به گزارش مشرق، طبق اسنادی که به مشاهده خبرگزاری «رویترز» درآمده است، دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به طور موقت فرایند پذیرش پناهجو از ایران و ۱۰ کشور دیگر را به تعوق انداخته است.
بنا به گزارش رویترز، اکثر کشورهایی که شامل این محدودیتهای جدید دولت ترامپ میشوند از کشورهای خاورمیانه و آفریقا هستند.
دولت آمریکا همچنین برنامهای را به حالت تعلیق درمی آورد که اجازه تجدید دیدار با خانواده را برای برخی پناهجویانی فراهم میآورد که در آمریکا ساکن هستند.
این برنامه ترامپ روز سهشنبه (دیروز) به کنگره فرستاده شد و مقامات آمریکایی مدعی هستند که این تغییرات با هدف حفظ امنیت ملی آمریکا صورت میگیرد اما مدافعان حقوق مهاجران و پناهجویان میگویند که محدودیتهای وضع شده برای پناهجویان ۱۱ کشور غیرضروری است زیرا این پناهجویان از قبل نیز مورد بررسی شدید قرار میگرفتند.
ضربالاجل فرمان اجرایی ترامپ درباره منع پذیرش پناهجویان از سراسر دنیا در ۲۴ اکتبر (روز سه شنبه) به وقت محلی به پایان رسید و دولت آمریکا علیرغم آنکه این فرمان اجرایی را تمدید نکرد اما با طرحهای جدیدی که ارائه کرده است، سازمانها و نهادهای مربوط به امور پناهجویان معتقدند که هماکنون پذیرش حدود نیمی از پناهجویان در خاک آمریکا با مشکل روبرو میشود.
در یادداشت دولت ترامپ درباره پناهجویان در خصوص پذیرش پناهجویان از ۱۱ کشور ابراز نگرانی شده است و آمده که دولت آمریکا یک بررسی ۹۰ روزه «برای تعیین اقدامات امنیتی بیشتر و ضروری برای تضمین... ن. امنیت و رفاه آمریکا انجام خواهد داد».
برخی منابع آگاه میگویند، محدودیتهای بیشتری که در این فرمان برای پذیرش پناهجویان وجود دارد، مربوط به شهروندان ایران، مصر، عراق، لیبی، مالی، کره شمالی، سومالی، سودان جنوبی، سودان، سوریه و یمن و همچنین فلسطینیانی میشود که در این کشورها زندگی میکنند.
یک مقام ارشد آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت که در این بازه ۹۰ روزه، پناهجویان ۱۱ کشور مذکور میتوانند همچنان به صورت موردی در صورتیکه «در راستای منافع ملی آمریکا باشد و هیچ تهدیدی برای این کشور نداشته باشند»، پذیرش شوند.
بنا به آمار و ارقام وزارت خارجه آمریکا، شهروندان این ۱۱ کشور در واقع ۴۴ درصد از حدود ۵۴ هزار پناهجویی که در سال مالی ۲۰۱۷، در آمریکا پذیرش شدهاند را تشکیل میدهد.
در میان این کشورها، عراق، سوریه و سومالی و ایران تاکنون بیشترین پناهجو را به آمریکا فرستادهاند.