کد خبر 807140
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۰

طی ماه های اخیر قیمت هر کیلوگرم از لاشه داخلی 390 هزار ریال بود که با استمرار واردات گوشت گرم و منجمد گوسفندی قیمت این محصول به 350 هزار ریال رسیده است.

به گزارش مشرق، رئیس مجمع ملی صادر کنندگان دام زنده از کاهش 45 هزارریالی قیمت گوشت گوسفندی تولید داخل خبر داد و گفت: طی ماه های اخیر قیمت هر کیلوگرم از لاشه داخلی 390 هزار ریال بود که با استمرار واردات گوشت گرم و منجمد گوسفندی قیمت این محصول به 350 هزار ریال رسیده است.


منصور پوریان با تاکید بر ثبات بازار گوشت قرمز طی ماه های اخیر افزود: گوشت گوسفندی وارداتی گرم و منجمد کیفی از کشورهای استرالیا، ارمنستان، گرجستان، داغستان، مغولستان، روسیه، قرقیزستان و قزاقستان تامین می شود.

وی با اشاره به این که روزانه بین 20 تا 80 تن گوشت گرم و منجمد به کشور وارد می شود، اظهار داشت: اکنون گوشت وارداتی منطقه اوراسیا به قیمت 290 هزار ریال و استرالیایی 305 هزار ریال به شرکت های بسته بندی عرضه می شود.

وی تصریح کرد: گوشت وارداتی گوسفندی گرم و منجمد با برچسب های ویژه تحت کنترل کامل سیستم های نظارتی وارد شرکت های بسته بندی گوشت می شود و به هیچ عنوان گوشت های وارداتی به طور مستقیم به بازار عرضه نمی شود.

این تامین کننده عمده گوشت گرم و منجمد افزود: بنابراین قیمت منطقی هرکیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی برای مصرف کننده باید نزدیک 400 هزارریال باشد.

** کاهش 50 درصدی کشتار گوسفند داخلی
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده گفت: با توجه به افزایش زایش های پاییزه و همچنین کاهش 50 درصدی کشتار گوسفند تولید داخلی، دام زنده روی دست تولید کنندگان داخلی به خصوص در استان های شیراز، ایلام، خوزستان و کرمانشاه باقیمانده است.

پوریان بر این باور است که تنها راهکار این مشکل ایجاد شرایط برای صادرات گوسفند وزن بالا (60 کیلو به بالا) به کشورهای حاشیه خلیج فارس است که متقاضی این محصول هستند.

وی معضل نوسان گوشت قرمز در کشور را تولید فصلی دام سبک برشمرد و افزود: برخی براین باورند که برای حل مشکل تولیدکنندگان داخلی واردات کاهش یابد، اما این اقدام صحیحی نیست زیرا به دلیل فصلی بودن تولید دام سبک در کشور خلاء موجود موجب افزایش قیمت مجدد گوشت قرمز در بازار مصرف می شود.

وی اظهارداشت: تلاش کرده ایم با استمرار واردات گوشت گوسفندی برای شرکت های بسته بندی و فروشگاه های زنجیره ای از افزایش قیمت های نجومی گوشت قرمز جلوگیری کنیم که این اقدام به نفع مصرف کنندگان است.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده معتقد است: به طور حتم ایجاد بازارهای صادراتی هم می تواند مشکل تولید کنندگان را مرتفع کند.

ماه رمضان امسال (اوایل خرداد) برای تنظیم بازار گوشت قرمز در کنار وارداتی که شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام می دهد، واردات گوشت گوسفندی گرم از کشورهای استرالیا، ارمنستان، گرجستان کلید خورد.

در آن زمان قیمت گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در خرده فروشی های سطح شهر با قیمت هایی بیش از نرخ مصوب بین 380 تا 450 هزار ریال عرضه می شد درحالی که با قیمت های بیش از 500 هزار ریال به دست مصرف کنندگان می رسید.

سالانه 840 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و 100 هزارتن گوشت قرمز نیز وارد می شود.
منبع: ایرنا