریکه شخصی از عوارض درمان آگاهی ندارد نباید دست به اینگونه درمانها بزند.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص وضعیت طرح تحول سلامت در دولت دوازدهم گفت: با توجه به محدودیت منابع و اعتبارات اولویت اصلی حفظ و نهادینهسازی دستاوردهای فعلی طرح تحول است و نمیتوانیم اقدام جدید و پر هزینهای انجام دهیم.
وی تصریح کرد: اولویتهای بعدی ارتقا ارائه خدمات است که البته از لحاظ کمی این دستاوردها افزایش پیدا میکند و امیدواریم در ادامه اجرای طرح تحول سلامت تعداد تختهای بیمارستانی را نیز افزایش دهیم.
حریرچی تصریح کرد: در حال حاضر ح دود هزار مرکز مراقبت در منزل مجوز اولیه مراقبت گرفته و در حال فعالیت هستند این مراکز هم کمک مالی به منابع ملی و هم خانوادهها میکنند.
وی گفت: در برخی مراحل انتهایی بیماری درمان موجود هیچ مشکلی از بیماری حل نمیکند و حتی ضرر هم دارد وقتی بیمار در بیمارستان بستری است پزشکان و پرستاران مجبورند این مراقبتها انجام دهند.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه افزود: پیری جمعیت و روند سالخوردگی غیرقابل اجتناب و برگشتناپذیر است و حتی با افزایش باروری درصد جمعیت تغییر پیدا میکنند اما سنین 30 تا 40 سال پیر میشوند و این چالش ادامهدار است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 7 میلیون نفر یعنی حدود 9.5 درصد از جمعیت کشور ما سالمند هستند و پیشبینی می شود تا هشت سال دیگر این میزان به 10 درصد برسد.
وی در پایان با اشاره به شعار روز جهانی سالمند گفت: شعار امسال روز جهانی سالمند آیندهای بهتر با مشارکت سالمندان است که ما باید برای تحقق این شعار و فعال بودن سالمندان و برخورداری از موقعیتهای برابر در زمینه اشتغال و تفریح برنامهریزی کنیم.